„Sveiki“ įpročiai, kurie padarys daugiau žalos nei naudos

Sveikai gyventi, atrodo, nėra sunku: reikia sportuoti, taisyklingai maitintis, pakankamai išsimiegoti. Tačiau viskas nėra taip paprasta, kaip atrodo. Labai dažnai, norėdami gyventi sveikai, galime sau tik pakenkti.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Aleksandras Demjanenka: Šuriko prakeikimas ir gyvenimo saulėlydis skurde
- Pratimai kaklui pratempti
- V. Baublienė: grožio peilis ir aš - pamokanti istorija
- Startuoja projektas „Įkvėpta pokyčiams“ - dalyvauk ir pasikeisk!
- Plokštainis (trupininis pyragas)

Nustatyta, kad kai kurie iš pažiūros naudingi įpročiai, kaip, pavyzdžiui, dantų valymas po kiekvieno valgio, gali jums pakenkti.

Eksperimentai su veido priežiūros produktais

Kuri moteris nėra pirkusi naujausių odos kremų ar serumų, žadančių atjauninti od keleriais metais? Ieškoti, kas tinka būtent jūsų odai – naudinga, tačiau nereikėtų viso laiko aukoti jaunystės eliksyro paieškoms. Dermatologė iš Niujorko Jody Levine teigia, kad moterys, nematydamos greitų rezultatų, greitai nusivilia naujomis grožio priemonėmis. Tačiau norint pastebėti pokyčius, reikėtų palaukti nuo šešių iki aštuonių savaičių. Pavyzdžiui, jei naudojate produktą, didinantį kolageno kiekį, rezultatų reikės laukti iki šešių mėnesių. Gydytoja įspėja pacientes nesižavėti greitas permainas žadančiais produktais - jie gali sudirginti odą. Žmonių, nuolat bandančių įvairiausius kosmetikos produktus, oda rizikuoja tapti labai jautri, sudirgusi.

Shutterstock nuotr.

Vietoj įvairių naujovių verčiau naudokite tas priemones, kurios jums tinka, ar kurias rekomenduoja kosmetologai. Ir nesitikėkite stebuklų, svarbiausia, kad jūsų oda būtų švari, minkšta, sudrėkinta.

Dantų valymas po kiekvieno valgio

Noras išsivalyti dantis po valgio atrodo geras įprotis norint išlaikyti švarius dantis ir gerą burnos higieną. Tačiau, naujausių tyrimų duomenimis, geriau šio įpročio atsisakyti. Maistas veikia dantų emalę rūgštimis ir jei vos pavalgę puolame valyti dantis, ją galime lengvai pažeisti, nubrūžinti. Jei norite pašalinti valgio likučius, paprasčiausiai išskalaukite burną vandeniu. Valykite dantis tik ryte ir vakare sukamaisiais judesiais - tai padės geriau pašalinti žalingas bakterijas, kurios kaupiasi tarp dantų ir dantenų. Valant dantis tik išilginiais judesiais, gali likti žalingų bakterijų. Per daug spaudžiant galima pažeisti dantenas.

Fotolia nuotr.

Jūsų treniruočių pagrindas – kardio treniruotės?

Tai bene geriausias būdas mesti svorį, tačiau jei užsiiminėjate tik kardio pratimais, jūsų organizmas pripranta prie jų, ir svoris nebekrenta. Be to, monotoniški judesiai gali sukelti tam tikrų raumenų grupių pertempimą. Todėl stenkitės sportuodami derinti įvairius pratimus. Integruotos treniruotės padeda auginti raumenų masę, o raumenys padeda sudeginti daugiau kalorijų. Sportuojant geriausia keisti pratimų intensyvumą – pavyzdžiui, kažkiek nubėgus ar pavažiavus dviračiu reikėtų atlikti ramesnius pratimus. Tokie užsiėmimai padeda geriausiai sudeginti kalorijas.

Shutterstock nuotr.

Geriate vandenį tik iš butelių

Manote, kad vengdami vandentiekio vandens ir gerdami tik pirktąjį parduotuvėje, elgiatės gerai? Netiesa. Vanduo buteliuose neturi fluoro, tai kenkia dantims. Reikėtų rinktis paprastą vandentiekio vandenį, tiesa, jį geriau filtruoti.

Shutterstock nuotr.

Papildų ir mineralų vartojimas

Ne visada, didesnis vitaminų ir mineralų kiekis yra geriau, - tvirtina mokslininkai iš JAV Georgijos valstijos universiteto. Žmonės dažnai griebiasi papildų nesusimąstydami, ar jų jiems tikrai reikia. Daugelis maisto produktų šiais laikais praturtinti dirbtiniais vitaminais. Jei jūs maitinatės tinkamai, papildomų vitaminų nereikia. Tačiau jų perdozavimas gali sukelti organizmui nemažai žalos – didelis vitamino A kiekis gali būti toksiškas, pakenkti nėštumo metu vaisiaus vystymuisi, vitaminas C gali sukelti virškinimo problemų, o B6 perteklius- pažeisti nervų sistemą.

DELFI / Tomas Vinickas

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis