100 % asmenine patirtimi paremta L. Šurnaitės knyga – kvietimas dideliems asmeniniams pokyčiams

Lavija Šurnaitė, ne kartą vadinta viena gražiausių Lietuvos moterų, naujoje savo knygoje atskleidžia savo grožio ir sveikos gyvensenos paslaptis.

100 proc. asmenine patirtimi paremtoje knygoje, garsi televizijos ir radijo laidų vedėja įrodo, kad tiesiausias kelias į gražų ir sveiką kūną yra grįstas tikrai ne kardinaliais pokyčiais. L. Šurnaitė, kurios naująją knygą „Maži įpročiai – dideli pokyčiai“ išleido leidykla „Alma litera“, mano, kad pasitelkiant savo nuovoką ir prisijaukinant naujus mitybos, judėjimo bei poilsio įpročius, galima tapti geriausia savo pačios versija, užuot vaikiusis pasaulinių grožio standartų.

Lavijos Šurnaitės knyga – tai jos mintys, receptai, moksliniais tyrimais bei asmenine patirtimi pagrįsti patarimai, kurie padės tapti savo pačios svajonių moterimi. Anot knygos autorės, kiekviena moteris ar vyras turėtų džiaugtis tobulu savo paties atvaizdu veidrodyje, užuot spoksojus į kokios nors garsenybės ar modelio plakatą. Knygoje apžvelgiamos įvairiausios kasdienio gyvenimo temos: valgymo įpročiai bei malonumai, maisto pasirinkimas, gaminimas, sporto ir judėjimo nauda net tvarkant namus, išmintingi apsilankymai parduotuvėse ir kt.

Šiandien labai daug žmonių alina savo kūną įvairiais suvaržymais: specialios dietos, ypatingos mankštos, negailestingi režimai ir kt. Dažniausiai šie radikalūs sprendimai atneša norimus rezultatus, tačiau tuo pat metu jie sukelia daug streso ir verčia jaustis nelaimingais. L. Šurnaitė knygoje nuosekliai įrodo, kad savo kūno pokyčius galime valdyti taip, kaip patogu mums patiems.

„Džiaugiuosi, kad baigiau mokyklą nesukdama sau galvos dėl grožio, lieknos figūros ir panašių dalykų. Pirmą sykį ant svarstyklių užlipau būdama aštuoniolikos! Tačiau bijau, kad net šiuolaikinės mokyklinukės svarstyklių nepaleidžia jau nuo kokių dvylikos metų. Tas įgimtas moterų reiklumas savo išvaizdai neretai tampa alinančio sporto ar dietų spąstais. Mano tikslas – puoselėti savo išvaizdą taip, kad tai būtų įdomu, priimtina ir pritaikoma kiekvienos moters gyvenimo būdui“, – sako L. Šurnaitė.

Lavija Šurnaitė
Lavija Šurnaitė
DELFI / Mindaugas Ažušilis

Pasak autorės, gali atrodyti, kad jos knyga – labiau skirta moterims, bet taip yra todėl, jog moterys apskritai labiau linkusios į tokios tematikos literatūrą. L. Šurnaitė pabrėžia, kad atrinko bei sudėjo į knygą universalius pastebėjimus ir patarimus, kurie tiks bet kokiai amžiaus grupei ir vienodai tiks tiek moterims, tiek vyrams.

„Mes patys ne visada suvokiame, kokios naudos galime turėti iš kasdienių dalykų, jei darysime tai su tam tikru žinojimu. Patarimai, kuriais dalinuosi knygoje, nieko nekainuoja – nėra nė žodžio apie brangias procedūras, ypatingai brangius valgius ar sporto rūšis – ir kiekvienas jų tinka bet kuriam žmogui. Svarbiausia – suvokimas, kas, kaip, kada ir kodėl daroma arba ne“, – apibendrina L. Šurnaitė.

Knygos pristatymo akimirkos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis