Garsus medikas R.Kėvalas pratrūko: „Tėvai vaikus sumuša mirtinai...!“

„Siaubą kelią tai, kad visuomenė tampa abejinga smurtui, baisioms istorijoms. Net žiniasklaida nebereaguoja į sumuštus vaikus. Reikia vis siaubingesnio vaizdo, kad sureaguotų….”, - įsitikinęs Kauno vaikų ligų klinikų vadovas Rimantas Kėvalas.

Vakar dienos laidoje „Valanda su Rūta“ garsus medikas sunkiai tvardė emocijas. Gydytojas studijoje pademonstravo kraupias paties darytas nuotraukas, kuriose – tėvų sumušti vaikai.

„Vieną kūdikį tėvai sumušė taip, kad visas jo kūnelis buvo nusėtas mėlynėmis... Kitas pas mus pateko leisgyvis... Tąkart išgydėme, tačiau jis buvo grąžintas atgal į šeimą. Po pusės metų jį vėl sumušė, tik, deja, padėti jau buvo neįmanoma. Vaikas mirė...“ – pasakojo R. Kėvalas.

Kauno vaikų ligų klinikų vadovas prisiminė ir atvejį, kai mama savo mažylę žalojo specialiai (žr. nuotrauką). „Kartais tėvai taip elgiasi siekdami sužaloti vaiką taip, kad vėliau gautų vaiko invalidumo išmoką...“, - pasakos medikas.

Tokių ir dar sunkiau biologinių tėvų sužalotų vaikų, mediko skaičiavimais, vien į jo įstaigą per metus patenka apie 10.

„Galime tik įsivaizduoti, kiek tokių atvejų būna kitose įstaigose, o kiek sumuštų vaikų apskritai nepatenka pas medikus...“, - teigė R. Kėvalas. Pasak gydytojo, jis pasidomėjo, kuo pasibaigė net 16-os sumuštų ir į jo rankas patekusių vaikų istorijos.

„Visi vaikai grįžo atgal pas tėvus, kurie juos sumušė, sužalojo, o dauguma tėvų taip ir liko nenubausti...“, - pasakos R. Kėvalas.

Ne mažiau nustebino ir kita laidos dalyvė, renginių organizavimo įmonės „Menai ir renginiai“ vadovė Erika Purauskytė. Moteris papasakojo vaikystėje kentusi smurtą ne tik iš dviejų savo patėvių, tačiau ir mamos.

„Patėvis nėščią mano mamą daužydavo taip, kad ji skraidydavo po visą butą. Buvau mušama ir aš – ne kartą mane suspardė, tampė už plaukų per visą butą...“, - pasakojo E. Purauskytė. Laidoje mergina kreipėsi į visas motinas, auginančias vaikus, ir gyvenančias su smurtautojais.

„Moterys, kurios gyvena su smurtautoju, ir leidžia mušti savo vaikus yra bendrininkės. Jos ne mažiau kaltos nei pats smurtautojas, ir taip pat turėtų būti baudžiamos...“, - įsitikinusi E. Purauskytė.

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis