Garsios Lietuvos moterys pristatė savo geriausias fotografijas apie Lietuvą

Šeštus metus Kovo 8-ąją VCUP 5 aukšte atidaroma garsių Lietuvos moterų kurtų fotografijų paroda „Mano geriausias kadras”. Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio proga fotografijų parodos tema – Lietuva.

Kas yra Lietuva parodos dalyvėms? Koks šalies kampelis ar akimirka yra gražiausia ir brangiausia? Lietuvos valstybės šimtmečio proga – spalvinga per šešiasdešimt nuotraukų mozaika, atspindinti asmeninį moterų požiūrį ir santykį su gimtine.

Jolanta Talaikytė
Jolanta Talaikytė
ELTA

Šiemet parodoje dalyvauja net 64 nuotraukų autorės iš Lietuvos ir viso pasaulio. Kaip ir kasmet į projektą siekiama įtraukti užsienyje gyvenančias lietuves. Parodoje pirmą kartą dalyvauja Italijoje gyvenanti olimpinė čempionė Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt, Lietuvos kultūros atašė Prancūzijoje Vida Gražienė, šeštus Airijoje gyvenanti dainininkė Eurika Masytė, neseniai į JAV emigravusi Aušra Haglund, Maltoje įsikūrusi modelis Violeta Repčenkaitė, Vokietijoje – sporto žurnalistė Laima Janušonytė-Steinhoff, Italijoje gyvenanti žurnalistė Jurga Jurkevičienė, devintus metus Prancūzijoje įsikūrusi rašytoja Erika Umbrasaitė, į Kanarų salas žiemoti pabėgusi modelis Eva Saikovska-Rumšas.

Ieva Rimkutė
Ieva Rimkutė
ELTA

Žinoma, jos visos aplanko gimtąjį kraštą, artimuosius, gimines, draugus, fotografuoja įvairiausius Lietuvos kampelius ir su savimi stengiasi išsivežti ne tik vaizdus, bet ir kvapus bei skonius. Galbūt todėl Lietuvą vienai primena lietuviškų rūgštynių sriuba emigracijoje, kitai – trispalvė, supakuota į lagaminą vietoj suknelės...

Violeta Baublienė
Violeta Baublienė
ELTA

Daugybė nuotraukų autorių sukūrė netikėtą ir margą Lietuvos vaizdą – tikrų tikriausią mozaiką, sudėliotą iš jūrų ir ežerų, upių, sodybų, gėlių, mylimiausių žmonių – senelių, jaunimo, vaikų, šeimų – tai jungia kartas, Lietuvos praeitį ir ateitį.

Jolanta Sadauskienė
Jolanta Sadauskienė
ELTA

Paliesta ir skaudi – emigracijos – tema. Eurikos Masytės nuotraukoje užfiksuota lietuvių šeima braidžiojanti po ne savos Baltijos, o Airijos jūros pakrantę. Jūra – lyg emigracijos simbolis – žiūri į nuotrauką ir galvoji, kiek žmonių yra perplaukę jūras, ieškodami geresnio gyvenimo? Emigravo, imigravo, ieškojo, rado, nerimo, grįžo, negrįžo... O pamatęs kitos autorės nuotrauką nustembi, kaip galima kur nors išvažiuoti iš tokios gražios šalies kaip Lietuva?

ELTA

VI Garsių Lietuvos moterų fotografijų paroda „Mano geriausias kadras. Lietuva” VCUP 5 aukšte bus eksponuojama nuo kovo 8 iki birželio 8 dienos. Už labiausiai patikusias nuotraukas galima balsuoti VCUP 5 aukšte ir portale lrytas.lt. Daugiausiai balsų surinkusių nuotraukų autorės tradiciškai bus apdovanotos vertingais prizais.

Neda Malūnavičiūtė
Neda Malūnavičiūtė
ELTA

Praėjusiais metais parodoje „Mano geriausias kadras. Vyrai” daugiausiai žiūrovų balsų surinko Lilijos Valatkienės („Kaip gerai, kad turime vienas kitą”), Neringos Skrudupaitės („Kelionių Dievas”) ir Evos Saikovskos-Rumšas („Džentelmeno palata”) nuotraukos.

Vakaro akimirkos (Dainiaus Labučio nuotr.):

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis