Orgazmui didelę įtaką turi ir moters fiziologinės ypatybės

Ar orgazmas iš tiesų stiprina imuninę sistemą? Kaip pojūčių stiprumą veikia fiziologinės savybės? Pateikiame penkis faktus apie vieną saldžiausių dalykų pasaulyje.

Kodėl moterys vaidina orgazmą?

Niujorko Kolumbijos universitete buvo atliktas naujas tyrimas, kuriuo siekta išsiaiškinti, kodėl tiek daug moterų lovoje staiga virsta nepranokstamomis aktorėmis. Mokslininkai apklausė 453 moteris, kurių amžius svyravo nuo 18 iki 46 metų. Pagrindinė sąlyga, kelta respondentėms – visos jos turėjo bent pusę metų trunkančius rimtus santykius.

Rezultatai trikdantys: daugiau nei pusė apklaustųjų patvirtino vaidinančios orgazmą. Kas slypi už tokių skaičių? Studijos kuratorė Farnaz Kaighobad tvirtina, kad seksualinius poros santykius labai stipriai veikia neištikimybės baimė. Pasak jos, apklaustos moterys teigė siekiančios išlaikyti partnerių susidomėjimą jų santykiais ir norinčios užkirsti kelią vyrų neištikimybei.

Tačiau verta pastebėti, kad orgazmo imituotojos buvo pavydesnės ir linkusios labiau nepasitikėti savo antrosiomis pusėmis nei tokiomis strategijomis nesivadovaujančios dailiosios lyties atstovės. Todėl panašu, kad orgazmo vaidinimas įvardija ir pačių moterų savivertės problemas.

Fiziologinės ypatybės?

Žymiojo Napoleono Bonaparto proanūkė, princesė Marie Bonaparte, niekaip negalėdama patirti orgazmo, apklausė 243 moteris ir padarė išvadą, kad moterys, kurių klitoris santykinai pernelyg nutolęs nuo vaginos, retai arba niekada nepatiria orgazmo sekso metu. M. Bonaparte, pati turėjusi panašius fiziologinius duomenis, ryžosi operacijai. Gaila, veltui.

Vis dėlto, princesės žvalgytuvės įkvėpė vėlesnius tyrėjus. Amerikietis Kim Wallen išanalizavo M. Bonaparte įžvalgas ir atliko tyrimą šiuolaikinėmis priemonėmis. Jo gauta išvada: moterys, kurių klitorį ir išeinamąją angą skiria mažesnis nei 2.5 centimetrų tarpas, greičiau ir sėkmingiau patiria orgazmą.

Rankos jautresnės nei genitalijos?

Vadovaujama ginekologės Willibrord Weijmar, Nyderlandų mokslininkų komanda bandė ištirti vaginos sienelių jautrumą ir jį stimuliuojančius dirgiklius. 60 moterų į įvairias kūno vietas buvo siunčiami nestiprūs elektros impulsai. Rezultatai stulbinantys: rankos ir pilvas pasirodė esantys gerokai jautresni nei genitalijų sritis.

Patarimas vyrams: švelniai perbraukite per moters vidurinįjį pirštą. Jei ji reaguoja į prisilietimą, tai geras ženklas. Moksliškai įrodytas įdomus faktas – moterys, turinčios jautrius pirštus, yra seksualiai aktyvesnės.

Ar tikrai jis toks trumpas?

Kopenhagos universiteto mokslininkai atliko įdomų tyrimą: 28 moterų buvo paprašyta įvardinti, kokia laiko trukme jos įvertintų savo orgazmą. Siekiant gauti kuo objektyvesnius rezultatus, tikslus jų seksualinės ekstazės laikas buvo matuojamas chronometru.

Išvada: visos moterys gerokai nuvertino savo orgazmo trukmę. Daugelis jų paminėjo 12 sekundžių, kai realus laikas siekė vidutiniškai 26 sekundes.

Stipresnė imuninė sistema?

Ar orgazmas iš tiesų stiprina imuninę sistemą? Sueities metu žmogaus organizme ženkliai padidėja adrenalino ir noradrenalino koncentracija. Orgazmo metu jo lygis gali būti 100 didesnis nei normalioje būsenoje. Be to, organizme mažėja streso hormono kortisolio ir pasiekiama dvigubai geresnė imuninės sistemos apsauga.

Taigi: taip, orgazmas ne tik suteikia puikius emocinius išgyvenimus, bet ir mažina stresą bei stiprina imuninę sistemą.

www.sveikas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis