Lietuvoje - pirmasis tarptautinis menų festivalis kūdikiams ir ikimokyklinukams

Festivalio organizatorių teigimu, net ir patys mažiausi vaikai geba suprasti meną bei teatrą, o vaikų kūrybiškumas turi būti vystomas jau nuo pat mažų dienų.

Populiariausi šių dienų tekstai:
- A. Sabonis. Piršlybų nebuvo, sužadėtuvių žiedą Ingrida rado ant klozeto dangčio
- Grožio procedūros pagal Mėnulio kalendorių - kada geriausia kirpti ir dažyti
- Ar tikrai vyrams reikia tik sekso?
- Gimimo valanda numerologijoje - ką ji nusako
- E. Montvido namai Londone: šio buto aura labai gera, nes čia tikrai daug meilės
- Karamelinis sūrio pyragas. Nekeptas

Gegužės 27-28 dienomis Lietuvoje įvyks pirmasis tarptautinis menų festivalis kūdikiams ir ikimokyklinukams „Labas!”.

Per dvi festivalio dienas iš viso bus parodyti aštuoni spektakliai, kuriuose savo pasirodymus patiems mažiausiems žiūrovams ir jų tėveliams dovanos profesionaliai apmokyti bendrauti su kūdikiais aktoriai iš Lietuvos bei svečiai iš užsienio – Austrijos, Kroatijos ir Airijos.

Spektakliai kūdikiams ir ikimokyklinukams – naujiena Lietuvoje

Pasak festivalio organizatorių, Lietuvoje nėra daug spektaklių skirtų patiems mažiausiems. Nors tokio formato spektakliai užsienyje atsirado dar palyginus neseniai, tačiau greitai išpopuliarėjo.

„Mes tikime, jog menas vaikams turi būti skiepijamas nuo pat mažų dienų – tai padeda vystyti jų gebėjimus, pasaulio suvokimą, formuotis jiems kaip kūrybiškoms asmenybėms. Daug keliaujame po užsienį ir pastebime, kad vaidinti patiems mažiausiems prasminga. Džiaugiamės, kad ir Lietuvoje tėveliai pradeda panašiai mąstyti. Organizuojame teatro užsiėmimus kūdikiams, matome, kad jų poreikis vis didėja, kartais ateina dar tik besilaukiančios mamos. Taip ir kilo idėja suorganizuoti pirmąjį festivalį kūdikiams ir ikimokyklinukams Lietuvoje”, - pasakoja viena iš festivalio organizatorių Dalia Mikoliūnaitė, „Teatriuko” trupės aktorė.

„Teatriuko” trupė
Organizatorių nuotr.

Teatro kalba – universali ir skatinanti kūrybiškumą

Festivalio organizatoriai paaiškina, kad Lietuvoje matomas ir profesionalus susidomėjimas darbui su pačiais mažiausiais, todėl į “LABAS!” pakviesti patyrę atlikėjai iš užsienio - Austrijos, Kroatijos ir Airijos. Tai, kad dauguma aktorių nekalba lietuviškai, nėra kliūtis vaidinti ir bendrauti su mažaisiais, mat šiuose spektakliuose dėmesys skiriamas žmogiškajam kontaktui ir bendrai kūrybinei veiklai.

„Spektakliai yra trumpi, ne visada turi aiškią siužetinę liniją – vaikams yra pasakojamos istorijos, dainuojama, šokama, rodomi paveikslėliai, tad kalba nėra svarbiausia. Svarbiausia - kartu su aktoriais ir tėveliais dalyvauti bendroje kūrybinėje veikloje – kartu dainuoti ar vartyti knygeles, suvokti pasaulį liečiant daiktus, atpažįstant spalvas, girdint muziką. Nuolat skubančiame pasaulyje pirmoji teatro patirtis suteikia galimybę kokybiškai praleisti laiką su savo vaikais jaukioje ir laisvoje aplinkoje bei padeda auginti vaiką, kuris kurs savo pasaulį, paremtą pagarba ir teisingumu”, - paaiškina „Acting Up” aktorė Cliodhna Noonan iš Airijos.

Apie festivalį

Gegužės 27-28 dienomis spektakliai vyks Lietuvos dailės muziejuje, Vilniaus mokytojų namuose, „Teatriuko“ studijoje, vaikų globos namuose, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje, Romų visuomenės centre. Tarptautinį meno festivalį kūdikiams ir ikimokyklinukams „LABAS!” organizuoja teatras vaikams „Teatriukas” ir „Acting up” (Airija).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis