N. Marčėnaitė: neįtikėtina, ką gali treniruotės

Žinomos moterys atrado motyvuojantį sportą iš naujo.

Ankstyvą pavasarį savo sveikata bei kūno linijomis pradeda rūpintis kiekviena moteris, nepaisant to, žinoma ji, ar ne. Trys garsios moterys – Laima Kybartienė, Nomeda Marčėnaitė bei Daiva Tamošiūnaitė - nusprendė griebtis iššūkio ir išbandyti savo jėgas ramių treniruočių – bodyflex ir kalanetikos – metu. Ką naujo jos atrado? Kokius pokyčius jautė ir kaip sekėsi pasinerti į treniruotes net penkis kartus per savaitę, dalinasi judesio studijos „Enso“ įkūrėja trenerė Eglė Afanasjeva ir trenerė Monika Šiaudinytė.

„Negaliu atsidžiaugti mūsų žinomomis moteris,“ – dalijosi Eglė patirtimi. Jos su tokiu ūpu bei sąžiningumu lankė užsiėmimus. Neįtikėtinai smagu, kad be to, jog šios moterys sumažino kūno centimetrus ir panaikino nugaros skausmus, jos pamilo ir atrado malonų, įkvepiantį sportą, kuris suteikia jėgų, energizuoja bei nuteikia pozityviai.

Televizijos laidų vedėja Laima Kybartienė, džiaugėsi, jog atrado aplinką, kurioje malonu sportuoti. Aplinką, kurioje kiekienas jaučiasi atsiplaidavęs, atviras ir savas. Taip pat intelektualią muziką, malonų bendravimą bei profesionalias treniruotes.

„Įkvepianti aplinka, profesionalumas bei ištirpę centimetrai mane labiausiai ir sužavėjo“, – tikina Laima, lankiusi nemažai žinomų sporto klubų Vilniuje.

Menininkė Nomeda Marčėnaitė treniruotes nusprendė išbandyti dėl nuolat kankinančio nugaros skausmo. “Su tuo skausmu gyvenau kiekvieną dieną. Sėdėdama, vaikščiodama, dirbdama, žaidzdama tinklinį. Tai neįtikėtina, jog per kelias savaites visą gyvenimą kankinantis skausmas sušvelnėjo ir aš galiu lengviau atsikvėpti” – dalinosi pokyčiais Nomeda.

Laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė niekada nebuvo iš tų moterų, kurios gali be pastangų prisiversti sportuoti. „Toks sportas , tai net ne sportas, tai gydanti terapija, kuri nuramina, sudėlioja mintis, keičią ir formuoja kūną,“ – mintimis dalijosi Daiva.

Trenerė E. Afanasjeva tvirtina, jog mankšta grupėje – tai ne tik dovana kūnui, tai ir atsipalaidavimas, energijos apsikeitimas, pabuvimas su kitais žmonėmis bei pasidalijimas mintimis ar dienos rupesčiais. Mes esame socialinės ir emocinės būtybės todėl pabuvimas įkvepiančioje ir atpalaiduojančioje aplinkoje teigiamai įtakoja žmogaus nervų sistemą, nuramina, pašalina stresą. Tai puiki meditacija ir fizinė nauda organizmui. Ar gali būti geresnė sąjunga kūnui ir mintims atgaivinti, – retoriškai klausia trenerė.

Modestos Černiauskaitės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis