70-metė Irena: galima sėdėti ir visus keikti, o galima įvairių išbandymų susigalvoti. VIDEO

70-metė dėvinti tampres, 46-erių moteris vilkinti jaunatvišką suknelę, 30-metė nutarusi nusidažyti plaukus žilai... Projekto „Stilius neturi ribų“ ambasadorės – ne modeliai, moterys gyvenančios tarp mūsų – nori, kad išsivaduotume iš visuomenės ar šeimos suformuotų stereotipų.

Žurnalas „Moteris“ ir mados namai „Julija Janus“ sukūrė specialią riboto kiekio drabužių kolekciją „MOTERIS by Julia Janus“, o šios modeliais pasirinktos sportiškos, aktyviai ir sveikai gyvenančios skirtingo amžiaus moterys: 70-metė Irena Kazakauskaitė, 46-erių metų Viktorija Mališauskienė ir 30-metė Ingrida Žiliūtė-Antonovienė.

Žurnalo „Moteris“ ir mados namų „Julia Janus“ projekto „Stilius neturi ribų“ ambasadorės: Ingrida Žiliūtė-Antonovienė (kairėje), Viktorija Mališauskienė (viduryje), Irena Kazakauskaitė (dešinėje)
Žurnalas "Moteris" (G. Varnaitės nuotr.)

Šis projektas atskleidžia kiekvieno amžiaus tarpsnio grožį, parodo, kad sveikai gyventi, rūpintis savo kūnu ir išvaizda niekada nevėlu.
„Galima sėdėti ir visus keikti: pinigų nėra, tas ir anas blogai. O galima save tikrais sunkumais išmėginti“, – tvirtina vyriausia fotosesijos dalyvė Irena Kazakauskaitė. Kad gyvenimas nebūtų per nuobodus, ji susigalvoja išbandymų, tarkim, pernai pėsčiomis Latvijos pajūriu įveikė 100 km... Atominė bobutė!

Viktorija Mališauskienė tikina, kad vienas ryškiausių šio laikotarpio iššūkių jai yra dalyvavimas Julijos Janus ir žurnalo „Moteris“ projekte „Stilius neturi ribų“. „Nuo vaikystės nemėgstu fotografuotis, manau, kad esu nefotogeniška, todėl sutikusi dalyvauti galiu pasakyti: „Iš savęs to nesitikėjau...“ – sako Viktorija.

Vilniaus Miuziklo mokyklos įkūrėja ir vadovė, tailandietiško bokso propaguotoja trijų vaikų mama Ingrida Žiliūtė-Antonovienė nesitikėjo, kad kūrybinė Julijos Janus studijos atmosfera įkvėps parašyti dainą ir nufilmuoti klipą apie tai, kad grožis, stilius ir sportas neturi ribų.

Riboto kiekio kolekciją „MOTERIS by Julia Janus“ sukūrusi 46-erių dizainerė Julija Janus sako: „Manau, dauguma moterų rūpinasi savimi, bet turi vadinamąjį minkštą kūną, tam tikrų riebalinių sankaupų, šios neišnyksta net sportuojant. Kalbu apie tokias moteris, kokia esu pati. Meluočiau, jei sakyčiau, kad man labiau patinka dėvėti 16-to, o ne 8-to dydžio drabužius. Deja, turiu susitaikyti su realybe. Į aštunto dydžio rūbus tilpčiau nebent jei sirgčiau, o sirgti tikrai nenoriu. Tad renkuosi būti laiminga tokia, kokia esu.“ Anot dizainerės, kiekvienos moters figūra yra skirtinga, probleminės vietos – kitokios. Vienai kliūva pernelyg stambios rankos, kitai – atsikišęs pilvas ar platūs klubai.

Ką apie šį projektą mano pačios jo dalyvės žiūrėkite specialiame „Moters“ videoreportaže:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis