Tai nėra šaltumo požymis

Skausmingi lytiniai santykiai, tempimo ir deginimo jausmas makštyje pažįstami ne vienai moteriai. Dėl šios priežasties moterys pradeda vengti sekso, galiausiai pradeda baimintis, kad yra frigidiškos.

Tačiau baimintis nėra ko, nes makšties drėgnumas gali būti atkurtas. Skaitykite, kaip susigrąžinti malonumą į intymų gyvenimą.

Kodėl sausėja makštis?

Dažniausiai makštis išsausėja dėl sumažėjusios estrogenų gamybos kiaušidėse prasidėjus menopauzei, po gimdymo, žindymo laikotarpiu, kol nėra mėnesinių. Neretai tai būna kontraceptinių priemonių, streso ar netinkamų higienos priemonių naudojimo pasekmė.

Pasikeitus hormonų balansui sumažėja gleivių išskyrimas, gleivinė nebesutepama, todėl pradedame jausti makšties sausumą, niežulį, peršėjimą, skausmą lytinių santykių metu.

Ar reikia drėkinti makšties gleivinę?

Makštį drėkinti rekomenduojama ne tik dėl nemalonių simptomų, bet ir dėl išsausėjusios gleivinės galinčių atsirasti rimtesnių sveikatos sutrikimų, tokių kaip: dirgli šlapimo pūslė, makšties sienelės išsausėjimas bei nusileidimas, atrofiniai makšties uždegimai po lytinių santykių, plonėjanti makšties ir vulvos oda.

Sausa ir suplonėjusi makšties ir vulvos oda būna labai jautri, peršėjimą gali sukelti net lietimasis prie apatinių drabužių. Pažeidimų rizika didėja lytinio akto metu, tuomet ir nedidelė trintis gali sukelti skausmą, diskomfortą.

Kaip išsigydyti visam laikui?

Makšties išsausėjimą sumažėjus estrogenų organizme galima išgydyti, jei atkuriamas jų kiekis. Paprastai hormonų balansas atsikuria po gimdymo, kai atsiranda mėnesinės, ar nustojus žindyti, tačiau menopauzės atveju tai yra negrįžtamas procesas, todėl makšties sausumas tampa nuolatine problema. Visos moterys, laikinai ar ilgam susiduriančios su šia problema, turėtų ją spręsti ir būklės neužleisti.

Seksas ir makšties sausumas

Lytiniai santykiai sukelia skausmą, nes makštis nepasiruošia, nesudrėgsta. Dažnai ilgesnė įžanga padeda makščiai geriau sudrėkti, tuomet įsiskverbimas nebūna toks skausmingas. Kitais atvejais makštis tiesiog išskiria permažai gleivių ir jų nepakanka trinčiai sumažinti. Stiprus peršėjimas ir tempimas jaučiamas ir po sueities. Lubrikantai padeda tuo momentu, tačiau simptomai netrukus atsinaujina, bet to, dažnai sukelia alergines reakcijas. Ar nebūtų daug maloniau, jei makštis sudrėktų pati ir skausmo nejaustumėte nei per, nei po lytinių santykių?

Išbandyti ir pasiteisinę sprendimai

Daugelis moterų yra išbandžiusios ir sulaukusios labai gerų rezultatų naudodamos „Feminella® Hyalosoft“ makšties ovules, kuriose yra hialurono rūgšties ir vaistažolių. Geru poveikiu džiaugiasi ir ginekologai. Ne veltui „Feminella® Hyalosoft“ yra populiariausias preparatas šiai problemai spręsti. Hialurono rūgštis išsiskiria geba pritraukti ir sulaikyti vandenį, todėl užtikrinamas ilgalaikis gleivinės drėkinimas. Vaistažolės skatina regeneraciją, natūralų gleivių išskyrimą bei apsaugo nuo infekcijų. Unikali šių ovulių sudėtis padės pagerinti jūsų intymius santykius.

Feminella® Hyalosoft makšties sausumui gydyti

Galima įsigyti vaistinėse.

Daugiau www.feminella.lt

Užsakymo nr.: PT_69046162

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis