Ką naudingo apie jus gali papasakoti jūsų kraujo grupė: sveikata, mityba ir charakteris

Yra mokslininkų, tvirtinančių, kad nuo kraujo grupės priklauso, kuo galime sirgti, ką turime valgyti, kada lengviau lieknėti ir kaip bendrauti su aplinkiniais.

Kiek tiesos, kad kraujo grupė daro mums įtaką, sunku tiksliai pasakyti, tačiau jei tikime dangaus skliautu keliaujančiomis žvaigždėmis, kodėl nepatikėjus tuo skysčiu, kuris teka mūsų gyslomis ir galbūt padaro mus tokius, kokie esame…


Kraujo grupę paveldime iš tėvų, ji nekinta visą gyvenimą. Kai dvidešimtojo amžiaus pradžioje buvo atrastos keturios kraujo grupės (žymimos visame pasaulyje žinomais simboliais: 0 (I), A (II), B (III), AB (IV)), mokslininkai ėmė ieškoti dėsningumų. Jie pastebėjo, kad tam tikrą kraujo grupę turintys žmonės kai kuriomis ligomis serga dažniau. Amerikiečiai gydytojai pabandė jas susieti su ūkio raida – aiškinosi, kuo kadaise maitinosi kiekvienos kraujo grupės atstovai, ir pagal tai sukūrė populiarią dietą. Japonijos mokslininkai atkreipė dėmesį į tai, kad kraujo grupių yra tiek pat, kiek ir žmonių tipų, tad susidomėjo charakterio ir kraujo grupės ryšiu – sukūrė rekomendacijas, kaip rinktis būsimą darbuotoją ar net sutuoktinį. Prancūzų tyrinėtojai pradėjo ieškoti ryšio tarp kraujo grupės ir meilės…


Nors rimti mokslininkai skeptiškai vertina visus šiuos tyrinėjimus, nesinori tikėti, kad kraujo grupė svarbi tik ieškant donoro… Jeigu ji bent šiek tiek lemia didesnę riziką susigriebti vienokį ar kitokį negalavimą, kodėl gi atidžiau neįsižiūrėjus į „rizikos zonas“ ir nepasirūpinus profilaktika? Žinios apie žmonių, kurių kraujo grupės skiriasi, psichologinius ypatumus irgi ne pro šalį – tai gali padėti bendrauti, valdyti emocijas, įveikti stresą. O jei kraujo grupė lemia charakterio bruožus, tada nieko keista, kad nuo jos priklauso ir lieknėjimo rezultatai: juk dietos veiksmingumui taip svarbu tvirta valia.


SVEIKATA


0 grupė. Tai patys sveikiausi žmonės – imuninė sistema stipri, jie ištvermingi, atsparūs ir gyvena ilgiau nei visų kitų kraujo grupių atstovai. Tai tvirtą valią turintys žmonės, todėl jie nesuka galvos dėl įvairių menkų problemėlių ir negadina sau gyvenimo – „nulinukų“ atspari psichika, juos mažiausiai kankina neurozės ir kiti nervų sistemos negalavimai. Be to, juos rečiausiai puola tiek onkologinės, tiek kraujagyslių ligos. Tačiau šių žmonių jautri virškinimo sistema, juos dažniau vargina skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligės, gastritas – gal dėl to, kad „nulinukai“, vaizdžiai tariant, nuryja nuoskaudas, stengiasi atrodyti nepažeidžiami, tačiau viduje be galo trokšta įvertinimo... Ta vidinė įtampa ir kerta per virškinimo sistemą...


A grupė. Žmonių, kurių kraujo grupė A, sveikata pati silpniausia. Ir gyvena jie trumpiausiai… Puola onkologinės, širdies ir kraujagyslių sistemos ligos, inkstų akmenligė, reumatas, alergija, cukrinis diabetas. Be to, jie dažniau serga infekcinėmis žarnyno ligomis – manoma, kad įtakos turi jautrumas, perdėtas rūpinimasis visu pasauliu. Tai vargina širdį, kelia kraujospūdį, nes žmonės paprastai nepajunta, kai pervargsta, jie karštligiškai skuba, sunkiai atsipalaiduoja, be reikalo nerimauja.


B grupė. Tiems, kurių kraujo grupė yra B, mažiau gresia vadinamosios amžiaus ligos. Jie atsparūs, gyvenimo trukmė tik šiek tiek trumpesnė nei „nulinukų“, tačiau šie žmonės dažniau kenčia nuo astmos ir sunkiai ištveria organų persodinimą. Ir po kitų operacijų didesnė komplikacijų tikimybė. Be to, jie linkę sirgti plaučių ligomis, dažniau puola inkstų ir šlapimtakių infekcijos.


AB grupė. Šiai grupei priklausantieji serga panašiomis ligomis kaip ir tie, kurių kraujo grupė A: širdies, kraujagyslių, jiems itin pavojingas padidėjęs cholesterolio kiekis. Vis dėlto jie atsparesni, jei lygintume su A grupe, imuninė sistema stipresnė. Onkologinės ligos puola mažiau, bet dažnesni peršalimai, didesnė tikimybė pasigauti virusines infekcijas. Vidinė įtampa dažnai virsta depresija.


MITYBA


0 grupė. Dietos pagal kraujo grupę kūrėjai tvirtina, kad šie žmonės yra medžiotojų palikuonys – taigi mėsos valgytojai. Jų skrandis gamina daug rūgšties, todėl mėsą virškina be problemų, bet organizmas sunkiai ištveria gyvūninės kilmės baltymų stygių, jei tampama vegetarais. Šie žmonės gali nesunkiai išsaugoti stabilų svorį valgydami liesą mėsą, jūrų gėrybes ir žalios spalvos daržovės. Tačiau pieno ir grūdų produktai, ypač kviečiai, įsisavinami sunkiai. Jiems reikėtų vengti ankštinių, bulvių ir kopūstų, nevartoti marinuotų maisto produktų.


A grupė. Kaip žemdirbių palikuonys, jie turėtų maitintis augalinės kilmės maistu – daržovių niekada nebus per daug. Ne tik sveikatos, bet ir mitybos prasme tai labiausiai „nuskriausta“ kraujo grupė. Jiems labiausiai tinka grūdų ir daržovių patiekalai. Baltymų turėtų gauti iš augalinės kilmės maisto, ir nei mėsa, nei pienas ir net bulvės, pasak dietos pagal kraujo grupės kūrėjų, šiems žmonėms netinka. Jie gyvūninės kilmės baltymų ir riebalų nesudegina, o kaupia atsargas, todėl padidėja cholesterolio kiekis, puola širdies ir kraujagyslių sistemos ligos. Tiesa, kartais galima paskanauti paukštienos. Tinka žuvys, ryžiai. Labiausiai virškinimo sistemai kenkia greitmaistis.


B grupė. Jų protėviai – gyvulių augintojai, tad šiai grupei priklausantieji vieninteliai be žalos sveikatai gali laikytis pieno produktų dietų. Stipri virškinimo sistema ir gebėjimas gerai prisitaikyti prie aplinkos leidžia valgyti viską – mėsą, žuvis, pieno ir grūdų produktus. Tačiau reikėtų vengti vištienos, jūrų gėrybių.


AB grupė. Ir čia daug panašumų su A grupe, nors kai kuo jie primena B grupės žmones. Todėl AB grupei priklausančiųjų valgiaraštis turi būti įvairus. Jų virškinimo sistema jautri, skrandžio rūgštingumas mažas, tad nelabai tinka mėsa, ypač reikėtų vengti vištienos. Tinka vartoti pieno produktus. Tik patys ieškodami, klysdami jie gali pasirinkti tinkamą mitybą.


LIEKNĖJIMAS


0 grupė. Šiems žmonėms būdingas didelis pasitikėjimas savo jėgomis, tvirta valia, tad menki nesklandumai neišmuša iš vėžių. Tačiau pastovumo kartais pristinga… Todėl labiausiai tiktų dieta, padedanti pasiekti greitų rezultatų. Namie vertėtų pasikabinti šūkį „Per dvi savaites numesiu 3 kilogramus“, daugiau šokti ir linksmintis. Be to, būtinas nuolatinis fizinis krūvis – labai tiktų mankšta treniruoklių salėje.


A grupė. Žmonės viską kruopščiai apgalvoja, yra labai atsakingi, pareigingi, turi kantrybės. Tačiau jiems stinga pasitikėjimo savimi. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad neišgyvena dėl apkūnumo, tačiau iš tiesų stipriai trokšta sulieknėti. Veiksmingiausia – sumažinti porcijas, atsisakyti riebaus maisto ir dietą derinti su sportu. Tačiau fizinis krūvis neturėtų būti labai intensyvus – idealiai tiktų ramūs ir ilgi pasivaikščiojimai, joga.


B grupė. Šie žmonės aktyvūs, nesuka galvos dėl aplinkinių nuomonės, todėl tinka viskas, kas patraukia, sudomina. Reikėtų daugiau skaityti apie mitybą, nes jie mėgsta naujoves ir su entuziazmu pasineria į įvairias akcijas. Kad išliktų energingi, labai svarbu derinti protinę ir fizinę veiklą.


AB grupė. Neretai pristinga stiprios valios, susidūrę su sunkumais žmonės linkę nuleisti rankas ir pusiaukelėje mesti lieknėjimo vargus. Tad jiems labiausiai tinka kuo mažiau užsispyrimo reikalaujantys būdai. Vertėtų pasidomėti akupunktūra, meditacija.


CHARAKTERISTIKA


0 grupė. Susidūrę su pasipriešinimu žmonės elgiasi lanksčiai, nepasiduoda jausmams, veikia racionaliai. Jie moka susidoroti su stresu, sugeba išlikti ramūs. Tačiau įtampai atlėgus lėtai grįžta į pradinę padėtį, nelengvai pamiršta patirtą stresą. Kai situacija itin sudėtinga, „nulinukai“ gali tapti agresyvūs ir dirglūs. Nors jie siekia tapti nugalėtojais, bet nuožmiai nekovoja, stengiasi valdyti aplinkinius nepastebimai, vengia aštrios kritikos. Nereikėtų prisiversti bendrauti su nepatinkančiais žmonėmis, nes galiausiai viskas baigsis konfliktu.


A grupė. Tai žmonės, kurie siekia būti visų mylimi. Jie ištvermingi, bet kartu ir labai jautrūs, todėl nelinkę pirmauti, nes tai kenkia saugumo jausmui, be to, labai bijo konfliktų, ilgai nepamiršta nuoskaudų. Nesulaukę tinkamo įvertinimo gali įsižeisti, numoti į viską ranka ir pasitraukti. Būtų puiku, jeigu elgtųsi ryžtingiau ir pasitikėtų savo jėgomis.


B grupė. Gana stiprūs žmonės. Mielai imasi atsakomybės, atkakliai laikosi savo nuomonės ir gina ją bet kokia kaina. Gali susierzinti dėl netvarkos, neaiškumų – kai nėra apibrėžtų taisyklių, jie sutrinka. Tokiems žmonėms sunku dirbti komandoje – įspūdingų laimėjimų jie gali pasiekti tik gavę veiksmų laisvę. Kad būtų lengviau gyventi, kartais vertėtų pripažinti savo silpnumą ir leisti spręsti kitiems.


AB grupė. Šie žmonės dažnai kenčia dėl prieštaringų asmenybės pusių – kartais atrodo, kad nori vieno, o daro kita. Susidūrę su sunkumais tampa impulsyvūs, elgiasi skubotai ir neapgalvotai. Gebėjimas kovoti nėra stiprioji jų pusė. Kai vidinė įtampa pasiekia ribą, reikėtų nuleisti garą pasinaudojant savo kūrybiškumu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis