10 garsiausių moterų žudikių - nuo kanibalių iki galabijusių kūdikius bei nuotakas

Sankt Peterburge tiriama viena iš didžiausią rezonansą sukėlusių šiuolaikinių bylų. 67 m. Tatjana Samsonova veikiausiai kalta dėl kelių žmonių žmogžudysčių. Na o istorijoje yra nemažai atvejų, kai žiaurius nusikaltimus įvykdė dailiosios lyties atstovės.

Elizabeth Bathory

Kadras iš kino filmo apie Elizabeth Bathory
Vida Press

Vengrė grafienė, kurią praminė kruvinąja grafiene. Ji įtraukta į Gineso rekordų knygą, kaip moteris, įvykdžiusi daugiausia žmogžudysčių. Jos aukomis tapo šimtai jaunų merginų (apie 650), kurias ji kankino kartu su keturiais savo pagalbininkais iš tarnų. Grafienės žiaurumą paliudijo apie 300 liudininkų ir nukentėjusių, jį patvirtina ir daiktiniai įrodymai – išniekinti mirusių ir mirštančių merginų kūnai, rasti sulaikius grafienę. 1610 m. E. Batori užmūrijo pilies kambaryje, kur ji ir mirė po ketverių metų.

Darja Saltykova


Ši rusė dvarininkė mirtinai nukankino kelias dešimtis žmonių. Nusikaltimus įvykdė savo dvaruose Maskvos, Volgogrado ir Kostromos gubernijose. Įvairių šaltinių teigimu, ji nužudė nuo 75 iki 138 baudžiauninkų, daugiausia merginų ir moterų. Pretekstas dažniausiai būdavo prastas tvarkymas. Savo aukas D. Saltykova apipildavo verdančiu vandeniu, marindavo badu arba įsakydavo mirtinai nuplakti. Labiausiai ji mėgo žudyti vestuvėms besiruošiančias nuotakas. Ji buvo nuteista kalėti iki gyvos galvos požeminiame kalėjime. Ten kalėjo 33-ejus metus, mirė 1801 m.

Amelia Elizabeth Dyer

Vida Press

Britė ūkininkė, dariusi nusikaltimu Viktorijos epochoje, laikoma didžiausia istorijoje vaikų žudike. Ji nužudydavo savo globotinius, o už vaiko išlaikymą gautus pinigus pasiimdavo. Jos aukomis tapo daugiau nei 400 mažylių. Ji buvo nuteista mirties bausme ir pakarta 1896 m. birželio 10 d. Į klausimą prieš mirtį, ar nori, ką nors pasakyti ji atsakė: „Neturiu ką pasakyti.“

Istorijoje ji atsimenama kaip kanibalė iš Redingo. Kai kas netgi manę, kad ji ir Džekas Skerdikas – tas pats asmuo. Tokią nuomonę išsakė rašytojas Williamas Stewartas. Jis spėjo, kad ji žudė prostitutes, nesėkmingai darydama abortus, tačiau įrodymų nėra.

Amy Archer-Gilligan

Ji – amerikietė senelių namų savininkė, pravarde Sesuo.
Kaltinama mažiausiai penkių žmonių žmogžudyste, tarp kurių – ir jos vyras. Manoma, kad ji galėjo įvykdyti kur kas daugiau nusikaltimų – iš viso jos namuose nuo 1907 iki 1916 m. užfiksuota 60 mirčių paslaptingomis aplinkybėmis. Visi senelių namų gyventojai mirdavo po to, kai sumokėdavo jai nemažai pinigų. Įrodyti pavyko tik penkias žmogžudystes, visas aukas nunuodijo. 1924 m. ją pripažino nepakaltinama ir uždarė į Konektikuto psichiškai nesveikų asmenų ligoninę, ten ji išbuvo iki mirties 1962 m. balandžio 23 d.

Seserys Gonzales

Vida Press

Delfina ir Maria de Jesus Gonzales pripažintos žiauriausiomis Meksikos žudikėmis maniakėmis. Nuo 1954 iki 1964 m. jos nužudė apie 90 žmonių. Savo rančoje jos turėjo nelegalų bordelį, kurį vėliau žmonės praminė Pragaro bordeliu. Seserys grobdavo merginas ir versdavo jas dirbti prostitutėmis. Merginas laikė baisiomis sąlygomis, o kai jos susirgdavo, jomis atsikratydavo. Abi seseris nuteisė griežčiausia bausme Meksikoje – 40 metų kalėjimo kiekvieną. Delfina žuvo per nelaimingą atsitikimą kalėjime, Maria po kelerių metų išėjo į laisvę. Tolimesnis jos likimas nežinomas.

Tamara Ivaniutina

Sovietinių laikų žudikė maniakė dirbo Kijevo mokyklos valgykloje indų plovėja. 1987 m. kovą keli mokiniai ir mokytojai apsinuodijo ir pateko į ligoninę. Du vaikai ir du suaugusieji mirė iš karto, likę 9 žmonės pateko į reanimacijos skyrių. Tyrėjai išsiaiškino, kad visi pasijuto prastai, pavalgę mokyklos valgykloje. Per kratą pas ją rado buteliuką su didelės koncentracijos tirpalu kalio pagrindu.

T. Ivaniutina prisipažino įvykdžiusi nusikaltimą. Ji motyvavo tuo, kad neva šeštokai pavalgę nesutiko sustumdyti stalų ir kėdžių, todėl ji nutarė jus pamokyti. T. Ivaniutiną nuteisė mirties bausme – ją sušaudė.

Aileen Carol Wuornos

Kadras iš filmo apie žudikę
Vida Press

Amerikietė maniakė, lesbietė, kuri nužudė septynis vyrus. Tapo filmo „Pabaisa“ prototipu. Visos aukos buvo be keleivių važiavę vairuotojai, kurie sutiko pavežti Aileen ir ketino su ja lytiškai santykiauti, o kai kurie tai darė. Aileen nušaudavo vyrus keliais šūviais iš 22 kalibro pistoleto. Suimta atsisakė advokato paslaugų ir pareiškė: „Žudžiau tuos vyrus su lediniu šaltakraujiškumu. Ir vėl tai padaryčiau... Mane perpildžiusi neapykanta.“ Žudikę pripažino pakaltinama. Ją nubaudė suleidę mirtiną injekciją 2002 m. spalio 9 d.

Elfriede Blauensteiner

Garsioji Juodiji našlė, įvykdžiusi nusikaltimus 20 a. antroje pusėje. Austrė žudikė maniakė sirgo lošimų manija, jai nuolat reikėjo pinigų. Ji pasiskelbdavo, siūlydamasi prižiūrėti ligonius ir paieškodavo aukų tarp turtingų klientų. Vyresnius vyrus ji apsupdavo meile, rūpesčiu, o kai jie užrašydavo jai savo turtą, nužudydavo. Ji naudodavo preparatą eugliukonas, kuris mažina cukraus lygį kraujyje. Ją nuteisė kalėti iki gyvos galvos. Moteris teigė norėjusi pasipelnyti ir nekentusi vyrų. Mirė 2003 m.

Genene Jones

Vida Press

Šios amerikietės medicinos seselės sąžinę slegia dešimčių vaikų mirtys. Tikslus aukų skaičius nežinomas. Savo globotiniams Genene suleisdavo vaistų, kurie sukeldavo priepuolį, o paskui pati juos gydydavo, tikėdamasi sulaukti paaukštinimo. Tačiau daugelis pacientų mirdavo.

1985 m. ją nuteisė 99 metams kalėjimo. Dėl perpildyto kalėjimo ji bus paleista 2017 m., atsėdėjusi trečdalį laiko. Dabar kas dvejus trejus metus ji pateikia prašymą dėl paleidimo anksčiau. Kol kas nė viena prašymas nebuvo patenkintas.

Irina Gaidamačiuk

Vida Press

1972 m. gimusi moteris bedarbė iš Krasnoufinsko nužudė 17 pensininkų 61–86 m. amžiaus. Auką ji užmušdavo plaktuku, paskui pakeisdavo išvaizdą ir sunaikindavo nusikaltimo pėdsakus.

Sulaikyta 2010 m. Teismo psichiatrijos ekspertizė Maskvoje pripažino ją pakaltinama. Ji nuteista 20 metų laisvės atėmimo, nes Rusijos BK moterims nenumatyta bausmė iki gyvos galvos. Kai Irina išeis į laisvę, jai bus 60 m.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis