Prie meduolių marginimo prisideda žvaigždės, sporto ir pramogų pasaulio atstovai

Garsenybės kviečia kartu švęsti Spalvoto meduolio dieną.

Žiemos švenčių laukimas daugeliui kasmet prasideda kartu su Spalvoto meduolio diena. Lapkričio 25 d., šeštadienį, vyksiančios nemokamos šventės metu visoje Lietuvoje pakvips imbieriniais meduoliais. Susirinkti kartu savaitgalį spalvinti meduolių kviečia ir šiai prasmingai akcijai neabejingos LNK grupės žvaigždės, sporto ir pramogų pasaulio atstovai.

Organizatorių nuotr.

Pernai renginys daug gerų emocijų suteikė tūkstančiams žmonių, tarp kurių meduolius margino ir savanoriavo globojami vaikai iš visos Lietuvos. Šiemet norą marginti meduolius išreiškė vaikai iš 38 globos namų, šeimynų ir dienos centrų, kurių atvykimu į kepyklėles šiemet pasirūpins šventės partneris Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Organizatorių nuotr.

„Lietuvoje įvairiose globos įstaigose auga beveik 4000 vaikų, daugiau nei pusė iš jų galėtų būti įvaikinti, tačiau tikimybė būti įvaikintam sulaukus dešimties yra beveik lygi nuliui. Tai yra mūsų visų vaikai, vaikai, kurie laukia stebuklo. Tad esminis šios iniciatyvos tikslas – kad Lietuvos vaikai laimingi augtų šeimose“, – teigia Spalvoto meduolio dienos iniciatorė Violeta Masteikienė.

Organizatorių nuotr.

Kartu su ištikimu partneriu TV1 Spalvoto meduolio diena jau devintus metus skatina globojamų vaikų savanorystę ir integraciją į visuomenę, simboliškai susiburiant marginti meduolių. Kasmet iniciatyvą palaiko ir gausus būrys gerai Lietuvoje žinomų asmenybių.

Organizatorių nuotr.

„Man svarbu prisidėti prie visko, kas nors kiek kvepia gerumu. Tai nieko nekainuoja, bet aš tikiu, kad kažkam suteikia daug laimės. Jei galime paliesti kažką tokiu būdu, kad ir per atstumą, tai padaryti privaloma“, – marginti meduolių kvietė laidų vedėjas Rolandas Mackevičius.

Iniciatyvą palaiko ir pristatymo renginyje desertinėje „Liu“ meduolius spalvinusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė: „Sportas ir socialinė veikla, savanorystė padeda pakelti savivertę, todėl labai teigiamai vertiname tokias iniciatyvas“.

Organizatorių nuotr.

Lapkričio 25 d., šeštadienį, 13-oje Lietuvos miestų ir daugiau nei 30-yje kepyklėlių bei bendruomenių vyksiančios šventės vietų žemėlapį galima rasti Spalvoto meduolio dienos „Facebook“ paskyroje.

Organizatorių nuotr.

„Kalėdos yra šilumos, bendruomeniškumo šventė, bet ne visi vaikai gali pajusti tą šilumą, o ir mes visų jų negalime aplankyti. Tad norisi nors taip prisidėti“ , – sakė politikos apžvalgininkė Indrė Makaraitytė, su dukra Upe kasmet kartu ir namuose spalvinanti imbierinius meduolius.

Organizatorių nuotr.

Negalintiems sudalyvauti, tačiau norintiems prisidėti prie iniciatyvos, sukurti specialūs Meduolių marginimo rinkiniai, kurie kaip ir pats renginys yra paskelbti viena iš Lietuvos atkūrimo šimtme
iui paminėti skirtų dovanų. Spalvoto meduolio diena yra ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ dalis.

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis