Garsiausią Lietuvos masažuotoją užgrūdino vaikystėje patirti sukrečiantys išgyvenimai

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės talismanu vadinamas masažuotojas Juozas Petkevičius-Juozukas aikštelės milžinų pagarbą pelnė ne tik dėl profesionalumo.

Aplinkinius paperka jo žmogiškumas, nuo veido nedingstanti šypsena ir... mokėjimas laikyti liežuvį už dantų. Dirbdamas su garsiausiomis mūsų šalies oranžinio kamuolio žvaigždėmis masažuotojas matė įvairiausių situacijų – ir pergalės džiaugsmo ašarų, ir akimirkų, kurias vyrai norėtų greičiau pamiršti. Tačiau iš Juozuko lūpų net artimiausieji žmonės nėra išgirdę pasakojimų apie tai.

Masažuotojo dukra Miglė Achramavičienė taip pat seka tėvo pėdomis – ne tik dirba sporto klube trenere, bet ir masažuoja Lietuvos moterų rinktinės krepšininkes. Miglė juokais prisimena legendinio krepšininko Arvydo Sabonio jai ištartus žodžius: „Kai Juozukas būdavo šalia, žaisdamas jausdavausi saugus. Dabar ir savo sūnų galiu drąsiai išleisti į aikštelę, nes jūs jau esate du.“

Savo tėčiui 36-erių moteris jaučiasi be galo dėkinga – už šilumos ir meilės kupiną vaikystę, saugumo jausmą ir įskiepytas vertybes. Būtent iš J. Petkevičiaus moteris išmoko niekada nepykti, nepavydėti ir, kas bebūtų, džiaugtis tuo, ką turi.

LRT

Kalbėdamas prieš LRT laidos „Gyvenimas“ kameras legendinis masažuotojas prisipažino, kad vis tik kartą gyvenime pavydėjo savo žmonos Vilijos. „Tuomet ji namo grįžo labai vėlai ir dar su suplyšusia kojine. O daugiau išvis niekam ir dėl nieko gyvenime pavydo nejaučiau“, – prisiminė J.Petkevičius.

Išminties ir gerumo Juozukas išmoko ne mokyklos suole, o perėjęs gyvenimo išbandymus. Iki šiol niekam apie vaikystėje patirtus sunkumus nepasakojęs vyras laidos kūrėjams atskleidė savo sukrečiančią istoriją.

„Kai buvau šešerių, sudegė mūsų namai. Pamenu, su tėvu ganėme arklius, kai pamačiau, kad iš kamino virsta dūmai. Pagalvojau, kad mama valgyti gamina, bet, pamatęs atvirą liepsną, iškart viską supratau“, – prikimusiu nuo jaudulio balsu pasakojo J. Petkevičius.

Per keletą valandų sudegė visas šeimos turtas – mama tik suspėjo išgelbėti lašinių paltį ir kažkokią paklodę. Petkevičius priglaudė kaimynai. Kai jau atrodė, kad šeima atsigauna, užklupo dar didesnė nelaimė – mirė Juozuko tėvas, vienintelis šeimos maitintojas. Neturėdama kitos išeities mama berniuką atidavė į vaikų internatą.

Šiurpą keliantys Juozo Petkevičiaus išgyvenimai vaikų globos namuose ir nuotykių kupina gyvenimo istorija jau šiandien laidoje „Gyvenimas“ – 19:30 val. per LRT. Vedėjas Edvardas Žičkus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis