G. Drukteinis: čia - ne moters meilė, čia - išskaičiavimas

Giedrius Drukteinis apie moteris: „Nepasitikėjimas savimi, neturėjimas savigarbos, žemas savo vertės suvokimas ir grobio mentalitetas – jų genuose”.

„Nuo senų laikų moteris buvo vyro grobis. Moteris per karus vyrai grobdavo kaip auksą, žemes ar vergus. Jos buvo vertinamos ne labiau nei jauna karaliaus kumelė žirgyne, o turtingiausias vyras galėjo puikuotis haremu, kuriame moterys ėjo vis jaunyn… Matau, kad niekas nepasikeitė net ir šiais laikas”, - taip LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta” šį ketvirtadienio vakarą 19.30 val. kalbės žurnalistas ir rašytojas Giedrius Drukteinis.

Populiariausioje pokalbių laidoje buvo kalbama apie amžiaus skirtumą poroje ir kodėl moterys teka už į tėvus ar net į senelius tinkančius vyrus. Laidoje dalyvavo dainininkas Vladas Kovaliovas ir jo 22-jais metais jaunesnė draugė Indrė, dainininkas Ligitas Kernagis, kurio žmona jaunesnė 20 metų, Kęstutis Ancuta , kurio sutuoktinė 40 metų jaunesnė ir ji jam jau trečia sutuoktinė.

„Vyrai visada turėjo pinigų, moterys jų neturėjo niekada, arba reta kuri jų turėjo. Moters norai ir jos pasiekimai dažnai būdavo visai neįdomūs. Antra vertus, tų pasiekimų moterys ir negalėjo turėti - juk joms net mokytis nebuvo leidžiama. Todėl moters nepasitikėjimas savimi, neturėjimas savigarbos, žemas savo vertės suvokimas ir „grobio” mentalitetas – jos genuose”, - kalbėjo Giedrius Drukteinis.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad moters vienintelis turtas buvo jos grožis ir jaunystė, todėl ji tai stengėsi kuo pelningiau „parduoti”. Niekas , anot jo nepasikeitė ir dabar, nors jau yra dvidešimt pirmas amžius.
Žurnalisto nestebina tai , kad moterys renkasi į tėvus tinkantį turtingą vyrą. Tačiau Giedrių Drukteinį stebina ir net piktina pagyvenę vyrai, demonstruojantys savo jaunas žmonas.

„Nežinau, kas nutiko, kur dingo pareigos, meilė, atsakomybė, - laidoje stebėjosi jis. - Juk jūs turėjote pirmąsias žmonas, kurios pagimdė jums vaikus, o šiandien jūs čia kikenat ir visaip demonstruojatės.

„Nieko stebėtina, kad merginos renkasi pagyvenusius turtuolius”, - jam antrino verslininkė Alesia Mačiulis, kuri neseniai ištekėjo už šešeriais metais jaunesnio verslininko Romualdo Mačiulio. „Visi žurnalai tik ir pasakoja istorijas apie jaunas merginas, ištekėjusias už pagyvenusių turtingų vyrų. Jos šypsosi nuo žurnalų viršelių, jos pasakoja apie prabangius namus ir automobilius, įdomias keliones, demonstruoja prašmatnias sukneles”, - kalbėjo garsi moteris. Anot verslininkės, taip formuojamas stereotipas - moters sėkmės kelias. Tai skaitydamos moterys supranta viena – aš esu niekas, jei to neturiu, o greičiausias kelias į laimingą ir turtingą gyvenimą - tai kelias į pagyvenusio turtingo vyro lovą!

Taigi, jam beveik 50-imt, jai - nė 30-imt nėra... Nejau tikrai meilei amžius nesvarbus? Giedrius Drukteinis nevyniojo žodžių į vatą: „Čia ne meilė, o išskaičiavimas“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis