Natalija (58 m.): –28 kilogramai ir susigrąžinta sveikata bei puiki figūra

Ši užsispyrusi moteris įtikina net didžiausias skeptikes, kad lieknėti galima ir sulaukus vyresnio amžiaus, ir kad graži figūra po trijų gimdymų – įmanoma.

Natalija prisipažįsta: tai, kad reikia keistis, supratusi jau seniai, bet vis pritrūkdavo laiko, kantrybės bei užsispyrimo: “Papildomus kilogramus auginau labai ilgą laiką.“

Moteris turi tris vaikus, ir būtent pagimdžius trečią atžalą nepavyko numesti kelių užsilikusių kilogramų. Nuo to laiko Natalija ėmė po truputį pilnėti. Vaikams užaugus, moteris susirūpino svoriu, tačiau ilgą laiką vis nežinodavo, nuo ko pradėti.

“Šiuo metu esu penkiasdešimt aštuonerių metų ir juk kartas nuo karto tiesiog atsipalaiduoji, o tada kilogramai ir auga, jų tiesiog pradedi nekontroliuoti,” – prisipažįsta moteris. Ne paslaptis, jog su amžiumi medžiagų apykaita lėtėja, todėl būtina dar labiau susiimti.

Prieš metus Natalija svėrė 98 kg (ūgis 170 cm), rūbų dydis buvo 48-as. Taip pat ją kamavo tokios sveikatos problemos kaip padidėjęs spaudimas, astma, alergija. O pirmuosius žingsnius pokyčių link žengė prieš atostogas: „Nusipirkau kelionę į Egiptą. Turėjau išvažiuoti po mėnesio. Išsigandau, kad grįžus svoris sieks jau 100, nes atostogaudama dar labiau atleisiu vadeles. Ilgą laiką pritrūkdavo kantrybės, užsispyrimo, tačiau tąkart pasiryžau.“

Iš pradžių moteris buvo išsikėlusi nedidelį tikslą – per tą mėnesį užsibrėžė atsikratyti 3 kg. Ir tai norėjo padaryti be jokių dietų.

Moteris iš esmės pakeitė mitybą. Norėdama pasiekti gerų rezultatų ji rado savo mitybos klaidas ir bandė jas taisyti: „Atsisakiau baltos duonos, cukraus, bandelių, pyragaičių, kuriuos tikrai mėgdavau. Taip pat ėmiau valgyti žymiai mažesnėmis porcijomis. Žinoma, kuo daugiau vaisių ir daržovių. Jei kartais norėdavosi kažko saldaus, suvalgydavau šiek tiek medaus. Ir iškart prisimindavau, kad turiu tikslą ir turiu susiimti.”

Taip pat Natalija per dieną išgerdavo 3 litrus mineralinio vandens, o po aštuntos valandos vakaro tiesiog nevalgydavo. Moteris nedirba, todėl gali gaminti namuose ir, pripažino, tai labai padeda. Gaminant pietus ir vakarienę šeimai, ji valgo tą patį maistą, tiesiog jos porcija būna mažesnė negu anksčiau ir lėkštę papildo daugiau daržovių.

Atsikračius pirmųjų kilogramų Natalija tikrai nesidžiaugė, nes žinojo kaip jie gali greitai sugrįžti. „Žinojau, kad atsipalaiduoti negalima. Tik kai numečiau 15 kg, šiek tiek pasidžiaugiau, kad galiu įtilpti į suknelę, kurią nešiojau prieš 5 metus. Žinoma, šiuo metu jau reikia keisti visą garderobą, nes per metus netekau 28 kg ir dabar mano rūbų dydis 40,” – savo pasiekimais džiaugiasi pašnekovė.

Vos pradėjusi keistis moteris neilgai trukus sulaukė komplimentų ir paramos. Vyras negailėdavo pastebėjimų, kad žmona atjaunėjo ir vis gražėja. Draugės, su kuriom ilgesnį laiką buvo nesusitikusi, vos pažindavo gatvėje ir labai stebėjosi pasiektais rezultatais. Moteris tikino: „Kai jauti paramą, tai labai padeda. Supranti, kad tavo kelias tikrai teisingas.”

Kūno pokyčiai nepakeitė moters laisvalaikio ar rutinos, tiesiog geresnė savijauta išugdė sveikesnius įpročius. Ji daug vaikšto, tapo aktyvesnė ir visuomet su savimi turi vaisių ir mineralinio vandens. Pasisukus kalbai apie sveikatą, moteris sako besijaučiasi lyg atgimusi iš naujo: „Savijauta net labai pasikeitė. Spaudimas normalus, galvos niekada neskauda. Beveik nebenaudoju vaistų nuo astmos. Metus nesirgau jokiomis peršalimo ligomis!“

Pabaigoje pašnekovė pataria visoms, kurios nori keistis, bet nežino nuo ko pradėti: „Iš pradžių atsisakykite pyragaičių, cukraus ir bandelių. Gerkite daugiau vandens. Nevalgykite, kol po paskutinio valgymo nepraėjo 3 valandos. Neprisivalgykite prieš naktį, nes vakariniai valgymai iškart „nusėda“ ant kūno. Juk vakare mes neišnaudojame tos energijos, kurią suvalgome. Ir būtinai sverkitės ryte ir vakare. Mane tai motyvavo. Ir be abejo - daugiau judėkite. Jums tikrai pasiseks!”

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis