Tamsus šokoladas padeda išvengti širdies infarkto

Tamsusis šokoladas padeda išvengti širdies infarkto, rodo Australijoje atliktas tyrimas.

Jei į rizikos grupę patenkantys pacientai kasdien suvalgo plytelę šokolado, kuriame yra 70 proc. ar daugiau kakavos, infarkto rizika sumažėja. Tokius tyrimo rezultatus penktadienį skelbia specializuotas žurnalas "British Medical Journal", praneša agentūra AFP.

Tamsaus šokolado vartojimas 100 00 žmonių grupėje gali užkirsti kelią 70 mirtinų ir 15 ne mirtinų infarktų.

Melburno universiteto atliktame tyrime dalyvavo 2 013 australų, kuriems nustatyta padidėjusi širdies infarkto rizika. Jie dešimt metų kasdien suvalgydavo po 100 gramų tamsaus šokolado.

Tamsus šokoladas galėtų būti alternatyvi terapijos forma arba galėtų būti naudojamas kartu su medikamentais, sakė tyrimo vadovė Ella Zomer.

Tamsiame šokolade yra polifenolių, kurie plečia kraujagysles ir greičiausiai dėl to padeda užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis