Vokiška dieta: minus 7 kg per dvi savaites

 (45)
Ši dieta gana populiari Vokietijoje. Kažkada jos gana sėkmingai laikėsi ir bene garsiausia vokiečių aktorė Marlena Ditrich.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dietos metu jums būtina greižtai laikytis mitybos režimo, o jei ima kankinti alkis, rekomenduojama gerti mineralinį vandenį. Be abejo, kavą ir arbatą reikia gerti be cukraus.

Specialistai rekomenduoja šios dietos laikytis ne dažniau kaip dukart per metus. Dietą sukūrę patyrę gydytojai dietologai ją išbandė su antsvorio kamuojamomis vokietėmis. Šio eksperimento rezultatas - per dvi savaites moterys neteko 7,5 kg. Norint pasiekti maksimalaus efekto būtina griežtai laikytis dietos taisyklių, nekeisti meniu ir nurodytos mitybos eigos. Šis mitybos būdas itin tiko ir daugeliui garsenybių.

Dietos metu rekomenduojama gerti itin daug skysčių, valgyti greipfrutų, nes jie puikiai skaido riebalus. Dietos metu draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus.

1 DIENA
Pusryčiai: kava be cukraus (200 ml); džiuvėsėliai (20 g).
Pietūs: špinatai su trupučiu aliejaus (80 g); 2 kietai virti kiaušiniai; pomidorai (100 g).
Vakarienė: pomidorų (140 g) ir svogūnų laiškų salotos (10 g); kotletas (100 g).

2 DIENA
Pusryčiai: kava ar arbata be cukraus (200 ml).
Pietūs: pomidorų (150 g) ir kopūstų (50 g) salotos, pagardintos aliejumi; apelsinas (100 g).
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; virta mėsa (200 g); žalios salotos (80 g).

3 DIENA
Pusryčiai: žalia arbata (200 ml).
Pietūs: virtų morkų (200 g) salotos, pagardintos aliejumi; 1 kietai virtas kiaušinis, sūris (100 g).
Vakarienė: vaisių salotos iš: obuolio (50 g), mandarino (50 g), banano (50 g), kriaušės (50 g), vynuogių (50 g).

4 DIENA
Pusryčiai: obuolių sultys (200 ml).
Pietūs: bet kokia žuvis (250 g); pomidorai (100 g); obuolys (100 g).
Vakarienė: žalios salotos (150 g) su nedideliu kiekiu aliejaus ar citrinos sulčių; kotletas (100 g).

5 DIENA
Pusryčiai: morkų sultys (200 g).
Pietūs: troškinta vištiena (200 g); žalios salotos (100 g).
Vakarienė: virtų tarkuotų morkų salotos (150 g) su trupučiu aliejaus; 2 kietai virti kiaušiniai.

6 DIENA
Pusryčiai: juoda arbata be cukraus (200 ml); džiuvėsėliai (50 g).
Pietūs: kopūstų salotos (150 g), pagardintos citrinų sultimis; troškinta mėsa (200 g).
Vakarienė: tarkuotų žalių morkų salotos (100 g) su trupučiu aliejaus; sūris (150 g).

7 DIENA
Pusryčiai: juoda arbata be cukraus (200 ml); džiuvėsėliai (20 g).
Pietūs
: vištiena, kaip patinka (200 g).
Vakarienė: obuolys (70 g); kriaušės (100 g); slyvos (70 g); apelsinas (60 g).

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Sveikata

Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai

Ilgai užtruko, kol lietuviai, ieškodami sveikesnių alternatyvų, įprato bent retkarčiais mėsą keisti žuvimi. Ir štai užgriuvo kita naujiena – pasirodo, žuvis gali būti dar prastesnis pasirinkimas dėl didelio jūrų užterštumo gyvsidabriu.

Kokius pieno produktus rinktis, o kokių vengti?

Pieną skatiname gerti nuo pat vaikystės, sakoma, kad tai kalcio šaltinis. Be pieno produktų neįsivaizduojame savo pusryčių, pietų ar vakarienės. Tačiau vis dažniau pasigirsta nuomonių, kad pienas ne tik, kad nereikalingas mūsų organizmui, bet dar ir kenkia. Ką mano „Sveikatai palankus“ ekspertai?

Angelinos Jolie pavyzdys užkrėtė ir Lietuvos moteris

Moterys, kurioms nustatoma itin didelė genetinė rizika susirgti krūties vėžiu, vis dažniau renkasi jų šalinimą – mastektomiją.

Ar gali nuo gripo skiepytis nėščiosios?

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau didėja. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad penktąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 299 asmenys.

Hormoninis sutrikimas, kuris dažniausiai išsivysto 30-40 metų moterims

Dėl padidėjusio kortizolio kiekio organizme žmogui gali išsivystyti hormoninis sutrikimas - Kušingo sindromas.

Po gimdymo: ką moteris turi žinoti apie negrįžtamus organizmo pokyčius

Po gimdymo – nauji išbandymai: persitvarko organų veikla, slenka plaukai, kankina nuovargis ir nuotaikų kaita.

Maisto saugos specialistės pataria, kaip išsirinkti mėsą

Dažnas savo mitybos neįsivaizduojame be mėsos. Vieniems, tai kasdienis produktas, kitiems – rečiau valgomas. Tiesa, mitybos specialistai pataria mėsa valgyti ne dažniau nei 2-3 kartus per savaitę. Pirmenybę teikti šviežiai mėsa, atkreipti dėmesį į pagrindinius šviežumo rodiklius, būtinai skaityti ženklinimo etiketes bei tinkamai paruošti.

Prognozuojama, kad per ateinantį dešimtmetį mirčių nuo vėžio skaičius padidės daugiau nei trečdaliu

Trejus metus vykdoma Pasaulinės kovos su vėžiu dienos kampanija „Mes galime. Aš galiu“ kelia klausimą, kaip mes visi kartu ir kiekvienas asmeniškai galime prisidėti prie vėžio sukeliamos naštos mažinimo.

Epidemijoms NE: šis grūdinimosi būdas žiemą prieinamas kiekvienam

Kol Lietuvoje siaučia virusai, mokyklose skelbiami karantinai, Lietuvos sveikuolių sąjunga skatina grūdintis. Organizacija jau prieš daugelį metų vasarį paskelbė sveikatingumo mėnesiu. Mat būtent dabar lauke – visos sąlygos grūdintis. Štai, pavyzdžiui, sniegas ir ledinės eketės daro stebuklus.

Žiemą puola „skrandžio gripas“. Kas jis ir kaip jo išvengti?

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena, kad gripo sezonu siaučia ne tik gripo ir peršalimo ligų virusai, bet ir virusai, sukeliantys ūmines žarnyno infekcijas, pasireiškiančias pykinimu, vėmimu, viduriavimu, pilvo skausmu.