Choreografės A. Cholinos darbas Maskvoje įvertintas apdovanojimu

Gegužės 31d. Maskvoje įvyko teatro festivalio "Čerešnevyj les" uždarymas ir aktoriaus Olego Jankovskio premijos "Tvorčeskoje otkrytije" įteikimo ceremonija.

Ši premija neturi atskirų nominacijų, jį skiriama įvairių meno sričių atstovams – literatūros, muzikos, kino, teatro. Garsaus rusų aktoriaus, Barono Miunhauzeno vaidmens atlikėjo vardu pavadinto apdovanojimo kriterijus – būti tikru savo sričiai atsidavusiu menininku, artistu, supažindinančiu žmones su nuostabiu meno pasauliu.

Šiemet kilmingos ceremonijos metu apdovanojimai buvo įteikti aktoriams Olegui Tabakovui, Renatai Litvinovai, Oksanai Fanderai, Olegui Menšikovui ir Sergejui Šakurovui, režisieriams Konstantinui Bogomolovui ir Sergejui Ženovačiui, dailininkui Borisui Mesererui, smuikininkui ir dirigentui Vladimirui Spivakovui bei choreografei Anželikai Cholinai.

A. Cholina ir Maskvoje dirbantis režisierius Rimas Tuminas
Asmeninio archyvo nuotr.
“Manau, kad mano spektakliai skiriasi tuo, kad yra gyvi. Myliu gyvą teatrą ir džiaugiuosi, kad mano pastatymai bei mano tiesos domina ir jaudina žiūrovą”, - Maskvos žurnalistams po premijos įteikimo pasakojo A. Cholina. Jos šokio spektakliai “Ana Karenina”, “Carmen”, “Moterų krantas” buvo pristatyti ir šiuo metu rodomi visoje Rusijoje, kur susilaukė didžiulio susidomėjimo, buvo nominuoti įvairioms šalies premijoms, ir vainikuoti Olego Jankovskio apdovanojimu.

Specialiai šiam apdovanojimui stiklo meistras Silvano Sinjoreto iš Venecijos sukūrė didžiules vyšnias iš Murano stiklo. Po premijų įteikimo visi laureatai tradiciškai pasodino po vyšnios medį Paškovo rūmų kieme, kur kasmet vyksta ši ceremonija.

Ketvirtus metus teikiama premija jau buvo apdovanoti: dirigentas Jurijus Bašmetas, Maskvos kultūros departamento vadovas Sergejus Kapkovas, aktoriai Konstantinas Chabenskis, Sergejus Makoveckis, saksofonistas Igoris Butmanas, pianistas Denis Macujevas ir daugelis kitų didžių menininkų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis