Žuvų ir greipfrutų dieta palanki ne tik kūnui, bet ir odai

Dažnai numetus svorio suglemba ir oda. Siūlome dietą, kuri rūpinasi ne tik kūno lieknumu, bet ir odos stangrumu.

Dietologai sukūrė receptų, dietų ir mitybos tipų, kurie padeda kovoti su raukšlėmis ne blogiau negu stangrinamieji kremai. Štai keli iš jų.

Žuvies dieta

Japonai – ilgaamžė tauta, be to, laikoma jauniausia. Jie pradeda senti vėliau nei kiti. Kodėl? Jų racione yra daug žuvų ir jūrų gėrybių.

Norint bent šiek tiek priartėti prie ilgaamžių japonų, patartina reguliariai laikytis žuvų dietos.

* Pusryčiams ir pietums – žalios salotos, pagardintos alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, 100 g keptos lašišos su jūros kopūstų salotomis.

* Vakarienei galima pasigaminti salotų su konservuotomis žuvimis.

* Desertui rinkitės tik vaisius arba uogas. Labiausiai tinka mėlynės, avietės arba žemuogės.

* Atsisakykite kavos, gerkite tik žaliąją arbatą. Be to, per dieną būtina išgerti 8–10 stiklinių vandens.

Cukraus stenkitės vartoti kaip įmanoma mažiau.

Shutterstock nuotr.

Greipfrutų iškrovos diena

Greipfrutų iškrovos diena laikoma veiksmingiausia, nes būtent šių vaisių sultyse yra vitaminų, būtinų mūsų jaunystei išsaugoti. Be to, jos aktyviau nei kitos „degina“ riebalus.

Greipfrutų sulčių iškrovos dienos pavyzdys

7:00 Išgerti stiklinę šilto virinto vandens.

07:30 Išgerti stiklinę šviežiai spaustų greipfrutų sulčių.

08:30 Išgerti puodelį žaliosios arbatos su mėtomis.

09:00 Išgerti stiklinę greipfrutų sulčių.

10:00 Išgerti stiklinę obuolių sulčių, paruoštų iš nesaldžių rūšių obuolių, skiestų su šiltu virintu vandeniu santykiu 1:1.

11:00 Išgerti puodelį žaliosios arbatos su mėtomis, galima ištirpinti šaukštą medaus.

12:00 Išgerti stiklinę greipfrutų sulčių.

13:00 Išgerti stiklinę šilto virinto vandens ištirpinus jame arbatinį šaukštelį medaus.

14:00 Išgerti stiklinę apelsinų sulčių, skiestų šiltu virintu vandeniu santykiu 1:1.

15:00 Išgerti puodelį žolelių arbatos. Rekomenduojama užplikyti mėtų, šalavijų, ramunėlių, džiovintų šermukšnių mišinį.

16:00 Išgerti stiklinę greipfrutų sulčių.

17:00 Išgerti stiklinę obuolių sulčių, paruoštų iš nesaldžių obuolių rūšių ir skiestų šiltu virintu vandeniu santykiu 1:1.

18:00 Išgerti stiklinę greipfrutų sulčių.

19:00 Išgerti puodelį žolelių arbatos. Rekomenduojama užplikyti mėtų ir džiovintų šermukšnių mišinį.

20:00–23:00 Gerti tik šiltą virintą vandenį.

Kitą dieną rekomenduojama valgyti vaisių ir daržovių salotas, liesą sultinį, vietoj vakarienės geriau išgerti stiklinę greipfrutų sulčių. Tada galima grįžti prie įprasto raciono.

Pasistenkite vakarieniauti ne vėliau kaip 19 valandą, o praėjus pusvalandžiui po vakarienės išgerkite greipfrutų sulčių.

Parengta pagal Olgos Dan knygą „Jauninantis kūno ir veido masažas“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis