Vanduo su citrina rytais: kuo tai naudinga?

Daugelis žmonių vos atsibudę išgeria puodelį kavos. Tačiau mažai kas žino, kaip naudinga rytais išgerti šilto vandens su citrina.

Šį kofeino pakaitalą labai lengva paruošti: jums reikės pusės citrinos sulčių ir šilto vandens.

Vandens su citrina privalumai

Šiltas vanduo su citrina, kurį išgeriate prieš pusryčius, labai naudingas jūsų organizmui. Vienos iš svarbiausių savybių:

* Vanduo su citrina stiprina imunitetą – citrinose yra daug vitamino C, kuris padeda organizmui kovoti su peršalimu. Be to, citrinose daug kalio, kuris stimuliuoja nervų sistemos veiklą ir smegenų veiklą, taip pat normalizuoja arterinį spaudimą.

* Vanduo su citrina normalizuoja PH pusiausvyrą, mažindamas rūgšties kiekį: citrina – vienas iš daugiausiai šarmo turinčių produktų Žemėje. Nors citrinos skonis labai rūgštus, iš tiesų tai šarminis produktas.

* Vanduo su citrina padeda sulieknėti. Dėl jos sudėtyje esančio pektino, citrina panaikina alkio ir nerimo jausmą. Kuo daugiau šarminių produktų valgysite, tuo greičiau sulieknėsite.

* Vanduo su citrina padeda geram virškinimui. Jis padeda pašalinti iš organizmo kenksmingas medžiagas ir padeda gaminti tulžį. Jis padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir reguliuoja skrandžio rūgštingumą.

* Vanduo su citrina – puiki šlapimą varanti priemonė. Tai padeda sėkmingai išvalyti iš organizmo kenksmingus toksinus ir užtikrinti šlapimo takų sveikatą.

* Vanduo su citrina padeda sergant kvėpavimo takų ligomis. Tai paprasta priemonė, kuri padeda nuo kosulio, astmos ir alergijos.

Ar reikia rytais gerti karštą vandenį su citrina? Dar keli žodžiai apie privalumus

Be visko, kas jau buvo paminėta, jeigu kiekvieną ryt gersite vandenį su citrina, džiaugsitės ir kitomis naudingomis savybėmis:
Graži oda. Citrinoje daug vitamino C, kuris lygina raukšles ir šviesina pigmentines dėmes. Be to, vanduo su citrina šalina toksinus iš kraujo, tai labai aiškiai matoma ant odos. Pabandykite praustis vandeniu su citrina, norėdamos iš karto pamatyti poveikį.

Gaivus kvapas. Vanduo su citrina padeda, jei skauda dantenas arba dantis ir esant dantenų uždegimui. Būkite atsargūs: citrinos rūgštis gali pakenkti dantų emaliui.

Ramybė. Jei nuolat jaučiate stresą, jums trūksta vitamino C. Citrina gali jums padėti.

Atsisakymas kavos rytais. Jei kiekvieną rytą gersite vandenį su citrina, jūs nebenorėsite nuolat vartoti vienos ar kitos formos kofeiną pusryčiams. Pradėsite dieną daug sveikiau ir teisingiau!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis