Apsaugokite savo šeimą nuo automobilio kondicionieriaus sukeliamų ligų

Ne visi žinome, kokią grėsmę mums kelia automobilio kondicionierius. Įjungę jį, pajuntate nemalonų kvapą, o ilgiau pavažiavus ima perštėti akis, gerklę, nosį, atsiranda kosulys. Problema – užteršta automobilio kondicionavimo sistema!

Peršalimas ir alergija – nuo kondicionieriaus?

Automobilio kondicionierius, traukdamas orą iš lauko, sukaupia daug nešvarumų: jame užsilieka įvairūs teršalai, augalų žiedadulkės, mikroorganizmai. Dėl drėgmės, išsiskiriančios šaldant orą, kondicionieriaus viduje susidaro palanki terpė veistis įvairioms bakterijoms ir pelėsiniams grybams. Įjungus kondicionierių, žiedadulkės, bakterijos ir pelėsiai išpučiami į automobilio saloną, kurio oru kvėpuoja visi automobilio keleiviai. Toks užterštas oras gali rimtai sutrikdyti sveikatą – sukelti alergiją, kvėpavimo sistemos ligas. Ką daryti, kad taip nenutiktų?

Kondicionieriaus valymas – būtinas

Kondicionierius automobilyje jau nieko nebestebina. Tačiau dauguma vairuotojų dar nežino, kaip svarbu jį reguliariai valyti. Automobilio kondicionierių reikia valyti bent 1 kartą per metus. Valyti galite dviem būdais: profesionaliame automobilių kondicionierių priežiūros servise arba patys.

Reklamos užsakovų nuotr.

Profesionalus automobilių kondicionierių valymas

Viena pažangiausių profesionalių kondicionierių valymo sistemų – Aircomatic III, gaminama JAV firmos Wynn‘s. Profesionalus automobilių kondicionierių valymas Wynn‘s Aircomatic III prietaisu – ultragarso dėka dezinfekuojantis skystis paverčiamas itin smulkiais lašeliais, kurie patenka į mažiausias kondicionieriaus angas ir taip užtikrina aukščiausią valymo kokybę. Jis išvalo ne tik oro latakus, groteles, bet ir patį kondicionieriaus vidų, o svarbiausia – sunaikina suvešėjusį mikrobinį, bakteriologinį ir grybelinį užterštumą.

Šio valymo pranašumai:

* procedūra užtrunka vos 20 min. (nereikia išmontuoti kondicionieriaus ar jo elementų);
* efektyviai išvalomas kondicionierius: patvirtinta laboratoriniais tyrimais (Norderstedtas (Vokietija), remiantis Vokietijos visuomenės higienos ir mikrobiologijos direktyvomis).

Siekiant geriausio rezultato, taip pat rekomenduojamas oro filtro keitimas. Po profesionalios automobilio kondicionieriaus valymo procedūros neliks užterštumo židinių ir kartu nemalonaus kvapo, kurį jausdavote vos įjungus kondicionierių.

Norint panaikinti nemalonius kvapus, kurie įsigėrę į automobilio apmušalus, taip pat padės Wynn‘s Aircomatic III valymo sistema.

Savarankiškas automobilio kondicionieriaus valymas

Taupydami savo laiką, automobilio kondicionierių galite išvalyti ir patys. Svarbu pasirinkti priemones su biocidais, kurios ne tik dezodoruoja, bet dezinfekuoja kondicionavimo sistemą. Wynn‘s Airco Pure – aerozolinis automobilio kondicionieriaus valiklis, naikinantis bakterijas ir grybelius. Jo naudojimas labai paprastas: įjunkite kondicionierių ir palikite purškiantį aerozolį uždarame automobilyje. Vos per 10 minučių kondicionieriaus sistema bus išvalyta ir dezinfekuota.

Užsakymo nr.: PT_68184110

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis