TOP 10 įpročių, kurie be vargo padės sureguliuoti jūsų kūno svorį

Norint kontroliuoti savo kūnosvorį, svarbiausia yra pakeisti gyvenimo būdą taip, kad pokyčiai lydėtų visą gyvenimą.

Kai į kasdieną įtrauksite šiuos veiksmus, pastebėsite, kaip suvartojate mažiau kalorijų ir jūsų kūno apimtys dailėja. Štai TOP 10 įpročių, kurie padės jums atsikratyti papildomų kilogramų:


1. Įvertinkite savo valgymo įpročius. Ar skanaujate gamindama, gal suvalgote vaikų paliktus maisto likučius, o gal mėgstate prisikirsti prieš miegą? Stebėkite save ir taip suprasite, kokių įpročių galite atsisakyti ir taip sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį.


2. Pradėkite dieną pusryčiais. Tai svarbiausias dienos maistas. Po ilgo nakties poilsio jūsų kūnui reikia energijos metabolizmui pažadinti ir suteikti jums jėgų visai dienai.


3. Valgykite reguliariai. Turite išsiaiškinti, kokiu dažnumu jums yra tinkamiausia valgyti, ir to režimo laikykitės. Reguliarus maitinimasis padeda išvengti persivalgymų.


4. Įsidėkite į rankinę sveikų užkandžių – tiems atvejams, kai pajutusi alkį nenuklystumėte nuo savo mitybos plano.


5. Apsipirkinėkite, kai esate soti. Eiti į parduotuvę alkanai yra pražūtis. Pirkite tik tai, kas yra jūsų iš anksto sudarytame produktų sąraše, taip suvaldysite impulsą į pirkinių krepšį prisikrauti ne pačių reikalingiausių maisto produktų. Teisinga mityba prasideda nuo sveiku maistu pripildyto šaldytuvo.


6. Valgykite iš lėkštės, sėdėdami prie stalo, sutelkdami visą dėmesį į maistą. Maistas, kurį valgome iš pakuočių stovint ar žiūrėdami televizorių, dažnai yra pamirštamas. Taip valgant galite nepastebint suvalgyti daug daugiau, nei ramiai atsisėdus ir sąmoningai mėgaujantis maistu.


7. Patiekite maistą atskirose lėkštėse, o likučius palikite ant viryklės. Dideli maisto dubenys ant stalo tiesiog maldauja būti suvalgyti. Reikia labai daug valios atsispirti pagundai neįsidėti papildomai. Prisiminkite, kad reikia maždaug 20 minučių, kad jūsų smegenys gautų signalą iš skrandžio, kad esate soti.


8. Valgykite lėtai, kramtykite kiekvieną kąsnį ir mėgaukitės maisto skoniu.


9. Jei dienos metu užkandžiaujate, galvokite apie užkandžius kaip apie mini patiekalus. Maistingiausi užkandžiai susideda iš sudėtinių angliavandenių ir šiek tiek baltymų bei riebalų. Kartą per dieną valgio metu išgerkite gerųjų bakterijų – tai padės užtikrinti sklandų virškinimo sistemos darbą, sustiprins imunitetą.


10. Nevalgykite po vakarienės. Būtent šitaip dauguma žmonių užsiaugina papildomus kilogramus. Jei jaučiatės alkana, pasistenkite patenkinti savo norą nekaloringu gėrimu. Dantų valymas po vakarienės taip pat sumažina norą valgyti dar kartą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis