Algirdas Kaušpėdas: jeigu būčiau tikras džentelmenas, pasakyčiau, dėl ko iširo mano pirmoji santuoka

„Gyvenu su moterimi, kuri man yra šventė“, - sako A. Kaušpėdas.

„Jeigu būčiau tikras džentelmenas, pasakyčiau, kad pirmoji santuoka iširo dėl mano kaltės. Bet... gal nesu šimtaprocentinis džentelmenas“, – vartydamas kruopščiai sutvarkytus jaunystės nuotraukų albumus LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ kūrėjams prisipažino Algirdas Kaušpėdas.

62-ejų vyras – tarsi tvirtai balne sėdintis riteris, kuriam sekasi viskas, ko tik imasi. Jis – Lietuvos laisvės šauklys, kartu su saujele iškiliausių mūsų šalies asmenybių stovėjęs prie Sąjūdžio ištakų. 1990-aisiais – nacionalinės televizijos direktorius, vadovavęs bene sunkiausiu metu, kai LRT pastatas buvo užgrobtas okupantų ir teko transliuoti iš kitų miestų. Dabar A. Kaušpėdas – vienas žinomiausių Lietuvos architektų, kultinės grupės „Antis“ varomasis sraigtas, į koncertus surenkantis tūkstančius gerbėjų.

Tačiau pats Algirdas sako, jog sunkių išbandymų likimas nepagailėjo ir jam. Vienas iš jų buvo skyrybos su pirmąja žmona – architekte Audrone Kaušpėdiene.

Algirdas Kaušpėdas
Algirdas Kaušpėdas ir Audronė Kaušpėdienė
DELFI / Kiril Čachovskij

„Gyvenime yra etapai, kai keičiasi viskas. Laimingi tie, kurie sugeba kaskart atnaujinti šeimyninį gyvenimą, prisitaikyti prie naujų aplinkybių. Tačiau ne visada tai pavyksta. Tuomet iškyla sudėtingas gyvenimiškas klausimas: ką daryti jeigu matai, kad kartu nesigyvena: aukotis dėl to, kad visuomenė nepasmerktų ir nesulauktum priekaištų iš giminių, draugų ir vos pažįstamų žmonių ar ryžtis pokyčiams ir gyventi laimingai? Aš pasirinkau laimę“, – apie sprendimą, kuriam prireikė nemažai drąsos, pasakoja garsus architektas.

Moteris, dėl kurios Algirdas Kaušpėdas nepabūgo sugriauti ankstesnio gyvenimo, – penkeriais metais jaunesnė architektė Vilija Ulozaitė, apie kurią kalbėdamas vyras tiesiog nušvinta.

„Vilija – mano antroji pusė. Tą supratau iškart po pažinties. Tačiau prireikė laiko, kol apsisprendėme būti kartu. Abu esame kilę iš tokių šeimų, kuriose nebuvo skyrybų, tad mūsų šeimoms tai buvo košmaras. Prireikė aštuonerių metų, kol viskas nurimo ir galėjome susituokti. Užtat dabar aš gyvenu su moterimi, kuri man yra šventė“, – šį trečiadienį gražių žodžių mylimajai negailėjo A. Kaušpėdas.

Algirdas Kaušpėdas su žmona
Algirdas Kaušpėdas su žmona Vilija Ulozaite
DELFI / Tomas Vinickas

Neįtikėtinai atviras garsaus visuomenininko pasakojimas apie skaudžiausius išgyvenimus ir laimės receptus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis