Naujas, patikimas ir greitas sprendimas atkurti dantis – jau Lietuvoje

„Tam, kad mokymuose įgytos žinios geriausiai įsitvirtintų tavo kasdieniame darbe, jas savo praktikoje turi išbandyti jau per pirmą savaitę,“ – teigia odontologijos klinikos „Dantų harmonija“ vadovas, implantuojantis gydytojas odontologas ortopedas Marius Bučinskas.

Jis pirmasis Lietuvoje pritaikė naująjį revoliucinį metodą, kuris leidžia visus apatinius dantis atkurti tik ant 3 implantų ir per vieną dieną. Spalio pabaigoje gydytojas odontologas ortopedas Marius Bučinskas kartu su kolega dantų techniku Aurelijumi Meškausku dalyvavo teoriniuose-praktiniuose mokymo kursuose Vokietijoje, kur buvo pristatytas šis ilgalaikių tyrimų ištobulintas apatinio žandikaulio dantų atkūrimo sprendimas.

Kursus organizavo pasaulyje žinoma Švedijos implantų gamintoja, o vedė žymus lektorius, burnos, veido ir žandikaulių chirurgas dr. Ruben Davo.

„Grįžęs iš karto po kursų pasiūliau šį dantų atkūrimo būdą vienai savo klinikos pacienčių“, – savo pirmąjį naujojo metodo pritaikymo atvejį prisiminė ilgametę implantavimo bei protezavimo patirtį turintis M. Bučinskas.

Asmeninio albumo nuotr.

Visų apatinio žandikaulio dantų atkūrimas ant trijų implantų su nuolatiniais dantimis. Tokia dantų atkūrimo procedūra buvo atlikta odontologijos klinikoje „Dantų harmonija“. Pacientė liko labai patenkinta ir sakė, jog tai – viena geriausių jos gyvenimo investicijų.

Sprendimas taupantiems pinigus ir laiką

Pasak gydytojo odontologo ortopedo M. Bučinsko, daugumą ar visus dantis praradę pacientai turi vieną norą, – kad tvirti ir kokybiški dantys būtų atkurti per kiek įmanoma trumpesnį laiką ir už priimtiną kainą.

„Mano nuomone, šis gydymo metodas – tai galimybė platesniam žmonių ratui turėti kokybiškus ir tvirtus dantis už prieinamą kainą per itin trumpą laiką – vieną dieną. Taigi, jeigu atėjote implantavimo procedūrai anksti ryte, vakare jūs jau galėsite išeiti su nuolatiniais, nenuimamais dantimis, – pasakojo gyd. odontologas ortopedas Marius Bučinskas. – Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį, kad šis sprendimas tinka ne visiems dantis praradusiems pacientams“.

M. Bučinskas papasakojo, kad naujasis metodas gali būti taikomas tik apatinio žandikaulio dantų atkūrimui. Taip pat apatinis žandikaulis turėtų būti pakankamai platus.

Asmeninio albumo nuotr.

„Kitais atvejais, siekiant atkurti visus arba daugumą dantų, galime kalbėti apie „visi ant keturių“ gydymo metodiką, kai viso žandikaulio dantys atkuriami ant keturių implantų. Šis sprendimas turi platesnes pritaikymo galimybes“, – sakė ilgametę implantavimo patirtį sukaupęs M. Bučinskas.

Svarbu darnus gydytojo ir dantų techniko darbas

M. Bučinskas papasakojo, kad gydymas prasideda nuo nuodugnaus paciento sveikatos būklės ištyrimo ir gydymo plano sudarymo. Tam yra naudojamos pažangios kompiuterinės technologijos. Klinikoje yra įrengtas modernus kompiuterinis tomografas, kuris leidžia matyti trimatį žandikaulio vaizdą įvairiais pjūviais bei tiksliai įvertinti kaulo būklę.

„Per ilgą laiką sukaupta patirtis, įgytos profesinės žinios bei įgūdžiai padeda tinkamai įvertinti įvairius paciento dantų sveikatos būklės niuansus ir nuspręsti, ar jam gali būti taikoma naujasis apatinių dantų atkūrimo metodas“, – pasakojo daugiau nei dešimties metų implantavimo bei daugiau nei penkiolikos metų protezavimo patirtį turintis M. Bučinskas.

Klinikos vadovas papasakojo, kad taikant naująjį metodą implantavimo procedūra užima 2-3 valandas, tada prasideda maždaug tiek pat laiko užimantis naujųjų dantų gamybos procesas, naujųjų dantų privirtinimui užtenka gero pusvalandžio.

„Metodo sėkmingam pritaikymui yra labai svarbus ne tik implantavimą atliekančio gydytojo profesionalumas, bet ir kūrybiškai bei kokybiškai atliktas dantų technikų darbas. Naujus nuolatinius dantis gaminame čia pat odontologijos klinikoje „Dantų harmonija“ esančioje dantų technikų laboratorijoje. Būdami šalimais galime operatyviai pasitarti dėl vienokių ar kitokių dantų gamybos proceso subtilybių, tokiu būdu galime gauti geriausią rezultatą, o protezavimo procesas sutrumpėja iki minimumo.

Asmeninio albumo nuotr.

Taip pat suprantame, kaip svarbu, kad pacientas visas jam reikiamas odontologijos paslaugas gautų vienoje vietoje, todėl esame subūrę specialistų komandą, kuri gali pasirūpinti gydymu „nuo-iki“, – apie sustyguoto gydymo proceso svarbą pasakojo gydytojas odontologas ortopedas Marius Bučinskas.

Naujovės – variklis tobulėti, o iš to laimi pacientas

Naująjį metodą pristačiusi Švedijos kompanija garsėja pasaulyje kaip revoliucinių, pasaulinę implantavimo praktiką iš esmės pakeitusių sprendimų kūrėja. Ji sukūrė ir užpatentavo unikalią dantų atkūrimo metodiką „visi ant keturių“ (kai visi vieno žandikaulio dantys atkuriami tik ant keturių implantų) ir momentinio implantavimo metodiką (kai implantas sriegiams į ką tik pašalinto danties vietą).

Pasak gydytojo odontologo ortopedo M. Bučinsko, stovėti vietoje negalima. Jo vadovaujama odontologijos klinika „Dantų harmonija“ veikia Vilniuje jau daugiau nei 10 metų. Per šį laiką klinikos teikiamų paslaugų kokybę ir platų spektrą įvertino ne tik sostinės, bet ir kitų Lietuvos regionų bei užsienio gyventojai.

„Mumis pasitiki, mus vertina ir tai įpareigoja judėti pirmyn. Mane labai imponuoja metodiką sukūrusios Švedijos kompanijos drąsa ir tai, kad ji nebijo eiti neišbandytais keliais, nuolat siekia naujovių. Aš, savo ruožtu, taip pat turiu nuolat tobulėti, siekti naujų žinių. Ir tai labai puiku, nes visų šių pastangų rezultate visų pirma laimi pacientas“, – įsitikinęs gydytojas odontologas ortopedas Marius Bučinskas.

Užsakymo nr.: PT_76369093

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis