Tai, ko dar nežinojote apie arbatą

Šiandien nuolatos girdime įvairius postringavimus apie neva magiškus produktus, padėsiančius ne tik pagerinti sveikatą, tačiau ir atsikratyti keletos nereikalingų kilogramų. Tačiau, turbūt retai susimąstome, kad dauguma iš ties efektyvių ir mūsų organizmui naudingų pagalbininkų galime aptikti visai netoliese – miške, sode ar močiutės darželyje.

- Savaitgalio skaitiniai. Neronas - motinos tvirkintas jaunuolis, tapęs pamišusiu tironu
- Išpažintis: ką aš patyriau gyvendama santuokoje su homoseksualiu žmogumi
- Po krikštynų - kritikos lavina Kate Middleton adresu
- Savadarbiame name iš šiaudų ir molio net žiemą - trumpomis rankovėmis
- Tobulos varškės spurgos

Avietė

Avietės dvynės rugpjūčio pabaigoje
Avietės dvynės rugpjūčio pabaigoje
Skaitytojo nuotr.

Nors šis augalas dažnai asocijuojasi su gardžia iš jo uogų verdama uogiene, avietės pasižymi ir organizmą valančiomis sąvybėmis. 2 arbatinius šaukštelius aviečių lapų ir uogų užpilkite stikline verdančio vandens. Vėliau uždenkite ir palaikykite 10 minučių, kad pritrauktų. Tokią arbatą gerdama po 2–3 stiklines per dieną, pamiršite jus varginusį pilvo pūtimą ir padėsite savo organizmui po neplanuoto persivalgymo.

Dilgėlė

Shutterstock nuotr.

Sunku patikėti, jog šis, dažnai piktžole vadinamas augalas, savyje kaupia daugybę naudingų mineralinių medžiagų bei vitaminų. Be to, dilgėlė skatina šlapimo išsiskyrimą ir valo organizmą. Iš džiovintų dilgėlės lapų paruošta gydomoji arbata – puikus vaistas peršalus ir susidūrus su negalavimais menopauzės metu. Norėdama pasigaminti tokią arbatą, 2 arbatinius šaukštelius džiovintų dilgėlių užpilkite stikline vandens ir palaikykite 15 minučių. Svarbiausia nepamiršti, jog šio augalo lapeliai - itin aštrūs, tad pasileidusi į dilgėlių paiešką, nepamirškite mūvėti pirštinių.

Kiaulpienė

Kiaulpienė
Kiaulpienė
Shutterstock nuotr.

Tai dar vienas, nuostabą dėl savo naudingumo keliantis augalas. Kadangi kiaulpienė gerina medžiagų apykaitą, valo kraują ir skatina nuodingųjų medžiagų iš organizmo pasišalinimą, ji ypač naudinga pavasarį, norint sustiprinti organizmą. 2 arbatinius šaukštelius kiaulpienių užpilkite stikline verdančio vandens ir palaikykite 10 minučių. Gerkite iki trijų stiklinių per dieną. Įsiminkite, kad kiaulpienės sulčių gerti negalima. Apsinuodysite!

Kietis

Liepos–rugsėjo mėnesį žydinčio kiečio arbata padės kenčiant nuo menstruacinių skausmų. 2 arbatinius šaukštelius kiečio užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palaikykite 10 minučių. Gerkite iki dviejų stiklinių kasdien. Tokios arbatos nėščioms moterims gerti negalima.

Pipirmėtė

Pipirmėtė
Pipirmėtė
Shutterstock nuotr.

Apie gydomąją pipirmėčių galią pradėta kalbėti jau senovės Egipte. Iš šio augalo lapelių gaminama arbata mažina vidurių pūtimą, pasižymi dezinfekuojančiomis sąvybėmis. Taip pat ji geriama esant migrenininiams galvos skausmams. 2 arbatinius šaukštelius užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palaikykite 10 minučių. Vertėtų atkreipti dėmesį, jog pipirmėtės lapai skinami nuo stiebo prieš žydėjimą pirmojoje dienos pusėje.

Varnalėša

Varnalėša
Varnalėša
Shutterstock nuotr.

Norėdama džiaugtis ilgais ir sveikais plaukais, ankstyvą pavasarį ir rudenį rinkite varnalėšų šaknis. Tokiu tikslu naudokite jų nuovirą. Jei siekiate paspartinti žaizdų gyjimą bei šlakų iš organizmo pasišalinimą, gerkite varnalėšų arbatą. 2 arbatinius šaukštelius varnalėšos užpilkite stikline šalto vandens, uždenkite ir palaikykite per naktį. Kitą rytą užvirkite, nukoškite ir mėgaukitės Arctium lappa (liet. varnalėša) teikiama nauda. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis