A. Sakalo žmona Daiva: atsikračiau 60 kg svorio!

Šio teksto iliustracijos, ko gero, dar įspūdingesnės, nei jame minimi faktai. Ir sugretinti atvaizdai fotografijose ne šiaip sau. Jose įamžinti du to paties žmogaus gyvenimai: pirmasis, priminęs kalėjimą, antrasis – simbolizuojantis pergalę.

Iš pirmo žvilgsnio 48-erių Daivos ir perpus jaunesnio Raimondo gyvenime niekas nesieja. Ji – garsi žurnalistė ir gerbiamo politiko Aloyzo Sakalo žmona, jis – aplinkinių dėmesį atletišku kūnų traukiantis ir dienas sporto salėje leidžiantis vyrukas. Vis dėlto, jų istorijose yra šis tas bendro. Dar prieš kurį laiką abiejų jų kūnus kalino milžiniškas antsvoris, jie kentė negailestingas patyčias. Vėliau abu drąsiai stojo į kovą su savo atvaizdu veidrodyje bei skaičiais, kuriuos rodė svarstyklės.

LRT

„Kai susipažinome, ji buvo šimto dvidešimties kilogramų matrona. Paskui Daiva atsikratė pusės savo svorio“, – jau šį vakarą LRT televizijos laidoje atvirai prisipažins pats Aloyzas Sakalas. Juodu su žmona ne tik nutarė žurnalistams pirmą kartą praverti ką tik suremontuotų namų duris, bet ir juos pakvietė į kasdienę treniruotę miškuose ant ežero kranto.

LRT

„Tą akimirką, kai pamaniau, kad mirsiu, supratau, jog kažką turiu keisti. Greitoji nebegali manęs vežioti iš darbo į ligoninę, medikai pumpuoti vaistais, o aš pati savęs apgaudinėti, kad būti didžiuliu padaru yra nieko tokio. Specialiai nevartoju žodžio „žmogus“, nes juo nebuvau. Tada man melavo veidrodis, melavo ir artimieji. Toliau taip tęstis tikrai negalėjo“, – prieš televizijos kameras nuoširdžiai prisipažins Daiva.

LRT

Ne drastiškos dietos, badas, stebuklingos lieknėjimo piliulės ar chirurginės operacijos jai padėjo atsikratyti beveik pusės svorio. „Pati atradau metodą. Mėginau būti žaliavalge, bet tik labai trumpam, nes tai taip pat tapo mano kalėjimu – organizmas silpo, trūko įvairių medžiagų. Pradėjau valgyti ir iki šiol valgau mėsą“, – laidoje „Gyvenimas“ patirtimi dalinsis D. Sakalė, kuri šiandien mėgaujasi ne tik paauglystėje turėtu svoriu, bet ir nepriekaištinga sveikata.

LRT

Ne ką mažiau įkvėps ir Raimondo Jakubausko istorija. Jo tobula išvaizda dabar žavisi ir sporto salėse patarimų klausiantys vyrai, ir gatvėje smalsiais žvilgsniai vilnietį nulydinčios moterys. Eteryje pasirodysiantys archyviniai kadrai šokiruos – mėgėjiškoje vaizdo juostoje mokyklą bebaigiantis paauglys sveria šimtą dvylika kilogramų, jo kūnas sudribęs, veide vietoje šypsenos matyti nusivylusios akys ir didžiuliai žandai. „Mane daužė, kaip bokso kriaušę, bendraamžiai padegė plaukus, ištepdavo dažais“, – skausmingais prisiminimais dalinsis Raimondas, eteryje dėl sūnaus patirtų išgyvenimų pravirks ir jo mama. Tačiau savo istoriją jaunas vyras viešai papasakoti nusprendė ne veltui. Į neseną praeitį 24-erių sportininkas atsigręš tam, kad padėtų patyčių ir siaubingų išgyvenimų išvengti kitiems. „Radau metodą įveikti antsvorį ir turėti tobulą kūną, juo galiu pasidalinti su tais, kas šiandien patiria tai, ką patyriau aš“, – entuziastingai kalbės Raimondas.

LRT

Skausminga kova su antsvoriu ir saldi Daivos ir Raimondo pergalė prieš jį – jau šį vakarą 19.20 val. LRT televizijos laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis