Garsenybės, įveikusios krūties vėžį ir tapusios pavyzdžiu kitoms moterims

Spalio mėnesį minima krūties vėžio diena, primenanti visoms moterims neužmiršti pasitikrinti sveikatos. O mes peržvelkime, kokioms garsenybėms teko išgirsti siaubingą žinią apie krūties vėžį ir pasisekė jį įveikti.

Cynthia Nixon
Aktorė, sukūrusi Mirandos Hobbes personažą seriale "Seksas ir miestas", 2008 m. balandį „Good Morning America“ laidoje pranešė, kad prieš dvejus metus, atlikusi mamogramą, sužinojo apie krūties vėžį.

Scanpix
Iš pat pradžių aktorė nenorėjo viešinti šios žinios, tačiau ilgainiui suprato, kad jos pavyzdys gali paskatinti moteris labiau pasirūpinti savo sveikata. Ir net įtikino NBC televiziją parengti laidą apie jos kovą su krūties vėžiu. 

Angelina Jolie, 38 m.
Viena gražiausių pasaulio moterų, žinoma aktorė ir geros valios ambasadorė praėjusią gegužę sukrėtė visuomenę, kai „New York Times“ pranešė atlikusi abiejų krūtų mastektomiją. Tris vaiku pagimdžiusi moteris ryžosi krūtų pašalinimui dėl profilaktinių sumetimų. Mat gydytojai pranešė, jog didelė tikimybė – net 87 procentai, kad aktorė susirgsianti krūtų vėžiu. Mat nuo šios onkologinės ligos mirė aktorės mama, teta ir močiutė. Pašalinus krūtis tikimybė susirgti sumažėjo iki 5 procentų. „Tikiuosi, kad kitoms moterys mano patirtis bus naudinga“, - po operacijos sakė aktorė.

Kylie Minogue
2005 m. show metu dainininkė paskelbė publikai, jog jai diagnozuotas ankstyvos stadijos vėžys. Po chemoterapijos liga pasitraukė.

Scanpix
Apie savo kovą su vėžiu Australijos dainininkė sakė: „Gyvenimas nėra tiesus siūlas. Yra posūkių, pakilimų ir nuosmukių, įdomesnių ir ne taip dalykų. Tiesiog reikia šypsotis gyvenimui ir mylėti žmones – labiau nei įprastai tai darome". Šiandien aktorė aktyviai kovoja už prevenciją ir ragina moteris tikrinti krūtis kas pusę metų.

Sheryl Crow, 56 m.
2006 metų vasarį atlikėjai buvo diagnozuotas pradinės stadijos krūties vėžys. Po spindulinio gydymo jau tų pačių metų gegužę atlikėja grįžo į sceną. Tačiau džiaugsmas truko neilgai. Praėjusių metų liepą Sheryl išgąsdino visus pranešdama, jog smegenyse aptiktas auglys. Laimei, jis buvo gerybinis. „Nesijaudinkite. Jaučiuosi sveika, laiminga ir kuriu naują albumą", - patikino. Rugsėjo mėnesį dainininkė išleido žadėtą albumą.

Scanpix
Kathy Bates, 65 m.
2012 m. po ilgos tylos socialiniame tinklapyje Twitter garsi aktorė parašė: „Atsiprašau dėl tokios ilgos pauzės. Man diagnozuotas abiejų krūtų vėžys, ir šiuo metu aš esu atakuojama dvigubai“. Aktorė 2003 m. nugalėjo kiaušidžių vėžį, tad gerbėjai laimingos pabaigos tikisi ir šį kartą. Panašu, jog geri norai pildosi - šių metų spalio pradžioje aktorė grįžo į TV ekranus – vėl filmuojasi seriale.

Scanpix
Nancy Reagan, 91 m.
Buvusi pirmoji Amerikos ponia Nancy Reagan 1987 metais, kai jai buvo nustatyta onkologinė liga, pasirinko radikalų gydymą – pašalinti kairę krūtį. Tuo metu moteris sulaukė nemažai kritikos dėl tokio sprendimo, tačiau operacija buvo sėkminga. 40-ojo valstijų prezidento Ronaldo Reagano našlei šiuo metu 91-eri, ir ji nėra gydoma nuo jokios onkologinės ligos.

Generated by  IJG JPEG Library
Generated by IJG JPEG Library
Scanpix

Anastacia
Nuo 2012 m. gruodžio mėnesio amerikiečių atlikėja nesurengė nė vieno koncerto, tačiau gerbėjai laukia. Anastacia sakė, kad praėjusių metų vasarį jai buvo diagnozuotas krūties vėžys. Liga ją užklupo antrą kartą – pirmą kartą abiejų krūtų vėžį dainininkė gydėsi 2003 m.

Scanpix
Tačiau Anastacia nusiteikusi ryžtingai ir optimistiškai. „Šiuo metu esu atsigavimo etape, ir ruošiuosi pradėti kitą skyrių mano gyvenime“, - tokią žinią klausytojams perdavė amerikietė. Moteris nutarė neslėpti ligos nuo žmonių, nes mano šitokiu būdu galinti paremti visus sergančiuosius onkologinėmis ligomis.
Anastacia su Eros Ramazoti
Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis