Šermukšniai – ko nežinojote apie jo gydomąją galią

Šermukšnių uogose gausu vitaminų. Ar žinojote, kad vitamino C jose yra daugiau nei citrinose.

Be to, yra vitaminų B2, E, K, P ir PP, provitamino A, cukraus, glikozidų, amino rūgščių, rauginių medžiagų, pektinų, organinių rūgščių, geležies, vario, mangano, cinko, jodo, kalio, magnio, eterinio aliejaus. Taip pat ir fitoncidų, kurie ore naikina žalingąsias bakterijas ir įvairių ligų sukėlėjus.

Šermukšnių sultys stiprina kraujagysles, organizme normalizuoja medžiagų apykaitos procesus.

* Sergantiems gastritu, kai yra sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, šermukšnių sulčių patariama gerti po 1 arbatinį šaukštelį pusė valandos prieš valgį.

* Ką vargina hemorojus šermukšnių sultis su medumi (kaip vidurius laisvinančius vaistus) patariama gerti po 1 arbatinį šaukštelį, užgeriant viena stikline vandens ryte, prieš pusryčius, ir prieš vakarienę.

* Jei norite paskatinti sulčių ir šlapimo išsiskyrimą, padidinti skrandžio rūgštingumą, šermukšnių sultis reikia prieš valgį gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną.

* Šermukšnių sultis sveika gerti ir sergantiems dizenterija.

* Liaudies medicinos žinovai šermukšnių uogomis pataria gydyti mažakraujystę, inkstų ir kepenų ligas, cukrinį diabetą. Jomis taip pat tinka gydyti skrandžio ir žarnyno ligas. Tačiau turite atminti, kad šermukšnių uogos skatina spartų kraujo krešėjimą.

* Šermukšnių uogos skatina estrogenų aktyvumą, tad stimuliuoja moterų lyties organų vystymąsi ir veiklą. Estrogenai padeda gydyti ir onkologines ligas.

* Išoriškai šermukšnių sultimis patariam naikinti karpas ir įvairias odos ataugas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis