Aktorės, kurios ir nebūdamos gražuolės sulaukė sėkmės

„Geriau gimti talentinga, negu gražia“ – taip galima pasakyti apie šias aktores. Joms pavyko tai, kas praktiškai neįmanoma – būnant toli gražu ne idealios išvaizdos pelnyti žiūrovų meilę, kritikų pripažinimą, tapti pavyzdžiu. Jos pasirinko koziriu savo individualumą ir neapsiriko.

Skaitomiausi straipsniai:
- Kaip priversti orchidėją žydėti?
- Įvaizdį pakeitusi Edita (32 m.): labai norėjau tapti moteriškesnė
- R. Polanskis: tragiška žmonos ir negimusio kūdikio netektis, kaltinimai satanizmu ir 13-metės išprievartavimu
- J. Statkevičius: o pameni, kai man buvo sunku, ir tu paskolinai 30 Lt...
- Obuolių pyragas su traškia morengine plutele

Charlotte Gainsbourg

Prancūzų dainininko Serge‘o Gainsbourgo ir britų aktorės Jane Birkin duktė tiesiog negalėjo pasirinkti kitos profesijos. Charlotte viename interviu pasakojo, kad retai jausdavo tėvų populiarumo įtaką, be to, jis jai atrodė savaime suprantamas. Ji pati su triumfu pasirodė kine – jau būdama 15 m. gavo pagrindinę prancūzų kino premiją „Cezaris“, kaip daugiausia žadanti aktorė už vaidmenį filme „Įžūli mergiūkštė“.

Vida Press

Paskui buvo daugiau nominacijų ir daugiau „Cezarių“. Vaidmenys filmuose „Jane Eir“, „21 gramas“, „Miego menas“, vaidmuo seriale „Atstūmimas“, sidabrinė Kanų festivalio palmės šakelė už pagrindinį vaidmenį Larso von Triero filme „Antikristas“. Charlotte jau yra filmavusis keturiuose Larso von Triero filmuose.

Vida Press

Aktorę laiko stiliaus ikona, nors ji pati sako, kad nesidomi naujausiomis mados tendencijomis, garsiais prekės ženklais, tiesiog jai patinka gražiai rengtis. Na o savo išvaizdą ji laiko vidutine.
Asmeniniame jos gyvenime viskas irgi gerai – ji laimingai gyvena santuokoje su prancūzų aktoriumi Yvanu Atallu, pora augina tris vaikus.

Vida Press

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessicos Parker karjera prasidėjo nuo teatro. 1976 m. būdama 11 m. ji gavo vaidmenį spektaklyje „Nekalti“, o kiek vėliau – miuzikle „Muzikos garsai“. Nuo devinto dešimtmečio ji pradėjo dažnai filmuotis kine: „Merginos nori pasilinksminti“, „Medaus mėnuo Las Vegase“, „Pirmųjų žmonų klubas“, „Marsas puola“.

Vida Press

Na ir visi puikiai žinome aktorę iš serialo „Seksas ir miestas“. Už šį vaidmenį ji gavo visus prestižinius televizijos apdovanojimus, buvo pripažinta stiliaus ikona, į kurią nori būti panašios milijonai moterų.

Vida Press

Nestandartinė išvaizda niekada ne buvo S. J. Parker kliūtis meilei. Robertas Downey jaunesnysis, Nicolas Cage‘as, Johnas Kennedy‘is jaunesnysis. 1997 m. ji ištekėjo už aktoriaus Matthew Brodericko, jie augina tris vaikus.
Vida Press

Aktorė buvo prekės ženklo „Gap“ veidas, sukūrė dvejus kvepalus, kelias drabužių linijas. Jai priklauso prodiuserių kompanija „Pretty Matches“, kuri nuo 2009 m. sėkmingai kuria filmus NBO ir kitoms televizijoms.

Vida Press

Tiesa, pikti liežuviai neatleido S. J. Parker šlovės ir talento. 2007 m. žurnalo „Maxim“ skaitytojai išrinko ją seksualiausia moterimi iš gyvųjų. 2004 m. kovą, likus dienai iki gimtadienio, pasirodė animacinio filmo „Pietų parkas“ epizodas, kuriame ją grubiai išjuokė.

Clea DuVall

Platūs skruostikauliai, tvirtas smakras, arti viena kitos esančios akys – aktorę sunku pavadinti gražuole. Įgimtas kuklumas ir drovumas nesutrukdė Clea tapti aktore. 1995 m. ji baigė aukštesniąją meno mokyklą Los Andžele. Jau nuo 1990 m. paraleliai mokslams ji filmavosi epizodiniuose vaidmenyse kino filmuose ir serialuose. Lūžiu tapo vaidmuo Roberto Rodriguezo filme „Fakultetas“, kuriame vaidino ir Elijah Woodas, Joshas Harnettas ir Salma Hayek.

Vida Press

Clea vaidino ir filme „Nutrūkęs gyvenimas“, kuriame jos partnerės buvo Angelina Jolie, Winona Ryder, filme „21 gramas“, mistiniame seriale „Karnavalas“, taip pat „Oskarais“ apdovanotame aktoriaus Beno Afflecko režisuotame filme „Operacija Argo“.

Vida Press

Aktorė neturi prestižinių kino apdovanojimų, bet tai tik – laiko klausimas, juk aktorei dar tik 36 m.

Vida Press

Tilda Swinton

Neįprasta ne tik androgeniška jos išvaizda, bet ir kilmė – aktorė kilusi iš labai senos Anglijos ir Škotijos giminės, kuri pirmą kartą buvo paminėta 886 m.

Vida Press

Pirmos aktorinės patirties Tilda pasisėmė Kembrižo studentų teatre. Vėliau, ieškodama labiau provokacinių teatrališkų formų ji vaidino keliuose teatruose, o 1986 m. debiutavo televizijoje. Ji ilgai neapsisprendė, ką rinktis – kiną ar teatrą, bet visgi pasirinko kiną ir daugiausia dirbo su nepriklausomais režisieriais, kaip antai, Derekas Jarmanas. Dėl savo išvaizdos ji gali vaidinti tiek vyrus, tiek moteris, ką ir padarė filme „Orlandas“ (1992 m.).

Vida Press

2000 m. pasirodė filmas „paplūdimys“, kuriame Tilda vaidino kartu su Leonardo DiCaprio. Nuo tada ją ėmė kviesti į Holivuo filmus. „Vanilinis dangus“, „Konstantinas, tamsos valdovas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“, „Narnijos kronikos“, „Perskaityk ir sudegink“ – šiuose fimuose aktorės partneriai buvo Keanu Reevesas, Bradas Pittas, Tomas Cruise‘as, George‘as Clooney. 2008 m. avangardinio kino karalienė sulaukė apdovanojimo „Oskaru“ už antrojo plano vaidmenį filme „Michaelas Claytonas“.

Vida Press

Aktorė niekam nemeta iššūkių, ji paprasčiausiai būna savimi, net Holivudas nesuniveliavo jos asmenybės, anaiptol – paaiškėjo, kad Holivude reikia tokios aktorės, kaip ji.

Vida Press

Tilda susilaukė dviejų vaikų su šoktų dailininku Johnu Patricku Birne‘u, o pastaruosius 10 metų jos partneris yra dailininkas iš Naujosios Zelandijos Sanro Koppas, kuris žymiai už ją jaunesnis.

Vida Press

Barbara Streisand

„Juokina mergaitė“, kuriai karjeros pradžioje patarinėjo pasidaryti plastinę nosies operaciją, yra viena iš turtingiausių ir sėkmingiausiai karjerą padariusių moterų šou versle.

Vida Press

Ji pradėjo karjerą, kaip dainininkė naktiniame klube, vėliau jos dainos pirmavo „Billboard“ sąrašuose septintą, aštuntą, devintą ir dešimtą dešimtmečius.

Pirmas vaidmuo kino filme „Juokinga mergaitė“ (1968 m.) pelnė aktorei „Oskarą“ ir didžiulį populiarumą. Ji ima dažnai filmuotis: „Sveika, Doli“, „Giedrą dieną viskas matosi“, „Kas gero, gydytojau?“. Antrą auksinę statulėlę ji pelnė kaip kompozitorė už dainą „Evergreen“ filme „Žvaigždės gimimas“ 1976 m.

Vida Press

Talentingas žmogus turi daug talentų – Barbara tapo kelių savo filmų prodiusere, taip buvo jų scenarijų autorė ir režisierė.

Vida Press

Aktorė buvo du kartus ištekėjusi, pirmoje santuokoje susilaukė sūnaus.
„Pietų parko“ kūrėjai nepraleido progos pasišaipyti iš Barbaros, tačiau ir ji neliko skolinga – sukritikavo serialo kūrėjus, nes filme, kuriame ji minima „Pietų parke“, iš tiesų vaidino Audrey Hepburn.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis