Balandžio mėnesio „Moteryje“ – apie vyrų ir moterų savivertę

Balandžio mėnesio žurnalo „Moteris“ viršelio veidai – aktoriai Jolanta Dapkūnaitė ir Arūnas Sakalauskas. Viršelis – iš žurnalo „Moteris“ archyvo (nuotrauka – Monikos Požerskytės („Pix studija“), stilius – Justės Kubilinskaitės, makiažas, grimas ir šukuosenos – Tanios Popovos).

Balandžio mėnesio „Moters“ herojus psichologas ir lektorius Michailas Labkovskis teigia, kad moters savivertei labai didelę įtaką daro tai, ar ji turi vyrą. O kas kelia šio savivertę? Tai išsiaiškinti padės daugybė šio žurnalo numerio herojų vyrų: laidos „Kvieskite daktarą“ vedėjas Alvydas Unikauskas, laidų vedėjas Andrius Rožickas, viešųjų ryšių specialistas Ričardas Jarmalavičius ir kt.

Duetas

• 25-erius metus kartu esantys aktoriai Jolanta Dapkūnaitė ir Arūnas Sakalauskas iš šalies žiūrint atrodo kaip vienis. „Esame priklausomi vienas nuo kito. Per tiek metų atsirado priklausomybė – viena nepavojingiausių“, – sako Arūnas žurnalistei Virginijai Majorovienei ir pripažįsta savo moters paslapties vis dar neįminęs. Kartu jis prasitaria, kad galbūt ta paslaptis laiko juos vieną prie kito, ir dėkoja Jolantai už milžinišką kantrybę.

„Tiek teatre, tiek už jo sienų kartu praleistas laikas susivijo į vieną neatpainiojamą siūlų kamuolį, kai nebematyti nei siūlų pradžios, nei pabaigos. <...> Laikas – stipriausia mūsų grandis. Jei ne grandinė“, – sako Jolanta Dapkūnaitė
MOTERIS

Mada

• Teigiama, kad iki 2020-ųjų vyriškų drabužių ir aksesuarų apyvarta turėtų siekti daugiau kaip 31 milijardą eurų. Taigi vyrai vis daugiau dėmesio skiria savo stiliui ir įvaizdžiui. Apie pasaulio ir Lietuvos vyrų mados pasaulio pokyčius Arnoldas Remeika-Bomberis kalbasi su mados tendencijų prognazuotojomis Victoria Diaz ir Marija Palaikyte, modeliu Gražvydu Ivaškevičiumi ir vyrų stiliaus konsultantu Algirdu Griciumi.

Šiandien vis daugiau vyrų atrodo taip, lyg šalia būtų sprogusi karščiausių mados tendencijų bomba
MOTERIS

Iš arčiau

• Laidų vedėjas Andrius Rožickas, žurnalistės Virginijos Majorovienės pakviestas susitikti pokalbio, pasiūlo susirašyti. „Esu ne rašytojas, labiau – kalbėtojas, bet kadangi jūsų skaitytojai yra ne klausytojai, tad kam čia tą burną aušinti. O ir šiaip dėl buvusių nemalonių patirčių, kai mano žodinis žvirblis žurnalisto tekste virsta žiurke, apsidraudžiu ir į žurnalistų klausimus atsakinėju tik raštu. Trimis egzemplioriais, patvirtintais notarų ir aktų signatarų“, – tikina pašnekovas ir toliau žarsto humoristinius perlus. Skaitydami šį interviu tikrai šypsositės.

„Scenoje reikia suktis. Tiksliau – suktis reikia scenoje, o ne gyvenime. Nes gali pavirsti sukčiumi“, – sako Andrius Rožickas
MOTERIS

Pasimatymas

• Prozininkas, dramaturgas, kino scenaristas ir režisierius Marius Ivaškevičius kaip kūrėjas žinomas daugelyje šalių. Lietuvoje pastaruoju metu vis ryškesnės, paveikesnės tampa ir jo drąsios vertybinė bei pilietinė pozicijos. „Manau, tokia rašytojo funkcija: kol jis mato, kad gyvenimas aplink jį tvarkomas gana išmintingai ir talentingai, gali ramiai savo kiaute sėdėti, nekreipti dėmesio į pašalinius judesius, garsus, bet kai pajuntama tam tikra agresija ar iš ten sklindantis idiotizmas, tada visi mąstantys proto elito žmonės privalo įsikišti diskusijomis ar kita forma“, – teigia M. Ivaškevičius žurnalistei Virginijai Majorovienei.

„Viena, kai nežinai ir dėl to esi abejingas, kita – kai žinai, suvoki, bet vis tiek lieki abejingas. Gimti be empatijos – žmogaus tragedija“, – tvirtina Marius Ivaškevičius
MOTERIS

Kūnas

• Asmeninis treneris Mantas Petrulis buvo sakęs, kad niekada nedirbs su moterimis, bet išėjo taip, kad dabar 70 procentų jo klientų yra būtent jos. Iš lūpų į lūpas eina apibūdinimas, jog šis treneris yra auksinių užpakaliukų kaldintojas. „Taip, čia vyrai atkreipė į tai dėmesį. Stebi mane salėje ir klausinėja: „Ką šitai moteriai dar reikia daryti?“, „Ką tu čia dar šlifuoji?“ Sakau, mano darbas yra šlifuoti deimantus“, – sako treneris žurnalistei Anai Treščinai.

„Ne tik kūnas turi būti gražus, bet ir emocijos geros. Jei griešime dantį ir nesišypsosime, tai niekas į mūsų kūną ir nežiūrės. Svarbu, kad būtų linksma gyventi, būtume energingi ir šypsotumėmės. Tada ir kūnas spindės“, – įsitikinęs Mantas Petrulis
MOTERIS

Psichosalonas

• Iš psichologo ir lektoriaus Michailo Labkovskio interviu, daryto žurnalistės Virginijos Rimkuvienės, galima sudaryti auksinių minčių rinkinį. „Žmonės vienija labai paprastas dalykas – noras būti kartu. Jei noro būti kartu nėra, tuomet tenka sugalvoti kitas priežastis: patogumą, pareigą, išskaičiavimą“; „Santuoka – tai religinė ir teisinė institucija. Meilė ir kiti jausmai tik trukdo jai gyvuoti, nes sukelia per daug sumaišties“; „Normaliam vyrui nepatinka, kai moteris iš paskos bėgioja, persistengia“ – ir dar daug kitų diskusijas skatinančių minčių rasite šiame interviu.

Michailas Labkovskis siūlo vadovautis paties atrastomis 6-iomis taisyklėmis: daryk tai, ką nori; atsakinėk tik į klausimą; iš karto sakyk, kas nepatinka ir kt.
MOTERIS

Prie puodelio arbatos

• Vaivos Rykštaitės slapyvardžiu pasirašanti kūrėja Justė Winder tvirtina, kad rašytoja tapo iš laisvės, saviraiškos poreikio ir noro tėvams įrodyti, kad yra rašytoja, o ne rašinėtoja. Į romanus ji deda ir savo įvairiapusę patirtį – darbo senelių namuose, gyvenimo Londone ir Havajuose patirtis.

„Kai pagimdžiau dukrą, nepaprastai palengvėjo – visas pasaulis nuo manęs atstojo. Tarsi būčiau išpildžiusi didįjį lūkestį“, – sako Justė Winder
MOTERIS

Viešnia

• „Gaila būtų, jei pasaulinio bestselerio „Kodėl prancūzės nestorėja. Valgymo malonumo paslaptys“ autorė Mireille Guilliano nustotų rašyti knygas, kaip kad svarstė duodama interviu Vilniuje, – sako žurnalistė Ana Treščina. – Kita vertus, tai ne bėda – ši septyniasdešimtmetė nė kiek nebijo modernių technologijų, tad su savo vyru Edward'u Guilliano svarsto rašyti bendrą tinklaraštį. Vis dėlto labiausiai norėčiau sulaukti jųdviejų bendros knygos apie ilgametės sėkmingos santuokos paslaptis.“

„Nuolat girdžiu sakant: „Man baisu. Tai gąsdina.“ Tiesiog daryk ir pamatysi, kas bus. Rizikuoti labai svarbu. Jei nori laimėti, turi būti drąsus“, – teigia Mireille Guilliano
MOTERIS

Virtuvės užrašai

• „Viską pavasario šventėms norisi paruošti greičiau – į lauką kviečia sodo darbai, daržo lysvės, gėlynas. Visa tai irgi ilgai lauktos šventės dalis. Ta šventė – pavasaris! Švęskite ją, mėgaukitės!“ – sako kulinarinės rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.

Velykoms ruoškite burgundišką jautienos troškinį, pavasarines bulvių ir kiaušinių salotas ir t. t.
MOTERIS

Šiltų Šv. Velykų!

MOTERIS

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis