Emigrantė Anglijoje dalyvauja moterų stipruolių varžybose, o trofėjus skiria Lietuvai

Geresnio gyvenimo paieškos prieš 9 metus išvedė šeimą iš Lietuvos. Anglijoje Rūta Lendraitienė nepražuvo - netgi rado naujų užsiėmių, hobi ir būdų, kaip garsinti Lietuvą.

- Arbūzų dieta: 5-7 kilogramai per 5 dienas
- Grožio dosjė. I. Gudelis: nors mano oda plona, naudoju jį beveik kasdien – oda atsigauna tiesiog akyse
- V. Baublienė: apie emigrantus, Šventąją ir Chanel
- Savaitės ikona. O. Pikul-Jasaitienė: nėščiųjų drabužių pasirinkimas Lietuvoje labai menkas
- „Kelly Family“ - mįslėmis apaugusi kelių kartų istorija. Kaip jie atrodo šiandien?
- Naujoviškas agurkų konservavimo būdas

Savo istoriąj pasakoja 35-erių metų Rūta:

„Išvykau iš Lietuvos 2006 m. kartu su vyru ir penkiamečiu sūnumi. Kaip ir dauguma žonių išvykom ieškoti geresnio gyvenimo. Lietuvoje buvau baigus Kauno Ekonomikos mokyklą ir įgijus bakalauro laipsnį Vilniaus Universitete. Lietuvoje dirbau buhaltere, ir dirbdama šį darbą laiminga nebuvau. Paskutinius 2 metus, prieš išvykdama į Angliją, dirbau pardavimų vadybininke. 

Išvažiuoti paskatino ir vyro tėvai, kurie jau pora metų dirbo ten ir jiems gerai sekėsi. Pirmiausia išvyko mano vyras, už kelių mėnesių, kai vyras įsitvirtino, jis dirba sunkvežimio vairuotoju, atvykau ir aš su sūnumi.

Mano pradžia Anglijoje nebuvo lengva, nes eiti dirbti į fabriką nenorėjau, tad ieškojausi darbo buhalterijoje. Iš pradžių rasti darbą buvo labai sunku, nes neturėjau darbo patirties Anglijoje, be to, niekas nenorėjo pripažinti lietuviško išsilavinimo, dar trukdė ir tai, kad suprasti ir kalbėti anglų kalba nebuvo taip paprasta, nors ir mokiausi jos mokykloje. Čia tarimas buvo visai kitoks – mes gyvenome Yorkshyro grafystėje. Po šešių mėnesių intensyvių paieškų ir pastangų, viena agentūra pagaliau surado man laikiną darbą buhalterijoje 2 mėnesiams.

Kadangi darbdaviams labai patikau, mano kontraktas buvo pratęstas, tačiau po 1.5 metų išėjau dekretinių atostogų, nes ėmiau lauktis antrojo sūnaus. Kai antrajam sūnui sukako metai, vėl buvau pakviesta į tą pačią kompaniją.

Asmeninio albumo nuotr.

Dabartinėje savo kompanijoje esu strateginė pirkimų vadybininkė ir esu laiminga dirbdama šį darbą. Tenka daug bendrauti su tiekėjais iš įvairių Europos šalių, daznai tenka lankytis ju gamyklose, kiekviena diena yra skirtinga ir niekada nenuobodi.

Asmeninio albumo nuotr.

Pradėti sportuoti nusprendžiau, nes visada buvau aktyvi, o Anglijoje yra didelė įvairių sporto užsiėmimų pasiūla. Iš pradžių pasirinkau karinio režimo fitnesą, bėgimą.Su svoriais sportuoti pradejau prieš 1.5 metų, kai atradau Crossffit - labai populiarų sportą Amerikoje. Mano jėgos ir ištvermė stiprėjo kas savaitę, tada pabandžiau dalyvauti jėgos trikovės moterų stipruolių varžybose. Abiejose varžybose laimėjau antrą vietą ir man tai labai patiko.

Vėliau įstojau į Didžiosios Britanijos jėgos trikovės federaciją ir pradėjau sportuoti bei ruoštis rimtesnėms varžyboms. 3 kartus per savaitę treniruojuos jėgos trikovės sporte ir vieną kartą – stipruolių. Ėmiau dalyvauti įvariose varžybose. Vienos iš jų buvo Moterų stipruolių čempionatas, kuriose dalyvavo moterys iš įvarių šalių: Lenkijos, Fidzio, Škotijos. As atstovavau Lietuvč, kur laimėjau antrąją vietą. Įdomiausia rungtis tose varžybose buvo 9 tonų „Scania“ sunkvežimio tempimas 20 metrų.

Asmeninio albumo nuotr.

Kitą savaitgalį buvo Britanijos stipriausios moters varzybos, kuriose laimėjau 5-tą vietą. Čia iskėliau 65 kg rastą.

Po savaitės dalyvausiu jėgos trikovės varžybose, kuriose vyks kvalifikacija dėl teisės dalyvauti nacionalinėse varžybose. Rugpjūčio mėnesį dalyvausiu Anglijos varžybose, kuriose turėsiu galimybę kvalifikuotis ir važiuoti dalyvauti „Commonwealth“ varžybose.

Asmeninio albumo nuotr.

Gal šiek tiek apie tai, kokius svorius keliu šiuo metu: pritūpimas su štanga ant pečių - 130 kg, štangos spaudimo ant suoliuko gulint - 92.5 kg, štangos atkėlimas nuo grindų - 145 kg.

Be abejo, visas mano treniravimasis ir varžybos atima daug laiko, bet visada stengiuos pabūti su vaikais, kai tik galiu. Kiekvieną savaitgalį mes kur nors važiuojam pamatyti naujų lankytinų vietų, miškų, kalnų, aplankyti muziejų. As labai mėgstu lipti į kalnus, kuriuos įsimylėjau vos atvykusi į Angliją, mėgstu eiti pasivaikščioti ir šiaip esu nenusėdinti ilgai namie, vis turiu kažką veikti. Savaitgaliais kartais išvažiuojam su vyru motociklu pasivažinėti. Jis mane paskatino išsilaikyti teises ir pradėti važinėti pačiai. Šiuo metu važinėju Suzuki SV650. Tai yra dar vienas mano hobis.

Mano vaikai ir vyras labai mane palaiko ir džiaugiasi, kai ką nors laimiu. Vyresnysis (14 m.) lanko rytų kovos menus, o mažasis (7 m.) žaidžia futbolą.

Ateityje tikiuosi sustiprėti dar labiau ir pagerinti Anglijos jėgos trikovės rekordą bei laimėti pirmąją vietą moterų stipruolių varžybose.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis