10 Oprah Winfrey taisyklių geresniam gyvenimui

Oprah Winfrey (64 m) yra moteris, kurios patarimų verta paklausyti. Jos gyvenimas – tikra sėkmės istorija. Moteris gimė vargingai gyvenančioje šeimoje ir tik savo asmeninių savybių, sugebėjimų ir sunkaus darbo dėka tapo viena turtingiausių Amerikos garsenybių. Štai kokių taisyklių ji laikosi savo gyvenime.

Apibrėžkite, kas jūs esate

„Kai suprasite, kas iš tiesų esate, taps daug lengviau nuspręsti, kas jums gyvenime labiausiai tinka.“

Ne tik svajokite – tikėkite

Visi svajojame, bet tam, kad tos svajonės išsipildytų reikia dar ir tikėti. O. Winfrey visuomet žinojo, kad gyvens laimingą, pasitenkinimą teikiantį gyvenimą. Ši svajonė išsipildė, nes ji daug dirbo, bet kartu ir stipriai tikėjo, jog gyvenimas, apie kurį svajoja, ateityje bus jos.

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey
Vida Press

Skirkite laiko sau

„Bent kartą per dieną skiriu sveiką dozę laiko sau (kai prireikia, tai darau kelis kartus per dieną). 20 minučių ryte ir 20 minučių vakare,“ – savo portalo įraše, skirtame transcendentinei meditacijai, rašė O. Winfrey.

Svarbiausia – pusiausvyra

„Aš galiu valgyti viską, ką noriu, tik negaliu to daryti vienu metu, – O. Winfrey sakė interviu žurnalui „People“. – Tai taikoma ir gyvenimo filosofijai: žmogus gali viską turėti. Tik negali to turėti vienu metu.“

Vadovaukitės savo vidiniu balsu

„Prieš į savo gyvenimą įsileisdama bent mažiausią kiekį streso, paklauskite savęs: Kokia yra mano tikroji intencija? Skirkite sau laiko priimti sprendimą. Kai jis bus teigiamas, pajausite tai visu kūnu.“

Atleiskite sau praeities klaidas

Jūs nesate tas žmogus, kuris buvote prieš dešimt, dvidešimt ar trisdešimt metų. Metams bėgant įgyjame daug išminties, taigi neteiskite savęs už praeities klaidas. Tuomet nežinojote, to, ką žinote dabar. Į praeityje priimtus blogus sprendimus žiūrėkite kaip į pamokas, iš kurių dabar galite daug ko išmokti ir vėliau per gyvenimą eiti stipresnė ir protingesnė.

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey
Vida Press

Nepamirškite dėkoti

„Aš niekada nenusistatau žadintuvo, tiesiog jais netikiu. Jie kelia nerimą! Mintyse nustatau valandą ir dažniausiai prabundu dar anksčiau, nei planavau – 6.02-6.20 val., tokiu laiku keltis yra išdresiruoti ir mano šunys. Pirmoji mintis atsikėlus būna „Aš gyva. Ačiū!“ – ji atskleidė savo tinklalapyje.

Raskite savo gyvenimo tikslą

Pasak O. Winfrey, jei norite gyventi laimingą, sėkmingą gyvenimą, privalote suprasti, kodėl esate čia, šioje žemėje. Kai kurie žmonės tiesiog instinktyviai žino savo gyvenimo tikslą, bet jei nesate vienas iš jų – sustokite, atsitraukite ir skirkite laiko pažvelgti į savo vidų, suprasti save ir atrasti savo paskirtį.

Leiskite aplinkiniams žinoti, kad juos pastebite

Paklausta, kokį patarimą ji duotų septynmetei sau, Oprah atsakė: „Aš buvau tokia liūdna... Meilės gaudavau tik iš savo mokytojų. /.../ Neįsivaizduojate, kokią galią kitam žmogui turi jausmas, kad jis yra kitų matomas, pastebimas. Tai geriausia dovana, kokią galite pasiūlyti aplinkiniams.“

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey
Vida Press

Gyvenkite čia ir dabar

„Kvėpuokite. Paleiskite. Ir priminkite sau, kad ši akimirka yra vienintelė, kurią turite.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis