Senatvę lėtinantys gėrimai

Skysčių mūsų organizmui reikia, juos gerti naudinga. Tačiau yra ypatingų gėrimų, kurie saugo širdį, stiprina sąnarius, saugo atmintį etc.

Skaitomiausi straipsniai:
- Jacqueline Kennedy – JAV prezidento žmona, miegojusi su abiem jo broliais
- Įvyniojimai lieknina - iki -10 cm nuo liemens ir klubų
- 8 daiktai iš naujausios „Burberry“ kolekcijos, kurių geidžiame jau dabar
- Kaip teisingai ir sveikai atsikratyti antsvorio, pataria svorio reguliavimo specialistas
- Skani ir pikantiška cukinijų mišrainė žiemai

I vieta – granatų sultys

Shutterstock nuotr.
Jose, be antioksidantų, yra kalcio, fosforo, magnio, geležies, kalio. Todėl šios sultys labai naudingos širdies-kraujagyslių ir nervų sistemoms, sąnariams, odai, plaukams ir nagams.

II vieta – raudonas sausas vynas

Shutterstock nuotr.
Per dieną jo pakanka išgerti 30 g – tai puiki profilaktikos priemonė nuo onkologinių ligų. Mokslininkai įrodė, kad pagal augalinių antioksidantų kiekį raudonam sausam vynui nėra lygių, net nepaisant to, kad tai yra alkoholis. Vynas saugo širdį, kraujagysles ir sąnarius.

III vieta – vynuogių sultys

AFP/Scanpix
Be antioksidantų jose gausu ir B grupės vitaminų, kurie atsakingi už sveiką odą, plaukus ir nagus. Vynuogių sultys (ypač raudonųjų) padeda kovoti su infekcijomis, krūties vėžiu, širdies-kraujagyslių sistemos ligomis, taip pat išsaugo atmintį.

IV vieta – mėlynių sultys

Shutterstock nuotr.
Jos kaip niekas kitas padeda kovoti su cukriniu diabetu, saugo odą nuo raukšlių susidarymo. Labai naudingos regėjimui, žarnynui, išsaugo normalią mikroflorą.

V vieta – obuolių sultys

K. Cemnolonskio nuotr.
Padeda esant aterosklerozei, sergant kepenų, šlapimo pūslės ir inkstų ligomis. Gerina žarnyno darbą, iš organizmo pašalina toksinus, laisvuosius radikalus. Padeda atgauti jėgas po fizinio krūvio.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis