Sergančiųjų cukriniu diabetu skaičiaus didėjimas kelia nerimą

Cukriniu diabetu sergančių žmonių skaičiaus didėjimas kelia nerimą viso pasaulio medikams.

Balandžio mėn. 20 – 22 dienomis Kaune, prekybos centre „Mega“ vyksiančios parodos „Sveikatos dienos“ metu bus galima nemokamai pasitikrinti sveikatą.

Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos stende bus galima pasimatuoti kraujospūdį, gliukozės (cukraus) kiekį kraujyje, kūno masės indeksą, riebalų ir raumenų santykį. Taip pat medikai norintiems nustatys rekomenduojamą dienos kalorijų poreikį.

Cukriniu diabetu sergančių žmonių skaičiaus didėjimas kelia nerimą viso pasaulio medikams. Šiuo metu pasaulyje cukriniu diabetu serga apie 246 mln. gyventojų ir daugiau nei 50 proc. sergančių žmonių ši liga yra nediagnozuota. Prognozuojama, kad 2025 m. pasaulyje diabetu sirgs per 380 mln. žmonių.

Pasak medikų, matant liūdną statistiką būtina kuo skubiau imtis prevencinių priemonių. Tik tokiu būdu galima užkirsti kelią grėsmingoms cukrinio diabeto pasekmėms - akių, kojų, inkstų komplikacijoms, dažnesnėms širdies ir kraujagyslių ligoms.

Žmogus gali nugyventi ilgą gyvenimo tarpsnį net neįtardamas, kad serga endokrinine liga tol, kol nepasireiškia juntami simptomai. Deja, tokiais atvejais gydymas tampa sudėtingas ir brangus.

Gydytojų teigimu, jau nuo dvidešimt penkerių metų amžiaus yra rekomenduojama sekti cholesterolio ir gliukozės (cukraus) kiekį kraujyje, pasimatuoti kraujospūdį ir širdies ritmą, profilaktiškai atlikti svarbiausius kraujo tyrimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis