Dviejų dukryčių mama Julija Žižė: einu iš proto dėl mažų kūdikėlių

Komunikacijos specialistė ir verslininkėJulija Žižė (32 m.) savo nuoširdumu, šypsena ir teigiama energija apgaubia ne tik savo šeimą, bet ir aplinkinius. Su vyru fotografu Laurynu (40 m.) dvi dukrytes - Otiliją (6 mėn.) ir netrukus 3 metų sukaktį švęsiančią Lėją auginanti moteris tiesiog švyti laime ir dalinasi savo motinystės džiaugsmais.

Julija, neseniai jūsų antrajai dukrytei Otilijai sukako šeši mėnesiai. Ar pasikeitė gyvenimas auginant ne vieną, o dvi dukrytes?

Prisipažinsiu, atrodo, ji visada buvo mūsų šeimoje. Manau, tai reiškia, kad antras vaikas jau seniai gyveno mūsų širdyse ir tiesiog pagaliau tapo fiziniu kūnu. Pamenu, dar neturėjome vaikų ir važiavome į nuostabią vilą prie ežero. Jau tada sakiau savo vyrui: „O įsivaizduoji, meile, ateis diena kada mes šiuo keliu nuostabiai leisti laiko važiuosime jau keturiese!“ Matote, mintys materializuojasi.


Kas Jums yra motinystė?

Man tai didžiausios gyvenimo atsakomybės ir 24 valandos per parą, 7 dienos per savaitę ištiso rūpesčio ir meilės laikas.

Kaip pranešėte šią džiugią žinią vyrui ir dukrytei Lėjai?

Vieną saulėtą gegužės rytą, kai jie dar miegojo, juos apsikabinau ir pasakiau: „Kelkitės, šventę švęsti reikia, šventę! Atkeliauja brolis arba sesė!” Rytas tikrai buvo pilnas nuoširdžiausių emocijų.


Savo Instagram paskyroje pasidalinote nuotrauka, kurioje darotės tatuiruotę. Kaip vertinate kai kurių moterų skeptišką reakciją į tokį Jūsų žindančios mamos sprendimą?

Aš esu atsipalaidavusi mama, nesilaikau stereotipų, klausau savo kūno, savo nuojautos. Matau, kaip auga mano vaikai, matau, kaip mano sveikas ir ramus požiūris į viską turi tik teigiamas pasekmes. Kaip matote, mes visi sveiki ir laimingi.


Ar skyrėsi vaikelių laukimas?

Skyrėsi, antras buvo sudėtingesnis. Šiek tiek buvo silpna pirmus nėštumo mėnesius, paskui turėjo skatinti gimdymą. Tačiau nuo pirmos pastojimo dienos aš save pamirštu! Visas pasaulis sukasi aplink vaisiaus gerovę ir sveiką jo vystymąsi, nėra kada verkšlenti ir savęs gailėti. Aš tiesiog suvokiu, kas vyksta su mano organizmu ir kūnu. Bandau įvairiais būdais palengvinti savijautą ir kiek įmanoma jaustis komfortabiliai.


Kaip stengiatės auklėti savo vaikus?

Pagrindinė metodika yra bendrauti ir elgtis su vaiku kaip su sau lygiu, pagarbiai. Visada stengtis tartis ir protingai apžaisti nepaklusnumo situacijas, kad būtų kuo mažiau dramų, isterijų ir nereikalingų ašarų. Svarbu apgaubti vaikus rūpesčiu, nuoširdžia meile ir supratimu.


Kuriate dekorus ypatingoms klientų šventėms. Kaip gimė ši idėja?

Oi, dekoras mano hobis. Jeigu kažkas papasakoja savo norus, idėjas ir mūsų vizijos sutampa – visada imuosi tą projektą įgyvendinti. Idėja gimė pajūrio auksinėse kopose suruošus Lėjos dviejų metukų gimtadienį. Tai buvo kažkas tobulo ir pasakiško. Nuo to laiko žmonės pradėjo rašyti ir klausti, ar galėčiau sukurti tokią šventę ir jiems? Pagalvojau, kodėl gi ne. Kurti grožį ir prisiminimus, tai yra bene svarbiausia mūsų gyvenime.


Esate gana veikli moteris. Ar lieka laiko sau?

Sau? Retai aš noriu laiko sau. Dabar džiaugiuosi, kad esu reikalinga 24 valandas per parą mažajai Otilijai. Juokauju, kad turiu ligą. Ji vadinasi „baby fever” – kada eini iš proto dėl mažų kūdikėlių. Aš dėl savo – ypatingai. Man geriausias laikas yra savaitgaliai, kada visa šeima po darbų ilsimės, keliaujame, pietaujame, žaidžiame.

Ar poilsis su mažais vaikais įmanomas?

Poilsis su mažais vaikais savotiškas, bet įmanomas, kuomet turi pagalbos iš šono. Mums labai daug padeda anyta. Anūkai ją labai myli, tiesiog dievina. Todėl jie patys su didžiausiu džiaugsmu lieka pas močiutę. Bet mūsų vaikai ramūs, tokius tik auginti ir mėgautis. Pailsėsiu, kai paaugs.


Visuomet spindite natūraliu grožiu. Kaip Jums tai pavyksta?

Grožis sklinda iš vidaus. Visa kita – tik detalės. Suprantu, kad visos mes skirtingos ir skiriasi mūsų likimai, aplinkybės, pasirinkimai, bet šiandienos laimė susideda iš daug dalykų. Mano grožis –

mano vidinė laimė ir ramybė.


Kaip manote, karjera ir motinystė suderinama? Kokia, Jūsų nuomone, turi būti šiuolaikinė moteris?

Viskas yra suderinama, kuomet yra noro, kai tikslo sieki nuoširdžiai. Šiuolaikinė moteris man yra tokia, kokios yra daugelis iš mūsų: laisvos, ieškančios savęs, turinčios savo nuomonę, vertinančios gyvenimą ir turinčios drąsos būti savimi, o ne tuo, ką joms bando primesti aplinka.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis