Aktorė D.Morozovaitė laukia gandrų

Daugelis dvidešimtmečio sulaukusios televizijos TV3 serialo „Pamiršk mane“ žiūrovų tikriausiai ne sykį pamanė, jog aktorės Dalios Morozovaitės, įkūnijančios besilaukiančią heroję Sonią, apvalėjantis pilvukas atrodo labai tikroviškai. Pasirodo, aktorė iš tiesų laukiasi, o gandrai moters namus aplankys jau visai netrukus.

Tai bus antrasis aktorės vaikelis – moteris augina penkerių sūnų Pijų. Paklausta, broliuką ar sesutę, tikriausiai dar šį mėnesį turės aktorės sūnus, D. Morozovaitė tikina, jog vaikelio lyties nenorėjo sužinoti sąmoningai. „Visi klausinėja ir klausinėja, o mes norime, kad būtų staigmena. Tiek išlaukėme... Be to, visų svarbiausia, kad vaikelis būtų sveikas“, – įsitikinusi Dalia.

Žinoma aktorė prisimena, jog filmuotis TV3 seriale „Pamiršk mane“ pradėjo ir pati nežinodama, jog laukiasi, tad ši džiugi naujiena pakoregavo ir serialo scenarijų. „Dabar su kolegomis juokiamės, jog būtume išsisukę ir be scenarijaus pokyčių – nors antrasis nėštumas yra fiziškai gerokai sunkesnis, mano pilvuko iki šiol beveik nematyti“, – sako D. Morozovaitė.

TV3
Susilaukus pirmagimio kovoti su priaugtais kilogramais Daliai neteko – žinoma moteris pasakoja, jog tapo dar smulkesnė nei buvo prieš nėštumą, o į sceną grįžo praėjus vos trims mėnesiams po gimdymo. „Aš manau, jog mes, moterys, kaip jaučiamės, taip ir atrodome. Tiek būdama nėščia, tiek pagimdžiusi jaučiausi sau graži ir patraukli, tad ir aplinkiniai negailėjo komplimentų“, – prisipažįsta aktorė.

Paklausta apie darbo planus po antrojo vaikelio gimimo, moteris pasakoja dar galutinai neapsisprendusi ir planuosianti pagal aplinkybes, tačiau viliasi, jog grįžti į įprastas vėžes pavyks taip pat greitai ir sėkmingai, kaip ir susilaukus pirmosios atžalos.

Tai ne pirmas serialas, kuriame aktorė filmuojasi nėščia. Štai - pokalbis su aktorė televizijos seriale "Nekviesta meilė" vaidina Miroslavo žmoną Rositą: „Filmavausi visą nėštumo laiką, nes vaidinau besilaukiančią moterį. Kitos aktorės sakė: „Kaip tau pasisekė, kad gali ir laukdamasi kūdikio dirbti..." Būti nuolat reikalingai - išsipildžiusi mano svajonė. Į Jaunimo teatro sceną kopiau iki penkto nėštumo mėnesio. Filmo režisierius A. Šlepikas mane labai saugojo ir visaip rūpinosi, o kolegos juokavo: „Tikrai niekas neįtars, kad laukiesi. Atrodai tik gerai pavalgiusi." Labai norėjau kūdikio, tad apie savo formas galvojau mažiausiai.

Dalia Morozovaitė
Dalia Morozovaitė
DELFI / Kiril Čachovskij
Kita vertus, buvo užsifiksavusi mintis: „Aš nesustorėsiu." Turiu dvi seseris, ir nė viena nėštumo metu nepriaugo daug svorio. Tikėjausi, kad ir mano medžiagų apykaita tokia pati. Sveikai maitintis nesistengiau. Valgiau tai, ko labiausiai norėjau. Bet kepsnių kasdien nekirtau - nejaučiau poreikio. Kalnai spurgų taip pat netraukė. Paskutinį mėnesį prieš gimdymą buvo užėjusi šokoladukų manija - kasdien po vieną suvalgydavau... Maitindama Pijų valgiau viską. Jei noriu, vadinasi, reikia. Mėgstu desertus - šokoladą, ledus. (Netraukia tik miltiniai patiekalai - bandelės, pyragaičiai.) Aišku, saldumynų neryju kilogramais, bet jei noriu, leidžiu sau šokoladuką ar sūrelį suvalgyti.

Sportą vertinu skeptiškai, mat prieš nėštumą kurį laiką lankiau sporto klubą, tačiau dar niekada gyvenime tiek daug nesvėriau! Matyt, augo raumenys. Tad ir dabar sakau: „Geriausias sportas - auginti vaiką!" Pijus, tik gimęs, labai prastai miegojo. Matyt, mano kilogramai taip greit ir tirpo, kad naktimis aplink jį šokinėjau. Tiesa, pagimdžiusi porą mėnesių dariau pilvo preso pratimus. Po šimtą kasdien... Kita vertus, ką tai realiai duoda? Veikiau tik sąžinę nuramina. Juk, norint iš tikrųjų pagerinti fizinę formą, reiktų sportuoti kasdien bent po valandą. Bet jei dabar dejuočiau dėl prastos savo formos, būčiau nesąžininga. Kaip sakoma, nevaryk Dievo į medį.

Manau, nereikia labai sureikšminti tokių dalykų kaip dieta. Kuo daugiau apie valgį mąstai, tuo didesnę įtampą junti. Pamenu, kaip studijų metais kurso draugei padėjau laikytis dietos. Kai įsisuki į tą užburtą ratą, sunku sustoti. Jei kilogramą priaugi, taip imi save graužti... Tad suprantu tas moteris, kurios kankinasi dėl to, kad negali numesti svorio. Joms tikrai sunku. Manau, kad mano smulkus sudėjimas užkoduotas genetiškai. O svarbiausia, matyt, - įsiklausyti į savo organizmą, nenorėti perspjauti savo prigimties."

Serialas „Pamiršk mane“ TV3 eteryje, sužinos pirmadienio–ketvirtadienio vakarais, 19.20 val.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis