B. Nicholson: gyvenime noriu daug ką išbandyti

Žinoma TV laidų vedėja Beata Nicholson gyvenime nori daug ką išbandyti, nes nenori vėliau gailėtis neišdrįsusi kažko pamėginti.

Taip pat skaitykite:
- Įvaizdį pakeitusi Jolanta (44 m.): tokios aplinkinių reakcijos nesitikėjau
- T. Gerritsen: jei ne žmogžudžiu tapęs draugas, nebūčiau garsi detektyvų rašytoja
- Banglentes išbandę garsūs žmonės: šis sportas patenka į didžiausių malonumų penketuką

Visada atrodote nuoširdžiai besišypsanti ir laiminga. Kas jums teikia laimę?
Aš ir esu labai laiminga. Man nereikia daug, kad tokia pasijausčiau – šeima, draugai, geras oras, skanus maistas. Reikia mokėti džiaugtis paprastais dalykais ir mėgautis tuo, ką darai. Gyvenime noriu išbandyti daug. tačiau neneriu stačia galvą į bet ką, atsirenku, o tada imu ir darau. Manau, reikia nebijoti daryti, nes vėliau gailimasi ne dėl padarytų, o būtent nepadarytų dalykų. Dėl tų, kurių neišdrįsome pamėginti. Profesiniame gyvenime labai naudinga padaryti pauzes – pusę metų kuri televizijos laidą, pusę metų ilsiesi. Išvažiavus atostogauti į nebūtas vietas, pasisemiu naujų įspūdžių. Mane įkvėpti gali ir maži dalykai – saulė, žaluma, gera kompanija.

Turite labai daug veiklų: laidos, knygų leidyba, blogas, labdaringa veikla, galų gale, buvimas mama ir žmona – kaip viską spėjate? Ar šitiek veiklų nesukelia streso?
Aš kruopščiai planuoju savo laiką, tada viską galima spėti. Svarbiausia, kad veikla patiktų, kad mėgautumeisi tuo, ką darai. Nors mano užimtumas didelis, tačiau stresui stengiuosi nepasiduoti. Labai lengva pradėti jaudintis dėl smulkmenų, bet tai juk taip nereikšminga! Reikia išmokti nuo jų atsiriboti ir tiesiog siekti užsibrėžtų tikslų bei daryti širdžiai mielus dalykus.

Asmeninio archyvo nuotr.
Neseniai pristatėte pirmąją Lietuvoje elektroninę receptų knygą. Esate ne tik kūrybinga kulinarė, bet ir aktyvi išmaniųjų technologijų vartotoja?
Išmanios technologijos man išties patinka, nors apie jas žinau toli gražu ne viską. Darbe man nepamainomi yra išmanusis telefonas ir kompiuteris, tačiau išvardinti visų juose esančių funkcijų tikrai negalėčiau. Pirmą vietą visada teikiu patogumui, juk technologijos skirtos žmonių darbui palengvinti. Geriausia, kai viskas yra viename ir nereikia apsikrauti daugybe prietaisų - tarkim, fotografuoju tik savo išmaniuoju telefonu, ir atskiro fotoaparato man jau nereikia. Darbui ir laisvalaikiui - kompiuteris. Mėgstu planšetes - su vyru Tomu jose esame užsiprenumeravę angliškus laikraščius. Dažnai išbandau naujoves, nes technika – neišvengiamas mano darbo įrankis, tiek rašant blogą, bendraujant su gerbėjais socialiame tinkle, kuriant receptus, fotografuojant. Esu išmėginusi hibridinį kompiuterį, kuris buvo tiek nešiojamas kompiuteris, tiek planšetė viename – labai patiko. Tačiau nesu pakvaišusi dėl technikos – tebenaudoju ir rašiklį bei užrašų knygutę. Man vis dar malonu rašyti ranka.

Kaip geriausiai save realizuojate?
Visa mano veikla man teikia didžiulį pasitenkinimą. Joje labai daug kūrybos, galimybių įgyvendinti savo idėjas. Man patinka skaniai vaišinti savo draugus, įsitraukti į naujus projektus, tačiau šeima visada lieks prioritetu. Savo dieną irgi planuoju taip, kad galėčiau nuvežti vaikus į mokyklą, pabūti su jais vakare. Man labai patinka mano darbas, turiu visą sąsiuvinį neįgyvendintų idėjų! Kuo daugiau įvairios veiklos, tuo daugiau tų idėjų gimsta. Greitai pasirodys dar viena kulinarinė knyga, o ateityje turiu planų išleisti dar bent keletą. Ruošiuosi savo televizijos laidai, kuri bus rodoma nuo rudens ir žiūrovus pasieks atsinaujinusi. Keisis mano „Beatos virtuvės“ puslapis, planuose taip pat įvairi „Beatos virtuvės“ produkcija. Idėjų gimta nuolat, tereikia jas atsirinkti.

Ilgai gyvenote Londone. Ar jis tave pakeitė?
Londonas yra fantastiškas miestas. Man jis suteikė veržlumo, platesnio požiūrio į pasaulį, pažadino alkį žinojimui, paskatino kokybiškos žiniasklaidos vartojimui, suteikė neįkainojamos patirties ir pasitikėjimo savo jėgomis. Nesakau, kad šių dalykų negalima rasti Lietuvoje, be abejo galima. Tiesiog Londone kiti mąstai, tempas, ten gyvenimas verda, daug įvairiausių energijų. Būna, grįžti į Lietuvą, ir atrodo net įkvepi lengviau. Tiesa, Londonas privertė dar kartą įsitikinti, kokia puiki šalis yra Lietuva. Kol kas mums čia labai patinka.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis