Sveika 5 dienų žuvies dieta padės atsikratyti 2 kg

Jei norite numesti keletą kilogramų, penkias dienas laikykitės žuvies dietos - šiuo metų laiku ji viena tinkamesnių, nes „neskriaudžia" imuniteto.

Medicinos mokslas žuvį vertina dėl Omega - 3 riebalų rūgščių, saugančių nuo infarkto ir kitų grėsmingų širdies - kraujagyslių ligų bei stiprinančių organizmo apsaugines galias. Valgydamos žuvį taip pat gausite pakankamai baltymų ir kitų normaliai organizmo veiklai reikalingų maisto medžiagų: vitamino B12, kai kurių kitų B grupės vitaminų, gerai pasisavinamos geležies. O papildomų kilogramų besimaitindamos žuvimi nekaupsite, nes net riebia laikoma žuvis turi mažiau riebalų nei kiauliena ar jautiena. Ši dieta netinka nebent tuomet, jei esate alergiška žuviai.

Patarimas: valgyti galite ne tik žuvies, bet ir įvairių jūros gėrybių. Tiesa, mūsų parduotuvėse jos nepigiai kainuoja, o pasirinkimas būna abejotinas, tad galite rinktis paprasčiausias šaldytas krevetes. Labai tinka ir jūroje užaugusios "daržovės"- jūros kopūstai.

„Pavyzdinis" žuvies dietos valgiaraštis

* Tik atsibudusi išgerkite stiklinę vandens.

* Pusryčiams išgerkite du puodelius žalios arbatos, suvalgykite vieną virtą kiaušinį, išgerkite stiklinę lieso kefyro, rūgpienio ar geriamojo jogurto arba suvalgykite 100 g liesos varškės su šaukšteliu medaus.

* Priešpiečiams išgerkite stiklinę vandens. Po 20 minučių suvalgykite gabalėlį virtos žuvies su virtomis daržovėmis, kad nekamuotų alkis. Tuomet suvalgykite greipfrutą (arba porą obuolių, kivių, apelsiną).

* 20 minučių prieš pietus išgerkite dvi stiklines vandens. Suvalgykite 250 g žuvies (virtos, troškintos, keptos folijoje ar ant grotelių - vienintelis reikalavimas, kad ji būtų pagaminta be riebalų). Kartais paįvairinimui galite valgyti ir savo sultyse konservuoto tuno ar skumbrės. Garnyrui rinkitės virtus ryžius, garuose troškintas daržoves: brokolius, paprikas, šparagines pupeles, Briuselio kopūstus, moliūgus, morkas, burokėlius. Pagardinkite jas natūralaus jogurto padažu su citrinos sultimis ir prieskoninėmis žolelėmis. Valgykite ir žalių daržovių - kopūstų, morkų, pomidorų. Po pietų dvi valandas negerkite.

* Pavakariams išgerkite puodelį žalios arbatos. Nepamirškite per dieną išgerti ne mažiau nei 1,5 l skysčių.

* Vakarienę valgykite panašiai kaip pietus, tik ji gali būti įvairesnė. Rinkitės tai karštą, tai šaltą žuvį ar kitas jūros gėrybes.

* Prieš miegą išgerkite puodelį mėgstamos žolelių arbatos.

Dėmesio! Gamindama maistą sūdykite vos vos, tačiau negailėkite prieskonių: pipirų, česnako, kalendros, bazilikų, krapų, petražolių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis