Fotografijose – garsios moterys su mamomis

Vakar vakare Užupio meno inkubatoriuje „Galera“ susirinko gausus būrys garsių Lietuvos fotografų ir žinomų moterų.

Eglė Kernagytė su mama Dalia Kernagiene:

Visi jie ten atvyko dėl vienos priežasties – projekto „Moteris. Mama. Dukra“ baigiamojo akordo – 20-ties išskirtinių fotografijų parodos atidarymo.

Justė Arlauskaitė-Jazzu su mama:


Į renginį atvykę projekto dalyviai ir kviestiniai svečiai turėjo galimybę pirmieji išvysti, ką sukūrė fotografai Paulius Gasiūnas, Gediminas Žilinskas, Tomas Kauneckas, Audrius Povilas Zavadskis, Greta Skaraitienė, Dovile Dagienė, Adas Vasiliauskas, Tadas Černiauskas, Vaidotas Grigas bei Darius Radzevičius ir kaip jiems pavyko perteikti projekto idėją apie nemarų bei laikui nepavaldų moters grožį.

Aistė Jasaitytė-Čeburiak su mama:

G. Žilinsko nuotr.

Šią temą atskleisti taip pat padėjo ir 10 žinomų Lietuvos mamų bei dukrų porų: Irena Marozienė ir Birutė Marozaite, Ilona Penkauskienė su mama Irena Vincaitiene, Rasa Samuolytė ir Violeta Samuolienė, Aistė Jasaitytė ir Regina Jasaitienė, Žemyna Ašmontaitė ir Virginija Savickienė, Aldona Vilutytė su mama Nijolė Ingelevičiūte-Vilutiene, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Auksė Arlauskienė, Eglė Kernagytė ir Dalia Kernagienė, Smilte Bagdžiūnė su mama Inga Želviene bei Jurgita Radzevičienė su mama Dalia Zališauskiene.

Verslininkė Irena Marozienė su dukra:

G. Skaraitienės nuotr.

Be to, dar 10 nuotraukų fotografai sukūrė pozuojant komisijos atrinktoms projekto dalyvėms.

Aktorė Aldona Vilutytė su mama:

G. Skaraitienės nuotr.

Pasak Artūro Bareikio, projektą inicijavusios Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ direktoriaus, gauti rezultatai viršijo visus lūkesčius, o ypač maloniai nuteikė žmonių noras dalyvauti šiame projekte.

Modelis Smiltė Bagdžiūnė su mama:

P. Gasiūno nuotr.

„Stereotipai teigia, kad lietuviai nedrąsūs žmonės, kuriuos reikia skatinti ir įkalbinėti, kad šie sutiktų dalyvauti kokioje nors veikloje. Manau, šis projektas – geras pavyzdys, parodantis, kad taip nėra. Per trumpą laiką sulaukėme kelių šimtų moterų paraiškų. Iš jų, po ilgų diskusijų, komisija atrinko 10 įdomiausių, kurios kartu su 10 įžymybių tapo parodai kurtų fotografijų modeliais. Esu tikras - tiek joms, tiek visiems dalyvavusiems projekte, tiek ir matysiantiems jo rezultatus – tai įdomi patirtis, suteiksianti daug gerų emocijų ir peno apmąstymams“, – tikino A. Bareikis.

Aktorė Rasa Samuolytė ir mama:

T. Černiausko nuotr.

Tuo tarpu „Sugiharos“ plastikos chirurgas dr. Darius Radzevičius, kuris taip pat yra ir vienas iš projekto fotografų, parodos atidaryme susirinkusiems sakė, jog žmonės neturėtų susiaurinti kūrybos sąvokos. Anot jo, tai neleidžia pamatyti tikrojo grožio, kurį kasdienybė apneša buities dulkėmis.

Aktorė Žemyna Ašmontaitė su mama:

T. Kaunecko nuotr.

„Mes kiekvieną dieną kuriame: savo gyvenimą, savo išvaizdą, save. Kartais, kaip ir fotografuojant, galbūt ne viskas pavyksta iš pirmo karto ir tenka ilgai, kantriai dirbti, laukti, kol pavyks pasiekti norimą rezultatą“, – kalbėjo dr. Darius Radzevičius ir išreiškė viltį, jog šiame projekte sukurtose nuotraukose jas išvydusieji pamatys daug įvairaus, įkvepiančio grožio bei pasiims bent dalelę jo sau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis