Aeities moteris-vadovė – nebe miegančioji gražuolė

Kaip moteriai tapti gera vadove, lydere? O gal ši pozicija – tik vyrų rankose? „Change Partners“ pokyčių konsultantė Lina Mieliauskienė sako – anaiptol! Tai tik kažkam patogus stereotipas.

Jau daugiau nei 50 metų Lietuvos moterys sėkmingai įsitvirtina darbo rinkoje ir kuria savo verslus. Šiandien moteris vadovė – stipri, talentinga, tobulėjanti ir nebijanti pokyčių nei savo asmeniniame gyvenime, nei karjeroje. Tai laikas, kai mes, moterys – nebe miegančios gražuolės, laukiančios savo princo, bet pačios imančios į savo rankas lyderystę.

Kodėl, kaip pavyzdį, minite „Miegančiosios gražuolės“ pasaką?

Tai puiki stereotipų apie moteris asociacija. Miegančioji gražuolė nieko nedaro, nes laukia savo riterio, kuris ją pabučiuos, ji pasyvi veikėja. O riteris, supraskime – lyderis, pasiryžęs padaryti viską. Viskas bus gerai, kai jis ją pabučiuos ir gražuolė nubus. Ši asociacija atskleidžia stereotipinį mąstymą, kad moterys dar dažnai renkasi būti tiesiog gražiomis, ir jei reikia priimti ryžtingus sprendimus, pasirenka laukti, kol kažkoks riteris visa tai išspręs.

Daug veiksnių daro įtaką miegančiosios gražuolės prototipui. Tačiau klausimas vienas – ar mes vis dar norime tokiomis būti? O gal mums įtaką daro kažkieno sukurta nuomonė? Aš tikiu, kad šiandien moterys gali kurti tokią ateitį, apie kokią svajoja, ir išnaudoti visas geriausias savo savybes. Tereikia pradėti nuo mažų pokyčių.

Ir paskutiniai pasauliniai tyrimai įrodo, kad visame pasaulyje moterys turi vis didesnę įtaką, jos daro tokius pat sėkmingus verslus, kaip ir vyrai. O naujųjų Europos sajungos narių kontekste moterų vadovių-lietuvių yra daugiausiai.

Jei visame pasaulyje moterys užima vis tvirtesnes lyderiavimo pozicijas, kodėl visuomenėje vis dar formuojama nuomonė, kad tik vyras gali būti geras lyderis?

Visi žinome, kad moteris, siekdama karjeros, susiduria su kiek kitokia situacija nei vyras. Moteris rūpinasi ne tik savo tobulėjimu, bet ir namais, šeimos gerove. Vyrai šioje situacijoje jaučiasi kiek kitaip – būdami darbe jie ir susitelkia tik ties darbo užduotimis. Ir taip, moteriai, norinčiai suderinti namų darbus ir verslą, reikia įdėti daugiau pastangų paskirstyti savo dėmesį ir energiją. Bet ji tai tikrai sugeba. Nes tai yra jos genuose.

Bet tik nuo moters pačios priklauso, ką ir kiek ji nori ir gali pasiekti. Todėl ir kalbu apie „miegančios gražuolės” sindromą. Kartais mums pačioms taip norisi pasijausti gležnomis, silpnomis, tokiomis, už kurias reikia priimti sprendimus, ir kažkam kitam perleisti atsakomybę. Tačiau, jei moteris aiškiai suvoks, koks potencialas joje, taps laiminga, darydama tai, apie ką svajojo, o „miegančiosios gražuolės” vaidmuo taps labiau pramoga nei kasdienybe.

Mes kasdien matome skirstymus: vyras verslininkas – gerai, moteris namų šeimininkė – blogai, ir panašius vertinimus. Svarbu atsirinkti, kam tokie mitai yra patogūs, ir kur jie veda? Ar bet koks vyras įmonės vadovas yra geresnis negu moteris? Ar tai būtų moteris, ar vyras, visų pirma, tai turi būti stipri asmenybė. Mano nuomone, įmonėje, versle, komandoje – svarbios tiek vyriška, tiek moteriška energijos. Jos papildo viena kitą.

Vyriška energija – tai sprendimų priėmimas, tikslų užsibrėžimas ir vykdymas, struktūrizavimas, veiksmas. Moteriška energija – tai kūryba, emocijos, išklausymas, empatija, grįžtamasis ryšys, įkvėpimas, padrąsinimas, prasmė. Todėl reikšmingas dalykas yra šių abiejų energijų sinergija ir jų samoningas naudojimas. Ir tiek vyrai, tiek moterys gali tapti puikiais lyderiais. Vyrams dažnai trūksta įsijautimo į darbuotojo situaciją ir sugebėjimo lanksčiai reaguoti į pokyčius.

Tačiau moterims, pastebiu, vis reikia padrąsinimo, kad jos gali, kad sugeba vadovauti. Joms, deja, vis dar trūksta pasitikėjimo savimi. Įvairiausi tyrimai tai patvirtina. Tačiau pabrėšiu, kad jau dabar vienu iš pranašumų versle tampa emocinis intelektas. Matau, kad emocinis intelektas jau dabar užkariauja pagrindines ateities profesijų pozicijas. Robotai nepakeis mokytojų, gydytojų, tų, kurie dirba ne mechaniškai, o su žmogaus emocijomis ir privalo suderinti daug skirtingų dalykų vienu metu. Svarbiausiomis ir sėkmingiausiomis taps emocinės kompetencijos.

Ar emocinis intelektas gali „pakišti koją“ moteriai vadovei? Tai gali apsunkinti konfliktinių situacijų sprendimą, krizinius laikotarpius?

Ir aš esu ne kartą girdėjusi „komplimentų” moterų vadovių atžvilgiu: „Man labiau patinka dirbti su vyrais, nes jie konstruktyvesni, mažiau akcentuoja žmogiškajį faktorių, nesureikšmina niuansų”. Emocijas reikia valdyti, todėl moterims vadovėms verta savyje paieškoti ir vyriškos energijos. Ir ypač pokyčių metu reikia ieškoti savyje stiprybės nepaleisti organizacijos vairo, nesuklupti prie detalių, emocijų, vis priminti sau pagrindinę strateginę kryptį. Tai užtikrins balansą.

Kuo sąmoningiau žiūrėsime į procesą ir numatysime, ko reikia situacijai suvaldyti – moteriškos, ar vyriškos energijos, tuo sėkmingiau mums seksis vadovauti, bendrauti su komanda, lanksčiai reaguoti į kompleksinius pokyčius ir juos taikyti.

Ką patartumėte moterims, kurios neseniai tapo vadovėmis?

Man yra tekę vadovauti trims verslams, esantiems skirtingose pasaulio šalyse. Vadovavau skirtingo dydžio komandoms. Tačiau niekada nepagalvodavau, kad man gali nepasisekti, nes esu moteris vadovė. Kiekvienas žmogus turi savo privalumų ir talentų, kuriuos reikia tinkamai išnaudoti, nepriklausomai, kokios lyties tu esi. Ir man moteris yra upė, kuri vietomis tampa kriokliu, vietomis upeliu, bet vis tiek pasiekia savo jūrą. Ši alegorija man leidžia nebijoti ieškoti, eksperimentuoti, pradėti pokyčius tiek savyje, tiek komandoje.

Apie tai kalbėsime ir pokyčių konferencijoje „Pokyčių evoliucija: Keiskis arba mirk“. Kaip stereotipus paversti pokyčiais, nuo ko pradėti ir kaip į tai įtraukti komandą. Kuo didesnė nuomonių, energijų įvairovė komandoje, tuo efektyvesni sprendimai yra priimami. Linkiu moterims padėti į šoną mitus, prietarus ir atgyvenas, atrasti save iš naujo. Tokią, kokia sau patinkate. Ir visai nesvarbu – esate vadovė, namų šeimininkė ar sportininkė.

Pats tobulėjimas yra pokytis. O moterys ir pokyčiai – neatsiejama. Jos puikiai geba inicijuoti ir valdyti pokyčius, nes yra lanksčios ir empatiškos. Todėl šiandien stebime moterų proveržį visame pasaulyje. Ir tai tik pradžia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis