Slogai įveikti - 8 naudingi patarimai

Senoliai sako, kad sloga – ne liga, bet visiškai jokio malonumo vaikščioti su varvančia nosimi. Dažnai juokaujama, kad jei gydysi slogą, užtruksi septynias dienas, o jei negydysi, tai ji pati praeis per savaitę. Šiuo metų laiku, ir ypač tokiu apgaulingu oru, pasigauti slogą vienas juokas. Patariame slogą gydyti, nes ilgainiui kyla grėsmė susirgti rimtesne liga – sinusitu.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Gali tai pasidaryti: 8 madingų megztinių idėjos
- Užduok sau 9 klausimus ir sužinok, ar jis tikrai yra tau skirtasis
- 15 vertingų patarimų plokščiam pilvukui
- 8 populiarūs mados mitai, kuriuos seniai laikas pamiršti
- Duona su keptais svogūnais, saulėgrąžomis ir moliūgų sėklomis

* Uostykite svogūną ar česnaką

Shutterstock nuotr.

Tik pajutus pirmuosius slogos simptomus, kai nosis dar nėra visiškai užgulta, patariama uostyti perpjautą svogūną ar česnaką. Įkvėpkite tai viena, tai kita šnerve, o iškvėpkite per burną. Kartokite keliolika kartų.

* Gerkite kuo daugiau skysčių

Shutterstock nuotr.

Gerkite kuo daugiau skysčiųYpač tinka natūralios vaisių sultys ir arbatos, kurios skatina prakaitavimą, pavyzdžiui, liepžiedžių arba aviečių. Venkite kavos ir juodosios arbatos – šie gėrimai eikvoja organizmo skysčius.

Žalioji arbata su citrina ir medumi ne tik tonizuoja organizmą, bet ir puikiai sušildo. Tiesa, nepatartina jos gerti labai karštos. Geriausiai medaus gydomosios savybės atsiskleidžia, kai arbata atvėsta iki maždaug 37–38 ºC.

* Pasilepinkite juoduoju šokoladu

Shutterstock nuotr.

Pasilepinkite juoduoju šokoladuNet jei valgyti nesinori, ko nors užkrimsti privalu, kad organizmas nepritrūktų energijos kovoti su liga. Tiesa, dabar kaip niekad turėtumėte rinktis sveiką maistą, lengvai virškinamus ir daug vitaminų bei mikroelemetų turinčius maisto produktus.

Galite pasilepinti ir juoduoju šokoladu. Jis stiprina kraują, tad suteiks energijos ir padės kovoti su peršalimu.

* Gerkite vitaminą C ir valgykite citrusinius vaisius

DELFI / Šarūnas Mažeika

Gerkite vitaminą C ir valgykite citrusinius vaisiusKasdien išgerkite po 3 vitamino C tabletes, t. y. po vieną tabletę po valgio. Nepamirškite valgyti daugiau citrusinių vaisių.

Vis dėlto būkite atsargūs ir nepersistenkite! Nors vitamino C perdozavimas – retas reiškinys, primename jo simptomus:

* pykinimas;
* vėmimas;
* skrandžio skausmai.

* Mirkykite kojas karštoje vonelėje

Mirkykite kojas karštoje vonelėjePakaitinkite kojas karštame vandenyje, į vandenį įberkite jūros druskos ar pušų ekstrakto. Taip pat galite pagulėti karštoje vonioje.

Karšta vonia gali padėti išsigydyti ne tik slogą, bet ir sušvelninti odą.

* Naudokite vienkartines nosinaites

Shutterstock nuotr.

Nosį šnypškite tik į vienkartines nosinaites. Nešvarias nosines tuojau pat išmeskite.

Kiekvieną šnervę pūskite atskirai. Šnypščiant vieną šnervę, kitą geriausia užspausti pirštu.

* Vėdinkite kambarius ir pasivaikščiokite gryname ore

Pasistenkite daugiau laiko praleisti gryname ore. Žinoma, prieš tai šiltai apsirenkite, saugokite kaklą. Taip pat vėdinkite kambarius, ypač prieš miegą.

* Pagulėkite lovoje

Shutterstock nuotr.

Jei sloga labai stipri, patartina bent porą dienų pagulėti lovoje. Geras poilsis ir ramybė padės organizmui kovoti su liga. Net jei neturite temperatūros, leiskite organizmui pailsėti – pasilepinkite jaukiuose pataluose.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis