Albos kunigaikštienė – dievino botoksą ir gerokai jaunesnius vyrus

Ji buvo turtingesnė nei Anglijos karalienė, kurią, beje, laikė mažiau kilminga nei ji pati. Kaip ir visą Ispanijos karališkąją šeimą. Ir ne veltui, Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva turėjau daugiau titulų nei kuris nors kitas monarchas pasaulyje – daugiau nei 50. Lapkričio 20 dieną mirusią 88 metų moterį pasaulio spauda vadino Albos kunigaikštiene, o artimieji – Cayetana.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Aktorė Velta Žygurė-Anužienė: man svetimas vergiškas nuolankumas
- Kaip persodinti orchidėją?
- 28 sveikiausi maisto produktai
- Spalvų psichologija interjere: kaip suteikti namams jaukumo?
- Bulvių kukuliai

Įspūdingi turtai ir giminės

Albos kunigaikštienė gimė 1926 metais Madride. Jos tėvas buvo Anglijos karaliaus Jokūbo II ir jo meilužės Arabellos Churchill nesantuokinio sūnaus provaikaitis, o jos krikštamote tapo karalienės Viktorijos anūkė ir Ispanijos karalienė. Pati Cayetana užaugo manydama, kad ji kilmingesnė už kitas monarchų gimines: Ispanijos karališkąją šeimą laikė prasisiekėliais, o Anglijos – nevertais karūnos, nes kunigaikštienė save vadino tiesiogine karališkos Stiuartų giminės palikuone. Net princas Charlesas atvykęs į Ispaniją oficialaus vizito buvo priverstas jai nusilenkti.

Kilminga moteris garsėjo ne tik titulais, bet ir pinigais. Jos turimi rūmai, pilys, žemės, meno darbai, papuošalai siekia apie 12 milijardų vertės. Tai kur kas daugiau nei turi daugelis Europos monarchų. Albos kunigaikštienei priklausė rūmai Madride, Ibicoje, Sevilijoje, meno kolekcijoje yra 249 žymiausių dailininkų, kaip Rembranto, Rubenso Goyos ir Velazquezo, paveikslai, o biblioteka vertinama keliomis dešimtimis milijonų. Ne veltui, joje guli pirmas Kolumbo Amerikos žemėlapis, pirmas Migelio de Servanteso romano „Don Kichotas“ leidimas. Beje, pats garsusis Pablas Picassas kunigaikštienę kvietė tapti jo mūza, tačiau ji išdidžiai atsisakė. Šio savo poelgio moteris niekada nesigailėjo ir yra sakiusi, kad dailininkas ją išdrįso kviesti per tarpininkus. Be to, pasak jos, pozavimas – labai nuobodus užsėmimas.

Nors Cayetana buvo viena turtingiausių moterų pasaulyje, bet nevengdavo pasiskųsti, kad iš tiesų ji nėra turtinga. Ji mėgo kartoti, kad turi daug neįkainojamų meno vertybių, bet jų neįmanoma valgyti. Mėgo ji guostis ir savo nelengvu gyvenimu. Biografijoje ji atviravo, kad jos jaunystę temdė Antras pasaulinis karas ir Ispanijos civilinis karas, o pačiu sunkiausiu gyvenimo laikotarpiu įvardijo vaikystės rūmų atstatymu Madride.

Albos kunigaištienė
Albos kunigaištienė
Vida Press

Šeši vaikai ir santuoka su kunigu

Jaunystėje Albos kunigaikštienė garsėjo grožiu ir flamenko šokio atlikimu. Ji buvo viena geidžiamiausių nuotakų Ispanijoje. Stipraus charakterio mergina pasirinko kilmingą laivyno karininką Luisą Martinezą de Irujo y Artazcozą. Septyneriais metais vyresnio vyro ir būsimos kunigaikštienės vestuvės tuo metu tituluotos prabangiausiomis amžiaus vestuvėmis - joms išleista apie aštuonis milijonus litų.

Jiedu susilaukė šešių vaikų – penkių sūnų ir dukters – ir atrodė ideali šeima. Tačiau Cayetanai santūrus sutuoktinis buvo gana nuobodus. Sklido kalbos, kad be flamenko pamokų ji turėjo silpnybę raumeningiems matadorams. Vis dėlto sutuoktinių pora be didelių viešų skandalų išgyveno iki pat vyro mirties nuo leukemijos 1972m.

Praėjus šešeriems metams kunigaikštienė sudrebino katalikišką Ispanijos visuomenę. Ji ištekėjo antrą kartą. Tačiau ne už bet ko, o už savo nuodėmklausio - aštuoneriais metais jaunesnio jėzuitų kunigo. Šis itin gerai sutarė su moters vaikais, todėl ji į apkalbas ir bažnyčios pasipiktinimą nekreipė nė menkiausio dėmesio. Deja, 2001 metais ji vėl liko našle.

Albos kunigaištienė
Albos kunigaištienė
Vida Press

Aukos dėl grožio ir jaunesnis vyras

Cayetana niekada nebuvo tą, kuri save dėl ko nors labai graužtų. Net prigauta paparacų paplūdimyje be liemenėlės, ji nematė reikalo labai įsižeisti. Atvirkščiai, tada dar tik šešiasdešimties sulaukusi moteris buvo pamaloninta. Juk ji visada norėjo išlikti jauna ir geidžiama. Tam norui ji negailėjo laiko ir pinigų.

Deja, dažnos plastinės operacijos ir botokso injekcijos gana dailią moterį pavertė parodija: akys tapo vos įžiūrimos, lūpos nenatūraliai išpūstos, skruostikauliai atsikišę, antakiai sukelti, o oda be raukšlių, bet be jokių mimikos raukšlių. Pastaraisiais metais ji buvo linksniuojama kaip plastikos chirurgų nevykusio darbo pavyzdys. Pati kunigaikštienė visada neigė gandus apie bet kokias plastines operacijas.

Jaunystę kunigaikštienė išsaugoti bandė ne tik operacijomis ar ekscentrišku aprangos stiliumi, bet ir trečia santuoka, kuriai prieštaravo ne tik jos vaikai, bet ir Ispanijos karalius. Su 25 metais jaunesniu Alfonso Díezu Carabantesu ji susitiko kino teatre 2008 metais. Vėliau ji dar bandė išsiginti, kad jie vienas kitą pažinojo jau 30 metų. Pora susituokė 2011 metais po to kai Cayetana savo turtus paskirstė vaikams, o jaunikis pasirašė pasižadėjimą nepretenduoti nei į galimus pinigus, nei į titulus.

Alfonsas po trejų metų santuokos galiausiai pelnė vaikų pripažinimą - jis nedalino interviu, nešvaistė motinos turtų ir buvo iki paskutinės minutės kartu. Kunigaikštienė mirė sulaukusi 88 metų nuo plaučių uždegimo, nors visada mėgo juokauti, kad gyvens ilgiau nei visi jos vyrai ir draugai.

Albos kunigaištienė
Albos kunigaištienė
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis