Vis neprisiruoši permainoms ir atidėlioji lieknėjimą? Čia rasi atsakymą, kodėl

Ar kada susimąstėte, kodėl taip sunku imtis pokyčių? Rodos, taip seniai norime sulieknėti, pradėti sportuoti, sveikiau maitintis, bet... vis neprisiruošiame. Kaltiname save valios, laiko ar dar nežinia ko neturėjimu.

O iš tiesų pradėti pokyčių nepavyksta dėl vienos paprastos priežasties: mes žinome, kad taip trokštami pokyčiai turi savo kainą. Kad įgyvendinčiau norą sveikiau maitintis, reikės surasti laiko receptų paieškoms, teks daugiau laiko praleisti parduotuvėje atrandant naujus produktus, sukti galvą laviruojant tarp to, kas sveika man ir ką gaminti šeimai ir taip toliau. Kad pradėčiau reguliariai judėti, turėsiu perorganizuoti savo dienotvarkę, gal porą vakarų per savaitę leisti šeimai apsieiti be manęs ar vietoj ilgesnio pasivartymo šiltoj lovoj, ropštis iš jos anksčiau, kad pasimankštinčiau. O juk taip paprasta vietoj receptų paieškos tiesiog panaršyti Facebook'e, parduotuvėje pirkti tai, kas įprasta, ir kartu su šeima vakarienei kirsti kotletus su bulvėmis. Ne lėkti sportuoti, o prie vyro šono kiurksoti priešais TV ekraną ar pačiai pasirūpinti visų vakariene.

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl vis atidėliojame pokyčius, – tai nenoras išeiti iš įprastos komforto zonos ir vengimas diskomforto, kurį teks bent laikinai patirti pradėjus gyvenimo būdo pokyčius.

Tik ar susimąstėte, kad pokyčių vengimas kainuoja daug daugiau? Rinkdamosi laikiną komfortą, pasmerkiate save ilgalaikiam diskomfortui.
Viena didžiausių klaidų, kurias daro daugelis, – tai renkasi komfortą šiandien ir vėliau dėl to kenčia, vietoj to, kad pasiryžtų laikinam pokyčių pradžios diskomfortui, bet ilgalaikėje perspektyvoje džiaugtųsi pasiektais teigiamais rezultatais.

Svarbu suprasti, kad kainą teks susimokėti abiem – tiek tinginystės, tiek keitimosi atvejais – tad tereikia nuspręsti, kurią kainą renkatės mokėti.

Ar renkatės laikiną pokyčių diskomfortą, kad vėliau galėtumėte:

* Jaustis nuostabiai savo kūne.
* Trykšte trykšti sveikata ir energija.
* Jaustis fiziškai stipriomis.
* Galėti rengtis kokius tik norite drabužius.
* Su džiaugsmu laukti vasaros.
* Turėti daugiau nei reikia energijos aktyviai leisti laiką su savo vaikais.
* Būti aktyvia, gyvenimu besidžiaugiančia mama.
* Būti puikiu pavyzdžiu savo dukrai.
* Jausti kūno ir sielos lengvumą.

O gal renkatės patogiai pagulėti ant sofutės dabar, tačiau vėliau graušitės, nes:

- Ir vėl atėjus vasarai norėsis, kad ji kuo greičiau pasibaigtų, nes gėdysitės savo kūno.
- Atėjus gimtadieniui ar Naujiems metams vėl teks išgyventi nusivylimą, kad ir vėl niekas nepasikeitė.
- Stebėsite, kaip bėga metai, o su jais svoris ir nepasitenkinimas savimi tik auga.
- Išaušus pavasariui su liūdesiu žiūrėsite į parduotuvių vitrinas, žinodamos, kad ir vėl negalite pasipuošti taip, kaip norėtųsi.
- Jausitės kalta, nes vaikai kasdien mato pasyviai ir tingiai gyvenančią mamą.
- Jausitės nusivylusi savimi, kad nesirūpinate nei savo, nei šeimos narių sveikata.
- Jausite begalinį nepasitenkinimo savimi jausmą, kad vis nieko dėl to nedarote.

Man norisi jūsų paklausti: kurią kainą renkatės mokėti? Trumpalaikio ar ilgalaikio diskomforto?

Pažadu, kad pradėjus teigiamus gyvenimo būdo pokyčius, pirminis diskomfortas jaučiamas gana trumpai. Vėliau „įsivažiuoji“ į naują ritmą, susiformuoja nauji įpročiai, pamažu jie tampa natūralia gyvenimo dalimi ir galiausiai jau teikia vien teigiamas emocijas. Tereikia apsispręsti, pradėti, o pradėjus tęsti.
Pasirinkimas VISADA mūsų rankose.

Sėkmės ir iki kito karto!

Su meile,
Ieva ♥

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis