Salierų sultys - ir lieknėjimui, ir sveikatos stiprinimui

Salierai ne tik padeda sulieknėti, bet gerina širdies ir kraujagyslių, taip pat nervų sistemos darbą.

Populiariausi straipsniai:
- Blogiausios Zodiako ženklų savybės
- 40 pagrindinių faktų apie seksą, kurių nežinant tiesiog nepadoru juo užsiimti
- Ką žino laimingi žmonės, ko nežinome mes?
- Kaip susigrąžinti formas po gimdymo? Pataria kineziterapeutė
- Žagarėliai su varške

Senovės egiptiečiai ir graikai salierą naudojo maistui ir apeigų metu, salieras taip pat buvo žinomas kaip afrodiziakas. Šiandien dietologai ir vegetarai ypatingai vertina, liaupsina ir rekomenduoja salierą vartoti kuo dažniau.

Salieras turi daug vitamino K, atsakingo už kraujo krešėjimą. Tai pat salieruose aptinkami vitaminai A, C, B9. Salierų šakniavaisiuose yra eterinio aliejaus, krakmolo, gleivių, geležies, kalio, kalcio, fosforo ir natrio druskų, rūgštynių rūgšties ir acto, amino rūgščių, vitaminų C, PP ir B grupės vitaminų, eterinio aliejaus, gliukozidų, natrio, kuris gali pakeisti druską.

Šiuolaikinė medicina tvirtina, kad salierų sultys didina tonusą, gerina apetitą, turi antioksidacinių, šlapimą varančių ir vidurius laisvinančių savybių. Šviežiai susmulkintais salierų lapais arba salierų tepalu yra gydomos odos ligos, pūlingos žaizdos. Salierai vartojami sergant inkstų ligomis, podagra, alergine dilgėline, dermatitais.

Salierų sultis ypač sveika vartoti pagyvenusiems žmonėms, nes atjaunina organizmą, stiprina kaulus, apsaugo nuo aterosklerozės, gydo sudirgusią centrinę nervų sistemą, nemigą, neurozes ir nutukimą.

Salierų antpilas senjorams

Susmulkintų salierų šaknų antpilas gaminamas iš 3-4 g. susmulkintų salierų šaknų. Reikia užpilti 1 litru vandens, uždengti ir palikti jį nusistovėti 8 val., po to antpilą reikia nukošti. Gerti po 1 šaukštą 3 kartus per dieną.

www.manosveikata.lt

Pildykite anketą ir skaitykite žurnalą „Moteris“! 3 laimėtojams dovanosime 3 mėn. prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis