Lietuvos vaikams – ekologiški papuošalai iš natūralaus Baltijos gintaro

Papuošalų kūrėja Julija Paulauskienė sako, kad sukūrė kolekciją mažiesiems pasaulio gyventojams. Pasak autorės, šie natūralūs, ekologiški aksesuarai atlieka ne tik puošmenos funkciją, bet yra naudingi ir mažylių sveikatai.

Naujausi „Bambino“ papuošalai – natūralūs, ekologiški ir yra tinkami vaikams vos nuo trijų mėnesių amžiaus. Sukurti vaikams skirtą kolekciją pastūmėjo augantys prekių ženklo „Ambersmile charms“ klientų poreikiai ir gimusi dizainerės dukra.

Monika Penkūkū Photography

„Dirbdami su natūraliu Baltijos gintaru pastebėjome rinkos poreikį vaikų aksesuarams, krikšto dovanoms. Klientės mamos nori puošti ne tik save, bet ir savo vaikus. Be to, šiandieną siūlomi tik seni, iš atliekų gaminami modeliai. Kadangi mažieji viską „valgo“, ima į burnytę, plastmasė yra pirmas dalykas, kurio kategoriškai vengėme. Ji ne tik kenksminga, bet ir nepatvari: plastikiniai užsegimai lengvai lūžta, vaikai gali juos praryti. Be to, atkreipėme dėmesį į vaikų augimo tendenciją – taupydami klientų pinigus, sukūrėme reguliuojamus dydžius: kūdikiams, mažiems vaikams ir ūgtelėjusiems paaugliams.

Monika Penkūkū Photography

Žinoma, įtaką kolekcijos atsiradimui padarė dukrytės Patricijos gimimas. Jai atėjus į pasaulį norėjome ją apsaugoti, papuošti gražiais, sveikais aksesuarais. Pasigedę tokių, juos sukūrėme patys. Šia idėja viliamės pasidalinti ir su kitais mylinčiais tėvais,“ – dėstė J. Paulauskienė.

Kolekcijos modeliai pagaminti iš natūralaus Baltijos gintaro, cirkonio, sidabro ir ekologiško silikono rutuliukų. Jie malonūs dėvėti, puošti švelniomis spalvomis, traukiantys akį bei skatinantys tyrinėti aplinką. Pakuotės taip pat vaikiškos: yra švelniai žydros ir rožinės, flamingo spalvos.
„Pagrindinis kolekcijos akcentas – natūralus, taisyklingos rutuliukų formos, nepresuotas gintaras. Detalės pagamintos iš aukštos kokybės sidabro (Ag925), cirkonio ir silikono. Aksesuarai neturi jokių plastmasinių užsegimų. Visos medžiagos yra nekvapios, todėl neerzina vaikų. Gaminiai lengvai nuplaunami šiltu vandeniu, yra suverti ant siūlo, atlieka kramtuko funkciją.

Beje, tyrimais įrodyta, kad gintaras mažina uždegimo skausmą. Mineralai esantys gintaro viduje stiprina vaiko imunitetą ir slopiną skausmą dygstant dantims. Atsižvelgdami į tai, sukūrėme tokias apyrankes ir karolius, kurie yra tinkami „ragauti“, naudingi dantų masažui. Jie vertingi ir pirmiesiems sensoriniams, lytėjimo žaidimams. Taip pat vaikui padeda susikaupti žindymo metu,“ – pasakojo papuošalų kūrėja.

Monika Penkūkū Photography

Kaip teigė J. Paulauskienė, kolekcijos modeliais tapo net 15-lika vaikų, o vieta jų įamžinimui buvo neeilinė. Dėmesys buvo skiriamas emocijai ir vaikų susidomėjimui.

„Pirmiausia pradėkime nuo kolekcijos simbolio – vienaragio. Jo reikšmė atveria begalines galimybes, kurios tampa prieinamos mums visiems. Vienaragiai suteikia mums vaizduotę tikėti neįmanomais dalykais ir paversti jais įmanomais. Vienaragis yra sėkmės, magijos simbolis. Tad būtent šis simbolis atspindi kolekcijos idėją.

Ją, kaip matėme patys, įvertino ir gausus vaikų žaidimų kambaryje „Cosmos“ susirinkusių mažųjų modelių būrys. Kiekvienas vaikas jautėsi laisvas, dėvėjo tai, kas šiam iš tiesų patinka. Tikime, kad šiuos aksesuarus su tokiu pat entuziazmu įvertins ir būsimi mažieji klientai. Kodėl gi jiems nepadovanojus džiaugsmo?“ – šypsojosi Julija Paulauskienė.

Daugiau fotosesijos akimirkų – galerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis