A. Keleris: teatras man buvo ir liks paslaptis

Albinas Keleris – vienas žymiausių Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorių.

Lietuvos teatro sąjunga, remiama Lietuvos kultūros tarybos pristato projektą „10+1 temų apie teatrą su...“ Projekto iniciatoriai kalbina žymiausius Lietuvos teatro scenos veteranus, kurie dalinasi savo kūrybine patirtimi ir atsako į įvairius klausimus apie teatrą, aktoriaus meistrystę, darbo scenoje ypatybes.

Albinas Keleris – vienas žymiausių Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorių. Šio žmogaus nuoširdumas, išdidi ir laisva, nesutramdytą sielą liudijanti laikysena sužavi kiekvieną, kuris jį pakalbina. Šalia Albino Kelerio norisi būti, jo klausytis ne tik scenoje, bet ir gyvenime.

Aktoriaus kūrybinį kelią žymi darbas su legendiniu režisieriumi Juozu Miltiniu bei daugybė sukurtų charakterių ir išgyventų likimų. Nei vienas vaidmuo nėra išskirtinis, visi jie savotiškai svarbūs, kažkada pareikalavę ypatingų dvasinių ir fizinių pastangų. Bet ne apie juos kalbėjomės Juozo Miltinio dramos teatro Mažojoje salėje. Mus domino menininko požiūris į savo profesiją, režisierių, dramaturgiją, įvertinimo būtinybę ir kitos, regis, aktoriaus kasdienėje veikloje seniai išnagrinėtos temos.

„Teatras man buvo paslaptis ir liko paslaptis“ – sako Albinas Keleris apmąstydamas amžinuosius teatro klausimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis