Veiksminga prancūzo M. Montignaco dieta - per mėnesį atsikratoma iki 10 kg

Iki pasirodant šiai dietai buvo sunku įsivaizduoti, kad galima nebadaujant ir mėgaujantis maistu išsaugoti dailią figūrą.

Michelio Montignacko metodas padėjo milijonams žmonių atsikratyti nereikalingų kilogramų ir be ypatingų pastangų išlaikyti norimą svorį.

Prancūzas Michelis Montignacas buvo vienas iš tų, kurie įvairiausiais būdais bandė sulieknėti ir vis patirdavo nusivylimą. Nuo vaikystės jis buvo nutukęs, išbandė įvairiausius kovos su antsvoriu metodus, bet kas kartą antsvoris grįždavo.

Analitinis mąstymas padėjo M. Montignacui suprasti, kad norint sulieknėti, reikalingas visiškai kitoks požiūris. Išstudijavęs naujausius biologijos ir chemijos tyrimus, M. Montignacas sukūrė sveikos mitybos sistemą, kuri ne tik padeda išsaugoti liekną kūną, bet ir žymiai pagerina medžiagų apykaitą.

M. Montignacko dietos principai

Šioje dietoje yra du etapai: sulieknėjimas ir svorio stabilizavimas. Unikalios metodikos pagrindas – praktiškai išbraukti iš raciono angliavandenius, kurie, autoriaus nuomone, didina cukraus lygį kraujyje ir sukelia nuolatinį alkio jausmą. Metodas efektyvus, nes koreguojamas pats mitybos procesas, kai organizmas ne tik atsikrato nereikalingų riebalų, bet ir pasiekia harmoningą medžiagų apykaitą, todėl vėl neapsikrauna nereikalingais kilogramais.

Maitinantis M. Montignacko pasiūlytu metodu, laikantis esminių dietos taisyklių, per mėnesį atsikratoma nuo 5 iki 10 kg. Orientuotis renkantis produktus padeda lentelė. Pagal ją galima nustatyti pasirinkto maisto glikemijos indeksą. Metodo esmė – paeiliui valgyti baltymingus produktus, kuriuose yra lipidų ir angliavandenių.

M. Montignacko dietos meniu

Dietos racioną turi sudaryti produktai su žemu glikemijos indeksu. Įtraukite į valgiaraštį žalių daržovių, grybų, sojos, riešutų, jūros gėrybių. Saldumynų mėgėjai gali valgyti šokolado, bet tik juodojo, kurio indeksas – 22 (pieninio šokolado indeksas – 70). Skanias, bet labai kenksmingas keptas bulves, saldžius kepinius, saldainius iš raciono reikia išbraukti.

Galima valgyti duonos iš nelukštentų grūdų miltų, idealu jei joje yra sėlenų. Patariama visiškai nenaudoti prieskonių.

Pusryčiai, pietūs, vakarienė

Dienos meniu gali sudaryti pilno grūdo miltų duona, liesa varškė ir kava be kofeino pusryčiams. Galima suvalgyti truputį uogienės, virtos be cukraus, ar šviežių vaisių ir uogų.

Pietums – virta liesa mėsa ir daržovių salotos, galima suvalgyti gabalėlį sūrio. Nemėgstate mėsos? Tada valgykite žuvies arba kiaušinių.

Ideali vakarienė – daržovių patiekalai su ankštiniais.

Išbandžiusieji šią dietą sako, kad po pirmos sunkios savaitės organizmas ne tik pripranta prie naujos mitybos schemos, bet ir jaučiasi energingiau, lengviau. Išbandę šie dietą mažai kas grįžta prie ankstesnės mitybos.

Glikemijos indeksas:

pienas - 60
jautiena, kiauliena, paukštiena, veršiena, aviena - 0
avižos - 40
ryžiai - 55
šokoladas (85 proc. kakava) - 20
šokoladinis batonėlis - 70
balta duona - 70
jogurtas su vaisiais - 50
žuvis - 0
vynuogės - 45
obuoliai - 35
grikių blynai - 40
kava, arbata - 0
bulvės - 50
keptos bulvės - 95
ir t.t.

Glikemijos indeksą galite sužinoti čia: http://www.montignac.com/en/search-for-a-specific-glycemic-index/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis