Plastikos chirurgas M. Kazanavičius: svarbu ne tik išmanyti kūno proporcijas, bet ir suprasti žmogaus psichologiją

Trečiadienio vakarą žymios Lietuvos moterys rinkosi į naujai duris atvėrusio Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro atidarymą.

Pastebėjus augantį pacientų srautą iš Lietuvos ir užsienio šalių, „Kardiolitos“ klinikos nusprendė plėsti teikiamų paslaugų asortimentą ir teikti daugiau su grožiu susijusių procedūrų – atvėrė naują Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centrą. Pasak klinikų generalinio direktoriaus Dariaus Jonučio, jame pacientai galės gauti paslaugas grožio srityje, kurios apima nuo plastinės chirurgijos gydytojų konsultacijų ir operacijų, iki kosmetologijos paslaugų.

Organizatorių nuotr.

Pasiklausyti apie plastinės chirurgijos mitus atvyko Ingrida Martinkėnaitė, Vaida Genytė, Viktorija Šaulytė, kitos šou pasaulio garsenybės. Vakarą vedusi žavioji Ieva Stasiulevičiūtė pasidalino ne tik požiūriu į plastikos chirurgiją, bet ir baimėmis, su kuriomis tenka susidurti, kai esi žinomas televizijos veidas. O apgamo šalinimo procedūrai ryžosi pats stipriausias žmogus pasaulyje Žydrūnas Savickas.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Kintanti grožio sąvoka

Pramogų pasaulyje besisukanti vakaro vedėja I. Stasiulevičiūtė ne kartą yra užsiminusi, kad savo oda pradėjo rūpintis pakankamai vėlai, kai pirmąjį kremą nusipirko būdama dvidešimt kelerių metų. Todėl šiandien žymi moteris dar tik pažindinasi su estetinės chirurgijos ir dermatologijos teikiamomis galimybėmis.

Vakaro metu I.Stasiulevičiūtė pasidalino mintimis apie grožį, plastinę chirurgiją ir baimes, su kuriomis tenka susidurti, kai esi žinomas televizijos veidas.

Organizatorių nuotr.

„Iš tiesų grožis ir jo sąvoka, mano nuomone, šiais laikais yra šiek tiek iškreipti. Mes per daug stengiamės būti panašūs į modelius ant žurnalų viršelių, todėl labai dažnai nepasitikime savimi. Nes, natūralu, kad tokios nesame. Ir aš nesu tobula. Mano kūnas bėgant metams keičiasi, formos darosi moteriškesnės ir patikėkite, pradžioje buvo labai keista, tačiau dabar suprantu, jog laimingas žmogus gali būti tik tas, kuris jaučiasi laimingas savo kūne“, – atviravo žinoma moteris.

Ne tik grožis, bet ir psichologija

Atidarymo renginyje plastikos chirurgas Mindaugas Kazanavičius pastebėjo, kad estetinė chirurgija sprendžia tuos pačius medicinai svarbius klausimus – kaip padėti žmogui, susigrąžinti pasitikėjimą savimi ir paskatinti pasijausti laimingesniu. Todėl šioje srityje dirbantys specialistai turi ne tik puikiai išmanyti žmogaus proporcijas, bet ir suprasti žmogaus psichologiją.

„Visų pirma, plastikos chirurgas turi turėti gerą estetinį suvokimą, kas yra gražu, kas yra sveika, o kas - jau nelabai. Aš niekuomet nedaryčiau operacijos žmogui, jeigu matyčiau, jog rezultatai manęs netenkins. Kai moterys pas mane ateina su tam tikra lūpų, antakių ar smakro vizija, aš kaip profesionalas turiu mokėti paaiškinti, kodėl jai tai netiks, o tiks kitas pasirinkimas“, – apie estetikos pojūtį kalbėjo gydytojas.

Pasaulinės tendencijos

Pasak M. Kazanavičiaus, plastinė chirurgija neturėtų būti suprasta kaip grožio standartų vaikymasis. Pasakodamas apie pasaulyje griūvančius plastinės chirurgijos mitus, gydytojas pasidalino svarbia grožio plastikos filosofija, kurią, pasak specialisto, visuomet turėtų lydėti saikingumas, estetika ir preciziškumas.

„Pasaulyje populiarios operacijos pamažu atranda kelią ir pas mus: skruostų riebalinių maišelių (Bichat) pašalinimas, juoko duobučių skruostuose ar Veneros duobučių nugaros apačioje suformavimas. Taip pat populiarumo nepraranda nosies, krūtų formos, sėdmenų korekcija“, – plastinės chirurgijos tendencijas komentavo gydytojas.

Alternatyva chirurgijai

Dermatovenerologė Renata Kliunkienė tikino renginio viešnias, kad pasirūpinti savo odos sveikata nėra taip sudėtinga ir pademonstravo vos dešimt minučių trunkančią, bet efektingą apgamo šalinimo procedūrą inovatyviu lazeriu, kurią atliko Žydrūnui Savickui.

Organizatorių nuotr.

„Vis daugiau moterų supranta, kad grožio procedūros gali būti prevencinė priemonė. Į mane kreipiasi jaunesni pacientai, kuriems jau aktualus ne tik jų grožis, bet ir sveikata. Nesakau, kad jauniems pacientams reikėtų pradėti galvoti apie botulino toksino ar hialurono rūgšties injekcijas, tačiau tokios pocedūros kaip odos pamaitinimas, prisotinimas reikiamomis medžiagomis, rūgštiniai pilingai efektyviausios tuomet, kai pirmieji odos senėjimo požymiai dar tik pradeda matytis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis