Labdaros projektas kviečia atsiliepti globos namų auklėtinius

Eglės Grėbliauskaitės labadros projektas „Pats“ laukia globos namų auklėtinių, svajojančių tapti grožio specialistais, laiškų.

Likus vos savaitei iki socialinio projekto „PATS“ paskelbto konkurso „Realizuok savo norą kurti ir puoselėti grožį!”, skirto Lietuvos globos namų auklėtiniams, pabaigos, jo iniciatorė 4 vaikų mama, verslininkė, tapytoja ir modelis – Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė, kviečia jaunuolius išbandyti savo jėgas ir laimėti kompanijos „Elemis“ ir „Femina Bona“ įsteigtą stipendiją kosmetiko-vizažisto arba plataus profilio kirpėjo specialybei įgyti.

„2014 m. projekto tema yra „Mano svajonių profesija“, ir iš globos namų auklėtinių jau sulaukėme daugybės laiškų, kuriuose grožio specialistų profesija yra minima ne kartą“, – pasakojo projekto „PATS“ steigėja Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė.

Parašyti apie savo svajonę kurti grožį kviečiami ką tik 12 klasę baigę moksleiviai bei jau palikę globos namus ar šeimynas jauni žmonės be amžiaus apribojimo. Jų prašoma atlikti dvi menines užduotis ir argumentuoti, kodėl renkasi grožio sritį, išanalizuoti asmenines savybes, reikalingas šiai profesijai, įvardinti būtinus žingsnius profesijai įgyti, pasvarstyti, kaip jaunuolis įsivaizduoja savo profesinį gyvenimą po 5-10 metų. Visus šio straipsnio skaitytojus prašome perduoti šią informaciją pažįstamiems, jau palikusiems globos namus, jaunuoliams.

Visus laiškus skaitys kompetentinga komisija. 10 finalininkų bus kviečiami į pokalbius su komisija Vilniuje. „Taip siekiama geriau pažinti jaunuolius, įsiklausyti į jų poreikius, kartu parinkti jiems tinkamą ir reikalingą pagalbą. Komisija išrinks labiausiai motyvuotus ir talentingus dalyvius, kurie būtų puikiu pavyzdžiu ir padrąsinimu kitiems panašaus likimo žmonėms“, - dėstė projekto koordinatorė Elena Perkauskienė.

Konkurso prizas – britų kosmetikos kompanijos „Elemis“ ir „Femina Bona“ mokymų centro įsteigta stipendija kosmetiko-vizažisto arba plataus profilio kirpėjo specialybei įgyti. Šie mokymai truks 7 mėnesius, po kurių, išlaikius kvalifikacijos egzaminus, studentui išduodamas LR Švietimo ministerijos kvalifikacijos pažymėjimas ir „Inspired by Femina Bona“ studijų baigimo diplomas.

Projekto iniciatorė E. Grėbliauskaitė tapti projekto draugais kviečia visus, galinčius prisidėti prie vaikų motyvacijos siekti savo tikslų įgyvendinimo. „Visi, norintys pasidalinti savo žiniomis, patarimais ar resursais - organizacijos, mokytojai, lektoriai, mokymų vedėjai, įmonės - yra labai laukiami projekte „Pats“, - sakė ji.

Laiškuose aprašytas svajonių profesijas (jų publikavimui gautas vaikų sutikimas), galima perskaityti „Facebook“ grupėje PATS. E.Grėbliauskaitės teigimu, socialiniame tinkle parodytas publikos palaikymas yra labai svarbus tikslų siekiančiam jaunimui.

Stipendijos laimėtoją išrinks komisija, kurią sudaro psichologinės-pedagoginės tarnybos specialistai, socialinių organizacijų atstovai, pedagogai, vaiko teisių apsaugos specialistai, neformalaus ugdymo organizacijų atstovai ir „Femina Bona“ mokymų centro atstovai.

Projektu „Pats“ siekiama padėti jaunuoliams pasirengti savarankiškam gyvenimui už vaikų namų ribų: suvokti asmenines svajones ir siekius, susijusius su būsima, norima profesija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis