Netikėti gydytojo fitoterapeuto J. Ruolios patarimai

Šiuolaikiniai tyrimai įrodo, kad augalų terapija ir kitos natūralios medicinos priemonės yra veiksmingos, bet toli gražu ne šiaudas skęstančiajam, – patikina Vilniaus universiteto Onkologijos instituto Fitoterapijos laboratorijos vedėjas Juozas Ruolia.

Sužinome apie vis naujus moksliškai pagrįstus metodus, apie tai, kad žmogaus sveikatą palankiai veikia įvairios intervencijos į jo protą ir kūną: meditacija, malda, maistas ir vaistingosios medžiagos, dieta, refleksoterapija, gydymas biolauku. Kad tai veiktų ir padėtų sveikti, reikia nemažai žinoti. Bet svarbiausia – domėtis fitoterapija ne akimis, ne knygas skaityti, o daryti ir pasitikėti – rekomenduoja gydytojas, medicinos ir biologijos specialistas J. Ruolia.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- "Auklė" po 20 metų: kaip šiandien atrodo legendinio serialo herojai
- Sekso gidas. Kaip viliojama įvairiose pasaulio šalyse?
- Astrologė Rima: Venera Žuvyse atneš stiprių išgyvenimų

Blogas kramtymas gali provokuoti vėžį

Maistą reikia kramtyti, o ne ryti. Kaip valgome? Televizoriaus garsų ir vaizdų fone, rankose – ne tik stalo įrankiai, bet ir mobilusis telefonas, dar kas nors... Jeigu atpažįstate save prie pietų stalo – darykite tvarką, grąžinkite pagarbą maistui.

O šventės? Septyni karšti patiekalai, daug gėrimų, piktokos kalbos apie politikus... Vaikas neturės apetito, jeigu jį skubinsite valgyti; jis tik sumes maistą gabalais į skranduką. Taip maistas taps puviniu, pūs pilvuką. Nesukramtytas maistas – pirmas žingsnis į skrandžio vėžį. Ši liga jaunėja.

Jei liga išsivystė

Nesiūlykite savo artimiesiems, susirgusiems onkologine liga, pradėti nuo žolių, papildų ar „gydymo lauku“. Jei susiformavo navikas, augalų terapija ar biolauko korekcija nepajėgi jo pašalinti. Tai įmanoma onkologijos ligoninėje: išpjaunant auglį, po to chemoterapijos būdu pažeistas ląsteles išgaudant, spinduliais išdžiovinant. Vėžio pažeistas organas ar audinys yra labai kietas, jį reikia šalinti. Chirurgas naviką peiliu kartais vos gali išplėšti, preparuoja kelias valandas, o mes įsivaizduojame, kad jis ištirps arbatėlėje... Nesiduokite apgaunami, kad tokius darinius ims ir išsklaidys antpilai. Auglį reikia pašalinti, tada padėti organizmui užsigydyti. Tam tinka ir žolelės bei augalai. Taip pat meditacija, geros knygos ir geros mintys.

Avietė, alijošius, medetka...

Augalus naudokite detoksikuojamajai terapijai. Jei informaciniame lapelyje nurodyta, kad vaisto apykaitos šalutiniai produktai išskiriami su prakaitu, skatinkite šį procesą – gerkite aviečių stiebelių arbatos. Jų pasiruoškite dar vasarą: kol dar pusė uogų žalios, o kita pusė jau panokusios, stiebelį nulaužkite, sudžiovinkite.

Kadagio uogos tinka vyrams, kurie serga prostatos vėžiu, taip pat tiems, kurie nori nesusirgti.

Po spindulių terapijos ar kitais atvejais, kai reikia skatinti storojo žarnyno veiklą, gerkite šviežių alijošiaus sulčių; šviežių, iš ką tik nuskinto lapo. Nelaikykite 14 dienų šaldytuve, kaip nurodo populiarūs receptai, nes pasigamintumėte tik vidurių laisvinamosios priemonės.

Kad pilvo nepūstų, reikia pupalaiškio ar pelyno, medetkos ar gysločio arbatos. Medetkų žiedai veiksmingiausi yra pradedantys žydėti; tinka ir šakelės.

Tik nebadaukite

Pasitikėkite savo gydytojais; jie gerbiami pasaulyje, o mes jais nepasitikime... Sergantieji onkologinėmis ligomis nekvailiokite ir nesiimkite gydytis badaudami. Nėra „bado terapijos“, o taip maniusieji skaudžiai nusivylė. Jei badaujate, pasmerkiate save, nes sustabdote imuniteto mechanizmą; jei nedirba žarnynas, imunitetas slopinamas.

Jei nenorite susirgti vėžiu, valgykite ir gerai kramtykite: kąsnis daržovių – kąsnis mėsos. Reikia visų aminorūgščių, o jos – mėsoje. Taip pat visavertis aminorūgščių šaltinis yra bičių duonelė.

Bičių duonelė – galybių galybė. Duonelėje esančias žiedadulkes surenkančios bitės jas apdoroja savo seilėmis, todėl bičių duonelė nekelia alergijos. (Jei norite įsitikinti, ar kuri nors vaistažolė, produktas arba vaistas jums nesukels alerginės reakcijos, iš pradžių juo įtrinkite vidinę lūpos dalį – tai mėginys; paraudimai, juolab pūslelės kalba apie alergiškumą.) Sumaišyta su medumi duonelė tinka gripo profilaktikai.

Ką daryti, kad vėžys nesikartotų

Vartokite nuo 50 iki 200 mikrogramų seleno per parą. Moterims tinka gerti šiek tiek raudonojo vyno. Šalyse, kur jo geriama tradiciškai, sergamumas krūtų vėžiu mažesnis.

Valgykite citrinų, sumaltų ir lygiomis dalimis sumaišytų su medumi. Iš pradžių nuvalykite nuo vaisių cheminius purškalus, šepetėliu nutrinkite juos su soda ir druska, taip nukenksminkite visus užsienio šalių vaisius, daržoves. Po to dar palaikykite 20 min. vandenyje su soda.

Citrinoje esanti natūrali rūgštis šarmina organizmą. Žmogui, kurio šlapimo ph 6–6,5, vėžys nesikartos. Tokiam šarmingumui palaikyti privalote valgyti citrinų. Tinka ir po hepatito, infarkto, insulto, sergant inkstų ligomis – darykite tai, o ne diskutuokite, ar verta tokiomis „nesąmonėmis“ užsiimti. Tai pasaulinė praktika, tyrimais patvirtinta, kad naudinga sveikatai.

Valgykite obuolių, darykite obuolių sūrį. Gerdami vien tik sultis, išmetate naudingiausią obuolių dalį – ląstelieną.

Žarnyne turi būti pektinų – jie sujungia perteklinį moteriškąjį hormoną estradiolį. Tad valgykite keptų morkų ir obuolių. Tiks ir švieži ar su cukrumi (geriau ruduoju) sutrinti agrastai, mėlynės.

Jei susirgote onkologine liga, įsitikinkite, ar namuose nėra gyvsidabrio. Žmonėms, kurie užaugo namuose, kuriuose iš termometro išsiliejo ir garavo gyvsidabris, yra tikimybės susirgti sarkoma. Kvieskite tarnybas, tegul išsiurbia pavojingą gyvsidabrį ir namuose jo nelieka nė dulkelės. Asbestas, šiferio dulkės sukelia plaučių vėžį.

Kaip švelninti tablečių „chemiją“

Vaistai gali dirginti skrandžio gleivinę, ypač pražūtingas aspirinas, nes greitai ją pažeidžia, suardo. Kaip, jeigu jums paskirta, vaistus vartoti saugiai? Du šaukštus krakmolo išmaišote nedideliame šalto vandens kiekyje, supilate į užvirintą litrą ar du vandens. Šio kisieliaus stikline užgeriate tabletes. Krakmolas užglaistys skrandžio vidinės sienelės raukšles, taigi jokios žalos gleivinei. Linų sėmenų nuoviras šiuo požiūriu mažai veiksmingas, geriau naudoti kavamale sumaltų sėklų plikalą. Jeigu norite slopinti apetitą, gerkite pabrinkintų maltų sėmenų gėrimą. Sėmenyse yra vėžio prevencijai reikalingų pektinų.

Natūralių vitaminų draugijoje

Vitaminai, kurių gauname valgydami šviežias daržoves ir vaisius, yra natūralios gamtinės sudėties junginiai. Organizmas juos pasisavina tiesiogiai. O sintetiniai vitaminai iš pradžių keliauja į kepenis, jos – jei sveikos – organizmui pateikia apdorotus, jau tinkamus pasisavinti. Bet jei kepenys pavargusios ar per daug apkrautos, sintetinių medžiagų neperdirbs, t.y. šių vitaminų nepasisavinsime.

Geriausias mineralinių medžiagų rinkinys yra jūros kopūstuose. Dar – dilgėlėse. Dilgėlių vartokite tik tada, jei kraujas kreša normaliai, o jei jums skirta vaistų kraujo krešumui mažinti, dilgėlės netiks.

Vitaminų, kurių reikia moterims, sirgusioms krūties vėžiu, gausu raugintuose kopūstuose. Vyrams po prostatos vėžio tinka petražolės; auginkite apskritus metus, žiemą ant palangės, kasdien suvalgykite bent du tris žalius lapelius.

Fitoterapeutas Juozas Ruolia: „Fitoterapija yra veiksminga. Vartokite vaistingųjų augalų, pasikliaukite savo darbą išmanančių medikų patarimais, o ne diskutuokite, ar verta „tokiomis nesąmonėmis“ užsiimti.“

Maisto produktų, kurių reikia vengti, sąrašas

* Balta duona, riebi kiauliena, jautiena, riebūs pieno produktai, ilgai galiojantys pieno ir mėsos produktai.

* Pesticidais ir herbicidais užterštas maistas (netinkamas dėl juose esančių estrogenus imituojančių medžiagų ksenoestrogenų).

* Intensyviai užaugintų gyvulių, paukščių, žuvų mėsa. Joje yra antibiotikų ir augimo hormonų liekanų.

* Plastikiniuose induose laikomi maisto produktai ir mikrobangų krosnelėse, plastiko induose šildomi maisto produktai (netinkami dėl dioksino išsiskyrimo iš plastiko indų).

* Dideli kiekiai kofeino, cukraus, šokolado.

* Daiginti grūdai, jų sultys (nenaudotini dėl juose esančių auksinų, kiberilinų (augimo hormonai), kurie stimuliuojamai veikia ir vėžio ląsteles).

* Daug morkų, burokėlių, salierų ir ypač jų mišinių sulčių (dėl naujai susidarančių stimuliuojančių junginių).

* Daržovių (tik morkų, tik salierų, tik burokėlių,...) sulčių galima gerti vieną du gurkšnius per valandą. Tačiau negerkite įvairių daržovių mišinių sulčių.

www.sveikaszmogus.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis